reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Danutasku ale mnie rozbawiłaś ty pieczeniem ciasteczek. :-)
Karo zyczę owocnej przeprowadzki:D
Myszka powodzenia w pracy:D
Ja już wiem że @ tuż tuż wiec może w czerwcu bocianek mi Dzidzi przyniesie hehe. Siostra i żona Kuzyna maja takie piękne brzucholki. Ech może i na mnie pora przyjdzie w końcu. Miłego dzionka:D

reklama
[SUB]Witajcie,
ależ Wy się tu rozpisałyście przez te wolne dni! Normalnie nie nadążam :szok:
No ale dobrze dobrze, wykresiki mam nadzieję że się sprawdzą i mierzenia tempki też :tak: Trzymam kciuki!

Ani@k, pracę mam dość lekką więc nie mam co narzekać. A w ostatnim czasie premię mam najfajniejszą :-) więc aż szkoda iśc na zwolnienie. Bo jeśli zwolnienie przysługuje mi z ostatnich 12 miesięcy to nie byłoby tak ciekawie jak gdyby przysugiwało z 3 ostatnich.

Myszka, aleś ty żywiołowa, wszędzie Cię pełno! To się nazywa optymizm:-) Najważniejsze że pracę będziesz już miała to jeden kłopot mniej.

Danutaski,
jeśli chodzi o moje przygotowania to nie biorę ich tak naprawdę pod uwagę. Po pierwsze dlatego że na 100% nie znam płci, więc nie ma sensu bym grzebała już w kieckach dla dziewczynek, a po drugie wszystko- dosłownie wszystko mam po synku.
Jedynie gdyby okazało się że będę mieć córcię, to wtedy coś zacznę kupować ale to raczej dopiero po 1 roku, bo do 1 roku mam ciuszki dla chłopczyka i dziewczynki.
Reszta, typu- wózek, druga spacerówka, łóżeczko, wanienka, krzesełko do karmienia, ciuszki itp. już mam:-) I nawet niezniszczone....

Kruszka, współczuję ci mocno, jednak pomyśl że może tak musiało się stać aby ta kruszynka, która przeżyła, lepiej dzieki temu się rozwijała, odżywiała itp.
Powiem Ci, że w pracy mam kolegę który mówił że jego ciotka(40-letnia co prawda) zaszła w ciążę bliźniaczą i niestety jeden płód też nie przeżył( najprawdopodobniej właśnie obumarł- nie dopytywałam) i lekarze powiedzieli jej, że taka ciąża to dla niej ryzyko(głównie ze wzgl. na lata) dlatego lepiej że został jeden maluszek.
I widzisz- podobnie jest w Twoim przypadku.

Dużo sił i pozytywnych myśli!
Głowa do góry! Dasz radę! :tak: :-)

A moje dzieciątko wojuje dzień w dzień w brzuchu, od 2 dni zaczyna ruszać mi się brzuch. Cudowne uczucie!

[/SUB]

czesc dziewczynki :-)

dzis zapowiada sie ciezki dzien... musze odwiedzic sporo urzedow... a mowilam Wam jak oni tu pracuja... i wlasnie syn mi pokazal zlamana oprawke od okularow:no::-(

Hej dziewczynki!

Zygzaczki są spoko! Mogą wiele wywróżyć:tak: tzn. niewiele - tylko II :-D :-)
Myszka &&&&&&&&&&&&&&&
Gatto Ty tez się wspinasz widzę:tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kochająca_mama silna babka jestes!!!

Ani@k twoje zygzaczki sa naprawde ciekawe, nie moge sie doczekac coz wywroza:happy2:

U mnie jeszcze za wczesnie na owu:eek:, wiec poczekamy na week-end:tak:

