reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Izka - zamierzam to sprawdzic, ale niestety to nie jest takie proste jak w PL. Moj maz jest teraz na chorobowym, a my do najblizszej prywatnej polskiej przychodni mamy ok 300km. Do PL bedziemy sie wybierac dopiero w maju... Stwierdzilam, ze po @ postaram sie wybrac na usg, bo musze to wyjasnic (bez wzgledu na to czy sie pojawi, czy nie).

Pietrucha, Mika - postaram sie przestac juz tyle rozmyslac:tak: i moze troche odpuscic... Obiecuje....Choc czasami jak tak jest, to zaluje, ze tyle wiem na te tematy...

Michalina - super pamiatka, polecam dla wszystkich maluszkow... My tez taka mamy... Moja kolezanka ilekroc jedzie do PL zawsze dzieciom taka robi. Potem widac jak dzieciaczki rosna i sie zmieniaja... :)

Ela- podchodzimy do IUI. A o tym nie odpowiednim czasie, mam na myśli to, że akurat mieliśmy plagę wszystkich możliwych wirusówek, i miałam opryszkę itd, więc już byłam w stresie, że może jestem zarażona;) a tak to wszystkie choróbska już poszły w cholerę to i głowa spokojniejsza będzie;)))

Co do zlotu, to tak tak tak;)

LISTA STARACZEK 2014:
Karolina859-termin niechciane @ 8 styczeń 2014 ???
Sysiq - termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
Mligocka- termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
Madziorrek - termin niechcianej @ ​18 styczeń 2014
MotylkowaOna - termin nechcianej @: 23 styczeń 2014
Agawa - termin niechcianej @: 28 styczeń 2014
Carollina - termin ńiechcianej @: 28 styczeń 2014
Elka_30 - termin niechcianej @ 2 luty 2014

Ewikewik - termin niechcianej @: ok. 02-05 luty 2014
Neta - termin niechcianej @: 14 luty 2014
Joaro - termin niechcianej @: 15 luty 2014
celta - termin niechcianej @: 28 luty 2014

Madziorrek, zmieniłabym Ci datę, ale nie wiem na jaką... Buziak.
Ale Wam fajnie, że spotkałyście się z Agawą!!!

Izka, mart0ocha, karo piękne są Wasze pociechy :-D, naprawdę dobrze sobie po spoglądać na takie małe szkraby......

mika, ale śliczny maleńki brzuszek... A imię Leon bardzo mi się podoba. Jak byłam młodsza baaardzo chciałam, żeby mój mąż miał tak na imię... No niestety nie znalazłam takiego ;-)

michalina, małej nie widzę, ale za to Ty.... Jesteś piękną kobietą!!!!!

bella cześć :biggrin2:, przykro mi, że i Ciebie spotkało takie nieszczęście... ale u nas jest mnóstwo pięknych, małych dowodów na to, że czas leczy rany i życie zaskakuje... Poczekajcie trochę i spróbujecie ponownie i wszystko będzie dobrze.

karaiwina????????????????? Co u Ciebie??? Miałaś wizytę końcem tygodnia? ściskam Cię mocno i czekam na jakieś wieści...

eska, a co Ty tak tańcujesz po tej kuchni? :-D Śliczna jesteś! I 14kg wcale tego nie umniejsza, a wręcz przeciwnie!
Od Ciebie to w ogóle taka pozytywna energia bije!

No a u mnie przyszła @ i to taka strasznie bolesna, że spać nie mogę po nocach... No nic - cykl stymulowany clo na nic się zdał. Ale jest też mały plus - @ przyszła w 36dc, a nie w 60... Teraz już nie będę łykać clo. Idę na żywioł, albo się uda, albo nie, już sama nie wiem co bym wolała i co byłoby lepsze... Jakoś chyba muszę wyluzować.
Czekanie na telefon z OA jest bardzo trudne. Niby zajmuję się czymś, ciągle coś się dzieje, ale myśli i tak dążą w jednym wiadomym kierunku. Gdzie są nasze dzieci, jakie są, ile mają lat, jaką płeć, co robią, kiedy będziemy mogli się z nimi zobaczyć? No bardzo to wyczerpujące :-(. A do tego przygniata mnie uczucie zazdrości, że do innych już zadzwonili. Wrrrr... Wiem, że niczego w ten sposób nie przyspieszę, ale i tak czuję się tym wszystkim przytłoczona i lęki we mnie rosną.
I średnio tu do Was pasuję.... :-(, tak się niby staram, ale nie do końca, a do tego jestem OLBRZYMIA ;-), a z Was naprawdę smakowite kąski... Proszę nie krzyczeć, musiałam sobie pomarudzić..... Czekam, aż będzie lepiej, póki co nastrój w dole i do tego brzuch mnie tak napier..., że ledwie siedzę.... a leżenie też wcale nie pomaga.
No dobra, idę może jakiś film obejrzę.

Madziorrek, Agawa, sysiq, Elka, Neta, ewik, galwaygirl, ania, carollina, pietrucha, malgonia, mika, michalina, Ozila, eska, martOcha, karo, marcela, Magda, karaiwina, suana, bakalia, Joaro, maqa, Olusia, Aschlee pozdrawiam Was wszystkie serdecznie........

Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Mam chyba głupie pytanie, ale teraz siedzę na internecie i wyszukuje ewentualnie co mogło się stac. Nie robiłam badań na cytomegalię, ale wyczytałam, że to jest ta sama rodzina chorób co ospa wietrzna, a ja jak zaszłam w ciąży to moje dzieci miały ospę, czy mogłam wtedy dostac tej cytomegalii.

Bella ja sie nie znam na tym w ogole...
Wiem tylko, że mi lekara powiedziała, że widocznie dzidzia miała jakąś wadę genetyczną i na pewno nie dojdziemy do tego co sie stalo....

Celta - po moich wariactwach z prawdopodobna pozna owulka, @wyliczylam sobie na 1 lutego 2014, popraw prosze jesli mozesz :)
I nie mow prosze, ze tutaj nie pasujesz... wszystkie chcemy miec jeszcze dzieciaczki i to wlasnie TO nas wszystkie łączy. I Ty tutaj takze pasujesz.
Na pewno Wasz telefon kiedys zadzwoni i podejrzewam, ze to bedzie w najmniej spodziewanym momencie... Wiem, ze latwo mi to mowic (choc kazda z nas w koncu na cos czeka - czy to na niechciany termin @ zeby test zrobic, a tym samym zobaczyc na nim II kreseczki, czy to na owulke zeby moc sie starac, czy na porod zeby sie szczesliwie zakonczyl, zeby mogly zobaczyc swoje malenstwa cale i zdrowe) ale sprobuj zajac sie czyms co lubisz, wtedy czas szybciej leci...
Trzymam kciuki :)

Bella - to mogl byc przypadek, wadliwe geny. Mysle, ze kazda szuka jakiegos wytlumaczenia. Te pytania czesto zostaja bez odpowiedzi. Ja sobie to tlumaczylam tak, ze gdyby moje aniolki mialy sie urodzic bardzo chore i potem odeszly, lub bym je stracila w bardziej zaawansowanej ciazy (co byloby jeszcze gorsze) to moze lepiej, ze tak sie stalo... Ze tak wczesnie odeszly...
Jak bylam w PL po pierwszym poronieniu, to lekarka kazala mi zrobic badanie na tzw: "trojce świętą" :) posiew z kanalu szyjki macicy (chlamydia, ureoplazma i cos jeszcze trzeciego jest w tym zestawie).

Teraz staram sie cieszyc tym, ze mam juz jednego malego 2-letniego szkraba i czerpac z tego faktu duuuzo energii...
To dziala - polecam :)

Madziorek - bede trzymac kciuki, oby teraz sie powiodlo :)

celta kochana ja i tak będę krzyczeć mimo zakazu! jestes tu dla Nas ogromnym wsparciem wiesz o tym bo nie raz to pisałyśmy...jesteś wspaniałą kobietą,która da sobie wspaniale radę za wszystkim i jeszcze obdaruje nadzieją innych...więc nie pisz,że nie pasujesz tutaj...tym bardziej ,że starasz się o maleństwo i że nie długo zadzwonią z OA,to ja moge napisać że tu nie pasuje,bo nieraz piszę o "dupie maryni" bo nie mam nic na temat i u mnie na razie martwy punkt.......oj Kobitko.....a co to ma znaczyć OLBRZYMIA:angry:,nie dołuj się proszę!Dla mnie jesteś WIELKA sercem,mimo,że znamy się tylko z kilku postów....Twoje słowa do mnie były dla mnie dużym wsparciem ,za które DZIĘKUJĘ!!

Miłego wieczoru Dziewuszki................głowy do góry piersi do przodu
:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Izka- to rozumiem, że Igorek ma na drugie Belzebub?:-D Jak tam nasz księciunio śliczny?:)

hehe no niestety za późno o tym przeczytaliśmy :-) drugie ma po tatusiu :-)

Madziorek ojj szkoda :/ to Cię wredna @ zaskoczyła.. no cóż, kciuki ogromne za kolejny cykl &&&&!!!!!!

Michalinka słodkie są takie sesje!! ja ostatnio rozmawiałamz moim kolegą fotografem, podesłał mi zdjęcia jakiegoś zagranicznego fotografa dziecięcego.. jezusieeee ale miał boskie zdjęcia!! ale mówił właśnie, że najlepiej robić takim maluszkom do 2 tyg po urodzeniu, bo można je super ułożyć i sobie śpią :-)

Elka to kciuki za gorące boboseksy :-)

zostawiliśmy dzisiaj małego z babcią, a sami pojechaliśmy do szwagra na imprezkę, bo się wczoraj zaręczył :) powiem Wam, ze fajnie takie oderwanie i mogłam wypić CAŁĄ kawę w spokoju :-p wróciliśmy to mały spał, ale chyba nas wyczuł bo się obudził i usypiałam go godzinę :szok: cały czas strasznie płakał, aż skończyło się, że musiałam go bujać w wózku i jakoś zasnął.. ciekawe tylko na ile :/ mąż w stanie wskazującym przetransportowany do innego pokoju i biedactwo chyba nie ma siły nawet się rozebrać :-D
zaraz tu Was pofiluje na fejsie, może znajdę :-p

Do góry