reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

20140201_183838.jpg
Od wczoraj probuje wam wrzucic fotke Emily a dzisiaj sie udalo:-)

Załączniki

• 20140201_183838.jpg
    20140201_183838.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Agawa, Ania, Celta - ja chyba skrzydel dostane przez te Wasze komplementy :-) Ale dziekuje :-)

Celta - Ty wymiatasz w tej kuchni... ale nie dziwie Ci sie, ze odpoczywasz jak cos tam pichcisz...ja tez lubie :) Najlepsze jest jak pozniej szybko znika, bo wszystkim tak smakuje :) Ja ostatnio rybe po grecku robilam, bo mojemu mezowi tak smakowala we wigilie, zreszta mi tez :)

Eska - ten motylek, to chyba musi miec straasznie duuzą ta d.upe :) jak mu sie w niej to wszystko miesci to ja nie wiem... :)

Karo - sliczna :) ona ma 9,5 miesica? duza dziewczynka:) nie powiedzialabym, ze ona tyle ma...(no chyba ze rodzicow ma wysokich) i jakie zębole smieszne :)

Michalinko jak tam? Juz Ci lepiej?

Annte - napisz cos wreszcie, jak z tym testem? Nie trzymaj nas tu w niepewnosci :) Mam nadzieje, ze wyszly II :)
Ostatnio robilam pyszne ciasto ze slonecznikiem :) Gdybyscie mialy ochote, oto przepis, polecam:tak::-):tak:: Ciasto z słonecznikiem

U nas dzisiaj tez dzien lenia. Sloneczko fajnie swiecilo, ale nie chcielismy zeby Mikolajowi sie pogorszylo. Musi biedaczka mocno bolec, ale sie trzyma. Dobrze ze mamy ten psikacz do gardla bo mu troche znieczula i jest w stanie jesc. Jutro pewnie po antybiotyk. Zobaczymy...

Buziaki :*

Carollina dziewczyny maja racje ze super babka z ciebie i ladnie pisac umiesz.ja to ze slaska i posluguje sie tylko slaska gwara wuiec czasami ladnych slow brakuje bo nasza gwara to taka prosta.Mowisz te Emi duza? Wlasnie w porownianiu do rowiesnikow to drobniutka jest.a my z mezem tez kurduple bo ja zaledwie 162cm a maz 176, no i moja rodzinka cala to najwyzszi to chyba z 175 takze raczej i ona do wysokich nalezec niebedzie.moze tak na zdjeciu wyszla taka duza akurat
Annte wlasnie czekamy

Witajcie dziewczyny
Jestem tu nowa i jesli pozwolicie to chcialabym przylaczyc sie do grupy.Moze troche o sobie.Wlasciwie to juz od dwoch lat staramy sie z mezem o dzidzie i strasznie mamy bzika na tym punkcie.we wrzesniu ubieglego roku w koncu sie udalo,ale niestety samoistnie poronilam :no:i bylismy strasznie przybici ta sytuacja.Lekarz pozwolil mi praktycznie odrazu po pierwszej normalnej @starac sie znowu i oczywiscie nie zalamywac sie bo to ze sie poronilo nie znaczy ze kolejna ciaza tez sie tak skonczy,ale strach zawsze zostaje jednak.Oboje mamy dzieci z poprzedniego malzenstwa-ja mam corke,a maz syna,ale mamy straszne cisnienie na swoje dzieci:tak:.W kazdym razie zycze wam i sobie jak najszybciej doczekac sie upragnionej ciazy.

Karo - mozliwe, ze na zdjeciu taka duza sie wydaje :) Ty ze slaska, a ja niedaleko Ciebie, bo z malopolski i to jeszcze z malej wioski i tez umiem sie tamtejszym "polskim" poslugiwac :-)

Mimo wszystko, bardzo sie ciesze, ze dobrze sie Wam czyta to co pisze :-) Jesli bede zbytnio marudzic dajcie znac :-)

Annte - no coz... mowi sie trudno i zbiera sie sily na nastepny cykl :) zaktualizuj swoja date i bierzemy sie do roboty :) Ja juz zajelam sie czyms pozytecznym i czyms co lubie. Przesadzilam kilka kwiatkow, bo juz o wieksze doniczki wolaly :) Mam zamiar jeszcze pobawic sie i posiac kilka odmian na zewnatrz, zeby na lato ogrod ladnie wygladal :) ale wlasnie zerknelam na opakowania i najwczesniejsze sieje sie w polowie lutego :( poczekam sobie wiec :)
Mam nadzieje, ze sie troche utrzymaja w tym roku moje kwiaty na ogrodzie:) i ze nie przyjdzie zbyt wczesnie jakis sztorm, ktory mi je wszystkie poniszczy...

Klaudyna - witaj, (*) dla Twojego aniolka. Dokladnie tak jak Twoj lekarz powiedzial - moze sie zdarzyc kazdemu, zwlaszcza, ze mieszkasz w UK, a tam jak i w IRL jest takie samo podejscie do ciazy - nie ratuja do 22 tygodnia, nie daja zadnego progesteronu, bo stwierdzaja, ze tak widocznie mialo byc. Ja tez poronilam samoistnie i tez moglam sie starac w nastepnym cyklu i postaralam, tyle tylko, ze kolejna tez poronilam samoistnie. Mimo, ze i teraz powiedzieli, ze moge sie starac w nastepnym cyklu, postanowilismy troszke poczekac... Sama stwierdzisz kiedy bedziesz gotowa...

