reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

michalina Kochana Mamusiu.... Rozumiem Twój ból. Chciałabyś ulżyć małej i wiedz, że robisz absolutnie wszystko, żeby tak było!!! Wszystko! Mała Wiktoria ma troszkę pod górkę biedulka, ale z Wami - rodzicami, którzy gotowi są jej nieba przychylić - da radę. Nie płacz za długo, bo akurat tym sposobem niczego nie zmienisz, a i dziecko wyczuwa Twoje cierpienie.
Ściskam mocno i WIEM, że wszystko będzie dobrze. Na 1000000000%! Całuski!

carolinna oj, ja już się doczekać nie mogę tego czasu kiedy mąż będzie dużo w domu! Obiecuję, nie będę narzekać... Ja jestem ogólnie samotnikiem, ale za tym akurat osobnikiem tęsknię niesamowicie mocno...

Magda, jakiej chusty używasz?? I jak ją oceniasz? Rzeczywiście udaje Ci się robić cokolwiek jak Zosia tak wisi przy Tobie?

Agawa cztery?!?!?!? Cztery pęcherzyki! Ale czad. Niech rosną spokojnie. Za kilka dni będą potrzebne. No może nie wszystkie, ale jakby tak.. dwa? ;-) Trzymam mocno kciuki - plan bardzo dobry. Niech się uda! &&&&&&&&&&&&&&&

Elka no rekordzistko ;-) dwa razy w ciągu miesiąca? Ale nie jest to w sumie takie złe. Masz krótkie cykle i więcej szans do starań :tak:. Ja ze swoimi cyklami 2x dłuższymi od Ciebie mam już czasami dość. Tulę Cię i trzymam kciuki za powodzenie w tym cyklu.

ania badaczko :-D, trzymam kciuki, żebyś wskoczyła na listę pod koniec wakacji i nie zagościła na niej za długo! Trzymam kciuki za Twoje/Wasze badania i za to, żeby coś wniosły. I żebyście już nigdy nie cierpieli z powodu żadnej straty.... Buzi.

Ja miałam pracowitą sobotę. Cały dom wypucowałam jestem wykończona! Zjadłabym coś dobrego, najchętniej takiego niezdrowego oczywiście, nie pomidora...
Nie mam jednak nic takiego, więc raczę się lodowatym piwem - mniam
Miłego wieczorka wszystkim życzę, a ja idę poczytać.

reklama
Annte - ale z krwi i moczu ciaze mozna wykryc wczesniej niz na usg... a jak na dzisiaj mialas termin @ to ja z testem poczekalabym juz do jutra rana i zrobila z porannego moczu... Trzymam kciuki w takim razie i daj znac, bo az jestem ciekawa... :)

Michalina - po pierwsze nie dupa wolowa, tylko kochajaca swoje dziecko matka i rownie bardzo martwiaca sie o nie.
Naczyniakami na Twoim miejscu tez nie przejmowalabym sie za bardzo, bo moja bratanica tez miala naczyniaki i juz na roczku niewiele bylo u niej znac.
Mi przy Mikolaju, kazali zwracac uwage i starac sie, zeby nie plakal zbyt dlugo (jak mial kolki), bo wlasnie od dlugiego placzu moze mu sie przepuklina pepkowa zrobic, bo dziecko wtedy nadyma strasznie brzuszek, wiec moze zeby tak nie plakala, zacznij od siebie i przestan prosze sie tak zamartwiac. Wiem, ze to nie jest latwe (Mikolaj byl w szpitalu jak mial 7 tygodni i tak mi bylo go zal i czesto plakalam jak widzialam go wypodpinanego pod rozne aparaty, a pielegniarka pocieszala mnie tylko, ze on jest szczesliwy, bo ma nas przy sobie).
Wiedz ze Wiki to wszystko czuje - takich malych dzieci nie da sie oszukac falszywym, czy wymuszonym usmiechem, bo one wyczuwaja chociazby i przez sposob w jaki je na rece sie bierze.
Wiki placze, bo sie denerwuje, bo nie wie co sie z mama dzieje, dlaczego jest smutna, dlaczego placze... Chcesz sie wyplakac, wyplacz sie jak mala spi, albo w ramionach meza, porozmawiaj z nim o tym co czujesz i zapytaj go co on czuje? Postaraj sie wziasc w garsc, chocby dla Wiki, przede wszystkim dla Wiki. Trudne, ale wykonalne.
Popatrz na to inaczej, dostaliscie szanse, macie Wiki. Tak dlugo na nia czekaliscie. Nie straciliscie jej - docen to prosze, zamiast zalamywac sie, ze tak sie stalo. Szukaj pozytywnych rzeczy... Moze akurat wszystko bedzie dobrze i kiedys stwierdzisz, ze niepotrzebnie sie zamartwialas, bo wszystko dobrze sie skonczylo...
Ja mysle, ze wiekszosc swiezo upieczonych matek tak ma...nie jestes w tym sama...ja tez to przezywalam :)