Ani@k nie mogę doczekać się co przyniesie kolejny dzień Twojego wykresu :-) trzymam kciuki !!!!!
MartOocha oby to był skok owulacyjny !!! Ja już wiem które serducha obstawiać dla chłopca a które dla dziewczynki hihi POWODZENIA !!!
Myszka2829 Twój wykres robi się ciekawy :-D zobaczymy co dalej. Myszko, wykres Kaso82 w tym cyklu to właśnie taki bez tempek więc podgląd masz dobry. Gratuluję pozałatwiania spraw po urzędach!!
Kaso82
chwal się co się dzieje z Twoim cyklem !
Gatto jednemu mierzenie tempek pasuje, innemu nie. Każdy sobie radzi inaczej. Jeżeli za dużo o tym myślisz, proponuję ten cykl domierzyć do końca, a jeżeli zakończy się niepowodzeniem (tfu tfu) to jak nadal będziesz na okrągło o tym myślała to może następny sobie odpuść mierzenie? Zobaczysz co Ci lepiej służy. Dni płodne albo już Ci się zaczęły albo lada moment zaczną, więc przyjemnych przytulanek !!
Karo01 przykro mi i współczuję Ci. Życzę aby z pracą ułożyło się po Twojej myśli no i aby ręka wreszcie przestała boleć.
Dorcia112 szkoda że wredna @ przyszła :wściekła/y:, ale teraz skup się na tym aby noga się doleczyła, może ten cykl starankowy będzie udany. Na jakiej stronce prowadzisz wykres? Tak jak już napisała Ani@k, musisz znaleźć odnośnik i wkleić go w sygnaturę, jeżeli nie wiesz gdzie znaleźć odnośnik albo sygnaturę pisz, pomożemy.
Kochająca_mama30 fajnie że masz już większość potrzebnych rzeczy. Ja urodzę pierwsze dziecko i nie mam nic - właśnie nabyłam od koleżanki wanienkę, matę, komplet pościeli, karuzelę i kilka maskotek, więc już jakiś start. Rzeczy dobre jakościowo a za nieduże pieniążki więc jestem zadowolona.
Ja od jakiegoś czasu czuję ruchy dzidzi, z początku nie byłam pewna czy to to, ale od tego weekendu jestem pewna!! Niesamowite uczucie :-D - jakby mnie mała gilgała od środka !! A dzisiaj zaliczyła pierwszą czkawkę, nie mogłam przestać się chichrać !! Ehh... moja dzidzia coraz częściej daje o sobie znać, i uświadamiam sobie że za ok 20 tygodniu przytulę już swoje maleństwo !!

Kochane dziewczyny pragnące zafasolkowania, oczywiście przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ teraz najbliżej wyniku jest Kaso82 i Ani@k więc obstawiam że oba cykle były udane zakończone dwoma kreseczkami !! Kto obstawia ze mną?

Aniu ja sadzilam podobnie jak Ty, ze wpadnie @ a tu jaki ladny skok &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& no i jak Danutaski czekam co przyniesie jutrzejszy dzien :-)

Danutaski ja sie wstrzymam w obstawianiu... cos z plcia idzie mi lepiej to poczekam i bede wtedy obstawiac ;-) ale ten skok Ani hmm o ile nie pobalowala, tempke zmierzyla o czasie to... csiii zeby niezapeszyc :-)

Gatto slonce jutro jade do hotelu podpisac umowe wstepna, a potem 3 dniowa proba czy sie nadaje do pracy jako pokojowka i dopiero po tych 3-ech dniach normalnie pracuje.

alez sie ciesze :-)))))))))))))))9
Z papierami poszlo ladnie i gladko i nawet zdazylismy wszystko w jeden dzien... a urzedy pracuja do 11:30 a najdluzej 12:00 :-D
jestesmy wielcy... wczoraj moja przyszla szefowa tak sie tylko popatrzyla jak jej powiedzialam, ze jutro zalatwie papiery i u niej w biurze bede we srode :-) generalnie tutaj to ciezko zdazyc z urzedu do urzedu (do tego my chodzimy jak wiecie pieszo) a my obskoczylismy cztery :-) i wszedzie pozytywnie wiec uznajemy dzien za udany :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej

Danutasku zazdroszcze Ci ruchów Małej nie ma chyba nic piękniejszego w ciązy;-)
Myszko Piękny skok tempki
Aniak jedziemy na tym samym wóżku widzę hehe powodzenia
u mnie dziś 28 dc ostatnio cykle sie bardzo wahaja miedzy 26-30 dni. Ale czuje nadchodzacą @ wiec uwazam ten cykl za nieudany...znowu.:-(

miłego dzionka

Do góry