A my....Niedawno wrocilismy od lekarza z Mikolajem i ma uwaga - Wirusa Coxsackie (wirus rak, stop i ust) lub mniej prawdopodobne angina. Ten wirus objawia sie wlasnie wysoka goraczka przez 1-3 dni, a potem wysypka w ustach, na rekach i stopach. Jak czekalismy na swoja kolej, to zobaczylam u Mikolaja na raczkach takie bable jak po oparzeniu. Wczoraj widzialam jeden i zastanawialam sie co to, bo przeciez ostatnio sie niczym nie poparzyl, wiedzialabym o tym?!? Dzisiaj bylo juz wiecej. Obejrzalysmy z lekarka stopy i czysto. Gardlo czerwone w kropki, ale migdalki nie opuchniete, wiec nie jest bardzo zle. Jesli sie pogorszy, to mam podac antybiotyk, bo wtedy to angina, a jesli bedzie ok, to tylko przeciwbolowe syropki.
Mysle, ze jest lepiej, bo wczoraj nudzil o czekoladke a jak ugryzl delicje to oddal, bo go bolalo. Dzisiaj calego kinderka pochlonal i byl zadowolony :-D
Jedno jest pewne, w tym tygodniu przedszkole odpada...

Witajcie kochane!
Czy któraś z Was mogłaby nieco w skrócie przekazać co się działo u nas na forum w ostatnich dniach? my walczymy z brzuszkiem u małego - nie są to typowe kolki, bo nie drze sie przez godzinę ale często się pręży i kuli, wybudza go to ze snu - w efekcie w dzień praktycznie nie spi, za to w nocy nadrabia,
Brakuje mi Was strasznie ale ostatnio czasu też brak...
Napiszcie prosze w skrócie co i jak, a ja później napisze co u nas :)
buziaki!!!

Carolina,wybacz wprodzilam w blad co do miejsca zamieszkania,bo od pol roku mieszkamy z mezem na Cyprze,w rodzinnej miejscowosci meza.Pod koniec sierpnia przyjechalismy na Cypr i sie udalo bylam w ciazy,ale od 7 tyg zaczelam krwawic,i w ciagu 2 tyg.wszystko ze mnie wylecialo.Bylam pod opieka bardzo dobrego prywatnego ginekologa i bralam progesteron,ale niestety nie pomogo,tak widocznie mialo byc i trzeba sie z tym pogodzic.No mamy cisnienie straszne na baby,i maz chyba bardziej jak ja,bo nie jestesmy juz pierwszej mlodosci, mamy po 32 lata,a pragniena na dwoje dzieci.W kazdym razie staramy sie i czekamy;-)

Marcela - w takim wielkim skrocie? Zadnej ciezarowki od nowego roku nie przybylo :) Reszte opisza Ci dziewczyny... :)

Klaudyna - czasem jak sie za bardzo chce, to sie nie udaje... co ja zrobilam? Postanowilam, ze sie przygotujemy, moze akurat to pomoze... Teraz to oboje bierzemy codziennie kwas foliowy, mezowi dodatkowo zakupuje i kazalam jesc codziennie garsc orzechow brazylijskich (to te duze, ponoc poprawiaja jakosc nasienia) a sama od pierwszych dni cyklu, az do owulacji biore kapsulki z olejkiem z wiesiolka - ja akurat mam Oeparol (wiesiolek poprawia jakosc sluzu, jest go wiecej, ale tez jest i lepszej jakosci a jak sa dni plodne, to te plemniki maja wiecej szans na przezycie i utrzymanie do ewentualnej owulacji ). Tutaj jest o nim wiecej napisane: Olej z wiesiołka | parenting.pl Ja tylko obserwuje sluz i po tym wiesiolku jest zupelnie inny - ksiazkowy. Nie wiem jak sie sprawdzaja orzechy, bo nie badalismy, ale na pewno nie zaszkodzi ich jesc. Orzechy to nic zlego, a niech przyszly tatus tez sie poswieca, a co... :)

Przypadkiem teraz trafilam na ta strone: Orzechy brazylijskie na poprawę jakości nasienia | Jak poprawić jakość nasienia moze warto troche poprawic jakosc wyslannikow swoich mezczyzn - naturalnymi sposobami oczywiscie :)

O wlasnie, dobrze ze Ci o tym pisze, bo wiesiolek powinnam juz brac :)

Dodam tylko, ze jak moj 2-latek widzi tatusia chrupiacego orzeszki, to sam przychodzi do niego i podjada razem z nim:)

Ostatnia edycja:
reklama
moi tez podjadal swego czasu te orzechy,sa duze i potocznie mowia na nie nerkowce.Natka pietruszki tez dobra na jakosc spermy i moj strasznie lubi.Na chwile obecna nic nie bierzemy bo rozmowa o staraniach to troche drazliwy temat dla niego_Ostatnim razem jak sie udalo tez nic specjalnego nie bralismy i sie udalo.poprostu staramy sie w szczegolnych dniach raz dziennie i po stosunku nie myje sie tylko zostawiam tak do rana,aby te plemniki przez cala noc tam szalaly.Jak zdazy nam sie w ciagu dnia to wtedy staram sie lezec przez pare godzin.Czytalam kiedys wypowiedz na formu jednej kobiety ktora tez miala problem z zajsciem w ciaze i na wizycie u lekarza opowiada swoj problem-lekarz pyta sie-a co pani robi zaras po stosunku z mezem? pani odpowiada-ide to lazienki i myje sie.Lekarz odowiada wiec prosze sie nie myc i zostawic nasienie przez cala noc i dopiero rano sie umyc.
Mi takim sposobem sie udalo,i staram sie nadal tak robic:tak:

Do góry