Trzymaj sie cieplo Michalinka. Z dnia na dzien bedzie lepiej, zobaczysz...:tak::-)

Kurcze, a u nas chyba angina panuje. Z Mikolajem lepiej, bo Hascoseptem psikamy do gardla. Niby temperatury wysokiej nie ma, ale gardlo czerwone w biale kropki. W poniedzialek do lekarza, pewnie po antybiotyk jesli do tego czasu nie bedzie innych niespodzianek...

Pozdrawiam Was cieplutko :)

Michalinko nie bierz od razu do siebie słów lekarza. Nie wiadomo jeszcze co i jak z tą przepukliną, poza tym w większości przypadków wszystko się "naprawia" do pierwszego roku życia i nic się z tym nie robi. Będzie dobrze, zobaczysz :* Nie możesz poprosić mamy/siostry/szwagierki/koleżanki żeby wpadła na parę godzin zaopiekować się małą, a Ty byś pospała chwilkę? Kurcze sama bym do Ciebie wpadła i pomogła, ale mam Zochę na głowie. Mama do mnie właśnie jedzie, więc w sumie w poniedziałek mogłabym pomóc. Jakby co to serio dawaj znać!

Celta mam chustę "Tula", tę elastyczną i jest świetna ( o taką - Tula - Nosidełka i Chusty do Noszenia Dzieci — Chusta Elastyczna TULA - Rain Drops , i nie ma co przepłacać, ja serio kupiłam praktycznie nowiutką za ok 80zł z przesyłką z Allegro). Szybko się zakłada i łatwo wkłada malucha, a jak zaśnie to wyjmuję bez problemu Zośkę i odkładam. Nawet się nie budzi! Fakt, że najczęściej mam czas,żeby wszystko zrobić w domu i nie muszę z nią chodzić, ale jak ma dzień Lemura, to wykorzystuję patent. Po 40 min zazwyczaj już śpi, ale podczas noszenia serio daję radę zrobić większość rzeczy. Makaronu nie odcedzę przy wrzątku, ale ogarnąć mieszkanie, czy pomieszać w misce daję radę :) Zocha teraz śpi od 20 i sama mam ochotę na coś "zimnego" :) Najlepiej Somersby!

Carollina jak ma białe kropki to serio może być angina. Moja koleżanka jest lekarką i zawsze powtarza,żeby obserwować, czy jest biały nalot przy bólu gardła.

michalina kochana nie płacz proszę,carollina ma rację Wikusia może przez Twoje zdenerwowanie być też nie spokojna...jesteś najwspanialszą mamą,nie żadną dupą wołową..co Ty???
Masz po prostu gorszy dzień martwisz się o jej zdrowie...wszystko się wyjaśni,jeszcze nie wiadomo czy operacja będzie konieczna może się obejdzie bez tak czasem straszą,nie martw się na zapas...a naczyniaki tez znikną,dwoje dzieci mojej siostry też mają i teraz mają 5 i 4 latka i juz prawie nic nie widać,ale mieli mrożone chyba od 6 miesiąca,może popytaj jakie jeszcze są sposoby na te "buziaki bociana"......i nie martw się na zapas pllllliiiiiiiiiiiiiissssss!!!!!! przytulam i buziaki!!

annte &&&&&&&&&&& za jutrzejszy teścik...niech w końcu któraś zapoczątkuje wysyp nowych ciężarówek:-D

celta ale smaka mi zrobiłaś na browarka:-D a nie mam:-(...ale to nic zaraz wróci mąż i chlapniemy po lampce wina:-D

carollina duuuużo zdrówka dla Was!!! ja to mam taką chrypę od wczoraj ,że jak zadzwoniłam dzis do mamy rano to myślała,że jakiś chłop dzwoni:-D

MIŁEGO WIECZORU!!!!!!! I NIE SMUTAĆ MI TUTAJ!!!!!

