reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Witam babolki, kurcze smutno tak, ze obydwie sie spodziewacie @. Juz mialam nadzieje, Lopez ostro zawalczyl u Ani, u Myszki jakis inny Lorenzo :tak: Moze jeszcze nie wszystko stracone????

Ja dziewczyny troche zwatpilam w te tempki, w sensie, ze mnie to bardzo absorbuje i ciagle mysle o tych starankach! Moze byloby lepiej rzucic wszystko w krzaki i podejsc do wszystkiego z innej strony. I nie czekac tak mocno na NIE przyjscie @. Po prostu przestac o tym myslec i juz. To ciagle monitorowanie ciala niekoniecznie musi przynoscic pozytywne rezultaty.

reklama
ja odkad mierze, to bardziej mnie ciekawi co sie wydarzy jutro i jakos tak o staraniach jako takich nie mysle, a sadze ze @ przyjdzie bo wczoraj mialam 100% PMS^^ w przyszlym tygodniu sie okaze czy mialam racje

MartOocha to chyba normalne po tak dłuuuugiej przerwie :tak:
Myszka pośrednictwo dziecęce ;-) służy:tak:
Gatto ja podobnie jak Myszka bardziej się skupiam na tym, co bedzie jutro. Staranka są ale nie takie "o moze jutro temp. spadnie - działamy" działamy kiedy nam się chce a nie na podstawie wykresu. Poza tym, mój cykl jest pomiędzy 25 a 33 dni więc dzięki temp. wiem mniej więcej kiedy @ przyjdzie napewno a kiedy jest jeszcze trochę czasu.. dzisiejszy spadek np. może prorokowac ze za 2, 3 dni @ się pojawi.. moze tez być tak ze temp. "odbije" do góry i będe miała zagwozdke..
Ja nie zrezygnuje z mierzenia.. wciągnęło mnie na całego ;-)

aha wiem tez że w danym cyklu owulacja nastąpiła napewno..

Czesc dziewczyny

Kruszka bardzo mi przykro z powodu twojego malenstwa(*) ale musisz miec sily dla twojego chlopczyka.
Danutaski niestety z reka nic lepiej,jestem od piatku na chorobowym i mam probowac nic ta reka nierobic.No ale obowiazki domowe trzeba jakos zrobic.Z praca w innej filialy nic niewiadomo,dzwonilam do mojego glownego szefa i ma sie zastanowic czy mnie przeniesie.A tak bym chciala,bo tam gdzie teraz jestem to zadzwonilam w piatek i szefowa na mnie wyskoczyla ze to juz trzecie zwolnienie w tym tygodniu,czy to musi byc i wogole.A ja do niej ze tydzien czasu pracowalam z bolem i wszystko sie jeszcze bardziej zapalilo.No ale nie ma sie co przejmowac.

W weekend bylismy w Dortmundzie u szwagierki i w Düsseldorfie na zakupach,to by Myszka musialo byc gdzie kolo ciebie.Troche odpoczelismy przed wielka walka.Bo od lipca dostalismy wieksze mieszkanie,z ogrodkiem,tarasem.Tak sie ciesze.Zostalo jeszcze pare spraw do zalatwienia no i znalezienie osoby ktora by od lipca wziela to mieszkanie.Ale mamy duzo chetnych wiec mysle niebedzie problemu,tylko spoldzielnia musi sie na kogos zgodzic.Wiec ciezki tydzien mnie czeka i jeszcze reka do tego ale jakos podolamy.Moj M juz lata caly w skowronkach,tak sie cieszy na nowe mieszkanie.

Karo nowa szefowa sie nieprzejmuj, brzydko mowiac olej babe i tyle. Zdrowia drugiego nikt Ci nie da, mamy jedno i musimy dbac przede wszystkim o nie... a jak jest zdrowie to i prace sie znajdzie :-) (wczesniej czy pozniej ale sie da)
W D-rfie drogo jest jesli chodzi o zakupy ;-)
No to co na nowym mieszkanku cos nam zmajstrujesz? czy jeszcze na starym tak na pozegnanie? ;-) z calego serducha zycze

Witam!
U mnie w tamtym tygodniu przyszła @. Trochę mi smutno ale pocieszam się że tak może lepiej. Nie będę się stresować tymi moimi prześwietleniami. Teraz jednak staranka muszę odłożyć do wyleczenia nogi. Na razie jeszcze przez trzy tygodnie nie wolno mi chodzić. Jak wyleczę się to zobaczymy. Teraz mierzę temperaturę i obserwuję. Próbowałam wstawić wykres ale mi nie wychodzi. Podpowiedzcie jak to zrobić.

Dorcia tam gdzie prowadzisz wykres powinien być jakiś odnośnik.. jakiś link.. wklejasz go w sygnaturkę, zapisujesz i powinno działać..

Lorelain ja również trzymam kciuki żeby się udało. Ja kupiłam testy owulacyjne- chce zobaczyć jak to z tą moją owulacją jest bo cykle nieregularne a od czerwca zaczynamy staranka :)

Od tygodnia mieszkamy we własnym M :) mieszka się super, do pracy mam bliziutko. W ogóle miejscówka jest genialna. Jeszcze się urządzamy ale wspaniałe jest uczucie że robię coś w swoim a nie wynajmowanym. I że teraz już nikt nam nie powie że mamy się wyprowadzić bo ma inne plany co do mieszkania.

Miłego dnia kochane!!

reklama
W Düsseldorfie Myszka bylismy w Outlecie Esprita bo wszyscy mowili ze sie oplaci tam jechac ale nic zesmy niekupili.No ale przy okazji zesmy odwiedzili szwagierke i szwagra i dostalismy od nich uzywana maszynke do koszenia trawy,bedzie jak znalazl na nowe mieszkanko,wiec wyjazdl sie oplacil.
A zmajstrujemy raczej cos na nowym mieszkanku bo jesli bym teraz zaszla w ciaze to balabym sie przy przeprowadzce pozniej zeby nic zlego sie niestalo.Ale zobaczymy co koniec maja powie lekarz i wtedy czas pokaze.

Do góry