reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

On mnie nosi...... chyba mnie ponosi ale na niego czasem wiesz ;))))) Leon mi się też podoba i brałam to imię pod uwagę;)))) zanim zobaczyłam moje bejbi w 4 d;)

reklama
Eska - Twoj synus, to juz ma full wypas... :)

Mika - nie przejmuj sie gadaniem zgredów, niech sobie gadaja... To Wasze dziecko i im nic do tego, oni mieli juz sznse wymyslania imion dla swoich dzieci... teraz jest Wasza kolej, bo to nie im sie ma podobac tylko Wam...

Sysiq - czekamy, czekamy....

Mnie cos dol brzucha pobolewa... Nawet nie wiem, czy mialam w koncu ta owulacje, czy nie? Zwykle boli mnie ktorys jajnik przez pol dnia okolo 18 dnia cyklu. Dzisiaj niby 23 dzien cyklu i rano zwijalam sie z bolu, zupelnie inaczej niz zwykle... Maz siedzi na chorobowym, to zajal sie Mikolajem i dal mi przespac ten czas. Nie wiem co sie ze mna dzieje... Czy ktoras tez tak miala???
Termin @ na 1 lutego w takim razie.... Masakra...

Pozdrawiam wszystkie laseczki :)

Carolina a ilu dniowe masz przewaznie cykle?
Mika skoro babcia kocha juz Leosia to samo za siebie swiadczy!:-) Miej to gdzies rob jak uwazasz. Skoro Ci sie podoba to nie przejmuj sie opinia innych :-)

W tym sęk, ze nie wiem, czy to nie bolala mnie ta cysta, czy ja ja jeszcze mam, czy sie nie powieksza...
Zwylke mam okolo 30 - 31 dniowe cykle...A ostatnio mam coraz dluzsze cykle. Obserwuje sluz, a jak juz mam ten półdniowy bol jajnika, to licze od niego 15 dni i jest @. Zwykle sie to sprawdza, wiec ewentualne testy robie w dniu spodziewanej @.
Jak zachodzilam w ciaze, to juz jakies 3 dni przed spodziewana @ wiedzialam, ze w ciazy jestem, bo brodawki robily mi sie takie duze i ciemne... taki jest moj pierwszy objaw...

Ale teraz ten bol byl o wiele mocniejszy i to po prawej stronie, gdzie ostatnio mnie kulo i zobaczyli cyste, ale widocznie byla zbyt mala, zeby sie nia przejmowac... moze stwierdzili, ze sama zniknie, bo tak sie zdarza...

Calkiem niedawno, moja siostra gadala ze znajoma pania ginekolog w moim imieniu i ona zasugerowala zrobienie badan (oprocz progesteronu i tarczycy) na "Zespół Leidena czynnika V". To jest mutacja genu, w ktorej bezproblemowo przechodzi sie ciaze z chlopczykami, a z donoszeniem dziewczynek jest trudno i ze ja to moge miec. Zaraz po stracie o tym myslalam, a po tej rozmowie z moja siostra coraz czesciej o tym mysle, bo mojej mamy siostra ma az 5 synow i ani jednej dziewczynki. A my wlasnie przez te ostatnie 2 razy probowalismy splodzic dziewczynke... (przestawalismy jakies 3 - 4 dni przed owulacja - u mnie przed bolem owulacyjnym) i nam zaskakiwalo...

Martwi mnie tylko to, ze jakby jajeczko wylecialo wlasnie z prawego jajnika i bylo cos z niego, to czy ta cysta (jesli jest) go nie zablokuje, a wtedy pozamaciczna... chyba juz wariuje... za duzo mysle... ide spac...

Dobrej nocki :*

Ostatnia edycja:
Mika to ja proponuje dac na imie Belzebub :D wtedy dziadki na pewno beda wniebowzieci hahah a w tamtym roku ktos juz tak w Polsce dziecko nazwal, wiec badzcie oryginalni! A tak na powaznie to waaaaalic ich :D:D

Eska sierpien moze byc ale druga polowa, bo 14go wracamy z wakacji dopiero :p
111 cm?? A Ty na pewno masz tam jednego Mikolajka? Moze jakas sniezynka jeszcze tam siedzi :p

Catolina a kiedy bylas ostatni raz ogladac ta cyste? Moze watto sie wybrac i zobaczyc czy sie nie powiekszyla. Ale trzymam mocno kciuki, zeby z tego dziwnego cyklu wyskoczyla sliczna dziewczynka :)

hej dziewczyny!