Dziękuję dziewcznki!! Wiedziałam, że na Was mogę liczyć!!! Jesteście takie kochane!!!!!
carollina jesteś bardzo mądrą kobietą, Twój post mnie rzucił na ziemię... masz rację, tylko o Wiki walczyliśmy, udało się donosić ciażę - przetrwam z nią wszystko, bo kocham ją najmocniej na świecie!!!! Nawet płaczącą, marudzącą, z przepuklinką, z naczyniaiem, z dziurką w serduszku - nie zamieniłabym na żadną inną......
Po pół dniu płaczu (wrażenie po szpitalu) udało mi się ja uśpić... zdjęcie poniżej... jak ja mam jej nie kochac??????

carrolina a czemu Mikołaj był w szpitalu? co się działo??? A teraz to pewnie angina.... ja kiedyś w kółko chorowałam na anginę... fuuu

ania mi powiedzieli, że te płaskie naczyniaki powinny same zniknąć, a jak nie znikną do 4-5 roku to można laserem usunąć. Jedynie musimy do co jakiś robić USG, bo pojawił sie nowy na brzuszku i lekarz powiedział, że nowe naczyniai robią się do 6 miesiąca życia, wiec jak jej się zrobił nowy to trzeba sprawdzać czy na wątrobie i w główce się nie robią nowe.

magda ja właśnie zastanawiam się nad chustą - mówisz, ze dobra sprawa? Może taką kupię właśnie taką.... jak mówisz, ze wygodna.

A wiesz, mi wyjście nie pomaga, bo wtedy martwię się co z Wiki.... takie błędne koło....mój mąż mnie w kółko wygania... a ja wychodzę i wracam jak buerang za godzinę.... bo mi się wydaje, że oni sobie nie poradzą, że Wiki nie umie jeść z butelki, że ona mnie potrzebuje....

Celtuś dziekuje, ja wiem, ze musi być dobrze!!! Tylko trochę siły potrzebuję, zeby przekazać ją Wikusi!!!!

Jesteście wspaniałe dziewczyny!!!!!

A to my z Wiki, po ciężkim dniu (i jej i moim)....

DSCN1044.jpg

Załączniki

• DSCN1044.jpg
    DSCN1044.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 88
...ale Ty michalinko ładna babeczka jesteś:tak: Wikusia też przepiekna....
śpijcie Dziewczynki spokojnie tak do 6.00 rana chociaż jutro kolejny dzień pełen wrażeń:-)

Michalina masz takiego pięknego małego skarbusia - nie smuć się i nie płacz - dziecko to czuje, będzie dobrze, najważniejsze że ma WAS a WY ją przy sobie ;-)
Co to za demoniczny kot? :szok::-D

Witam dziewuszki
Michalina jestes wspaniala mama dla Wiki i bardzo ladna babka.Poczekaj co lekarz powie o tej przepuklinie, jeszcze nic przesadzone.Wiki jest malutka i troche juz przezyla dlatego bierz ja jak najwuecej do siebie do lozka zeby czula twoje i meza bezpieczenstwo.bedzie spokojniej spala, a w dzien bym wlasnie sprobowala chuste albo nosidlo.i z tym ze jak ty placzesz to wiki jest niespokojna to prawda, sama to odczulam jak Emily miala 5 tyg a przyjechala siostra z Polski.moj chrzesniak darl sie bo chcial do domu bo spi tylko w swoim lozeczku.ja plakalam bo emily w tym krzyku niechciala pic.ona cala nerwowa, ja nerwowa.bedzie dobrze.wiktoria to super dziewczynka
Carrolina mialam angine w ciazy to masakryczny bol dlatego zdrowka dla synusia
Magda super ze Zosia przesypia noce, to najlepsze co moze bycbi oczywiscie szczesliwa mamusia
Annte &&&&& za jutrzejszy tescik
Agawa 4 pecherzyki super.
Karaiwina u ciebie juz 11 tydzien.lal.oczywiscie kciuki za mame, najwazniejsze to niepoddawac sie
Celta zobaczysz juz niedlugo u ciebie zadzwoni telefon z dobrymi wiadonosciami
Eska oj ale ty rozdzielasz pozytywba energia, to mi sie podoba
Sysiq my rowbiez wesele w sierpniu i w Polsce.suknia juz wybrana?
Madziorek mozesz byc dumna z mezusia, pokazuje jak bardzo cie kocha i jak ta cala sytuacja was polaczyla jeszcze bardziej

A u nas po zapaleniu oskrzeli sladu niema ale w niedziele podniosls sie temperatura, myslalam ze to zabki a wczoraj patrze Emi ma wysypke na vrzuszku i plecach no i chyba przeszlysmy trzydniowke.no i nieodzywalam sie caly tydzien bo mialam siostre, szwagra z malym.bylo super.dzisiaj w nocy pojechali i znowu smutno i cicho, no ale nic za 2.5 miesiaca roczek wiec moze znowu nas ktos odwiedzi

reklama
...ha,ha naprawdę mistrz drugiego planu ten koteczek,zauważyłam go dopiero jak maqa napisała:-D

maqa pozdrawiam!

karo dużo zdrówka dla córeczki....wiem coś o tym jak rodzina wyjeżdża:-( tyle się czeka a potem momencik i czas rozstania znowu....no tak to już jest z życiem na obczyźnie...

Do góry