Ale śliczne brzuszki, eska i mika!
I mamusia michalina - cudniiieeee :) Najpiękniejszy widok!

izka - ja jestem w Uk obecnie, u męża..

bella - witaj, światełka dla Twojego Aniołeczka
[*]. Jeżeli chodzi o czas - przeważnie mówią 3 msc. Jedne zachodzą wcześniej, inne później. Chyba nie ma reguły. Ale organizm musi mieć chwilkę czasu na regeneracje - szczególnie po zabiegu łyżeczkowania. Słuchaj się lekarza, jak jemu nie ufasz - zmieniaj go czym prędzej;) I histo Ci zapewne nic nie da... A badań do robienia jest od groma...

mika - to Wasze dziecko. I ***** Cię powinno obchodzić co inni sądzą. A Teściowej jak się nie podoba, to niech sobie zrobi dziecko sama i nazwie jak chce.;) Leoooooooooon to cudne imię;)

carolina - faktycznie, za dużo myślisz... :*

madziorek - jak Tam? coś się zmieniło? Ja tam testy sikane zawsze miałam różne.. i na jednych wychodziło, na innych nie wychodziło...
Tak dla porównania trzy różne testy, z czego ten pierwszy robiłam dwa razy - byłam wtedy w ciąży:

IMAG1381.jpg najwcześniejszy ;) i długooo się zastanawiałam czy jest plus, bo na początku nic nie było widać..
IMAG1385.jpg robiony w jakieś 13 dpo
IMAG1393.jpg robiony chyba 14 dpo ( druga kreska słabo widoczna po ponad 10 min.. )
IMAG1394.jpg robiłam go jakieś 15 dpo... Gdzie ta druga kreska?!

Więc jak tu wierzyć sikańcom?:)

Załączniki

• IMAG1375.jpg
    IMAG1375.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 42
  • IMAG1385.jpg
    IMAG1385.jpg
    8,6 KB · Wyświetleń: 35
  • IMAG1393.jpg
    IMAG1393.jpg
    4,9 KB · Wyświetleń: 38
  • IMAG1394.jpg
    IMAG1394.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 38
  • IMAG1381.jpg
    IMAG1381.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej Laseczki!

Witam sie niedzielnie z kawka...Dziewczyny ale macie sliczne brzucholki, poprostu cudne! Mika no to jaja jakies sa to co tescie wyprawiaja to Wasze dziecko i wasza decyzja niech sie cmokna, imie ladne Leo Moj by byl zadowolony bo to tak jak Messi:-D;-)ale dyskusja o kilogramach sie wywiazala dodam ze ja ok 70kg:-)Eska obecnie mamy plodniaki i majstrujemy co nie co, poza tym po staremu wszystko gra:tak:

Ostatnia edycja:
Cześć Wiedźmy;) Mi przyszła w nocy @, ale za to z jakim impetem, że hej...;) A moj organizm juz wywołuje sobie podwyższoną temkę i inne rzeczy na zawołanie;))) Nic to;** Nawet się cieszę;)) Czuje, że to ni był by ten czas.... Wczorajsze nerwy mi to świetnie zilustrowały;) Wrzucam na luz;********* Sciskam Was jak najbardziej potrafię;***

Madziorek szkoda ale skoro mowisz ze nie czujesz aby to byl ten czas to i lepiej ze przylazla, moze przyszly czas bedzie odpowiedniejszy. Jakie plany na ten cykl?? Podchodzicie do IUI??Rowniez sciskam buziole :*

reklama
Madziorrek a jednak ta cholerna @ się pojawiła.. bleee... jak ja jej nie lubię!!!!!!

Dziewczyny jakie Wy chudziny jesteście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz to mam motywacje, żeby szybko schudnąć i być lasencją jak Wy!!!!

Izka po figurze ciążowej i nie ciążowej widać, że laseczka jesteś - pokaż nam się cała :))))

A dlaczego Wy macie siebie na facebooku a ja nie mam Was?? czuje się smutna :(

A co do zlotu - ja jestem jak najbardziej za!!!! Mike to już zaraz poznam, a resztę też tak bardzo chcę :)))) Zresztą dziewczny z Wawy my możemy sobie wcześniej już taki mini zlot zrobić :)

Mikuś a Ty teściami to się nie przejmuj - stare pryki i już!!! Mi się Leoś mega podoba!!!!!!! Już w nim upatruję dobrą partię dla mojej Wiki :D :D :D he he he

A my 1 lutego jedziemy do poroadni do MIędzylesia z naczyniaiem, jestem ciekawa co oni nam tam powiedzą...

I postanowiłam zrobić Wiki sesję zdjęciową - pokażę Wam gdzie, strasznie mi się podoba!!! Memory Art to nowoczesna fotografia rodzinna, ciążowa, noworodkowa, portretowa i biznesowa.

Elka jak imprezka się udała???

Pietrucha a jak w ogóle u Ciebie? Jak samopoczucie??

Do góry