reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Madziorrek, czy Ty oszalalas? W 9 dpo robic test? A co jesli masz właśnie implantację? Rożne mądre książki mówią, ze implantacja występuje od 6 do 12 dpo. A beta pojawia sie dwa dni najwcześniej po implantacji. Wiec Kochanie Moje! Cierpliwości. Zatestuj 14 dpo. A nóż widelec sie miło zaskoczysz. Bardzo bym chciała, żebyśmy obie chodziły w ciazy i obie jeździły z wózkami. Ciagle mocno w to wierze. &&&&&

Celtusia, nie smutkuj sie, jutro bedzie lepiej. Każdy następny dzień przybliża Was do maleństwa w domku. A moze rzeczywiście zapisz sie na jakies fizyczne zajęcia? Ja uwielbiam tańczyč - bardzo polecam taniec brzucha, chodziłam 2 lata. i co najwazniejsze, żeby tańczyć taniec brzucha, to trzeba mieć brzucha. Hihi... Wiec nie miej oporów, a zazwyczaj bardzo fajne dziewczyny tam chodzą, takie z jajem. Ja tez musze sie przyznać, z jestem strasznym leniem jesli chodzi o sport. Ale czasem sie zbieram do kupy i cudze do klubu sportowego. Mam nawet kartę benefit. Wiec mogę zajęcia wybierać, jakie mi przyjdzie ochota. I co z tego, jak rzadko mam chęci, żeby sie zebrać:)) ale cel - 5 kg jest:))

no właśnie, co tam słychać u Joaro? A u naszych najmłodszych ciężarówek? I u Ozilki? Nic nie fluiduja, to i na forum II brakuje:angry:

Aneczko, sciskam Cie gorąco. Ciesze si ze jakies decyzje podjeliscie, z w maju dopiero zrobicie badania. Bądź dobrej myśli. Bardzo Ci kibicuje.

A ja wyciagnelam skierowanie na badania. Dr nie chciał dać, ale mnie nie tak łatwo splawic. Jak mam w abonamencie, to musiał mi wypisać. Ale zrobię jak dostane okres, bedą dłużej ważne. Acha i umowilam sie na wizyte, żeby zrobić te wymazy. Takze pełen sukces.

Milych snow Dziewczynki.

Witam
Celta malo powiedziane ze mala roznosi mi mieszkanie, ona jest wszedzie.od kiedy umie raczkowac wychytrzyla sie
Marcela wycalowalam od ciotek z bb.
Dziewczyny dziekuje za mile slowa, to naprawde nasza perelka
Akurat spi wuec chwila wytchnienia
Ania to macie plan dzialania.maj vadania a potem starania i dobrze
Agawa jeszcze 8 dni&&&&&
Madziorek tez mysle ze za wczesnie na bete
Dziewczyny a gdzie brzuszki wasze, prosilam ciezarowki a tu nic
A gdzie Mika nam sie zgubila, lata napewno po budowie.
Eska jak tam wymazy?

Ide dzisiaj do lekarza bo dzisiaj 41 dni jak @ niemam.ciaza niemozliwa u mnie bo bardzo uwazamy, ale myslalam ze po ciazy @ mi sie ureguluje a tu d..pa.wezme chyba tab anty na pol roku i przed weselem odstawie i zobaczymy co wtedy

IMG-20140112-WA0005.jpg wczoraj skonczylysmy 9 miesiecy.to dla cioc z bb i buziaki

Załączniki

• IMG-20140112-WA0005.jpg
    IMG-20140112-WA0005.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 44
Cześć dziewczynki!:-)

Karo ślicznotka z tej Twojej córeczki!!! Buziaki ogromniaste dla księżniczki!
Agawa w taki razie gratuluję! Powoli układa się plan który sobie ułożyłaś na ten rok! Trzymam kochana wielkie kciuki!
Madziorek moim zdaniem za szybko myszko na bete! Masz jeszcze czas, powinnaś ją powtórzyć :)
Eska i jak u Ciebie??!!!!!

Celtuś, Ania, Pietrucha, maddlena, bakalia, mika, michalina i reszta brzuchatek,staraczek,mam buziaki!!!

Gdzie te fluidki od ciężarówek?
Gdzie są wgl. jakieś brzuszki na poprawienie humoru?!
Gdzie Wasze urocze maleństwa?
Szybko tu nam coś wysyłać :-)

A ja aktualnie powróciłam do Niemiec - zdrowa.
Uf, torbiele znikły. Jednak 5-6 maleńkich pęcherzyków dalej zamieszkują obydwa jajniki.
18 spodziewana @, Test w sobotę, chociaż czuje,że znów nie tym razem.

MIŁEGO DNIA!!:tak:

Celta tyle optymizmu co Ty nie ma chyba nikt, więc nie smutaj się kochana. Masz w sobie tyle siły i zapału – jeszcze troszkę… pamiętj, że najtrudniejszy etap już za Wami – z każdym dniem tel z ośrodka jest coraz bliżej!
Madziorrku nie poddajemy się! Głowa do góry!
Agawa ja ciągle ściskam kciuki!!! :*
Sysiq kciuki za sobotę :) wierzymy, że @ nie przylezie :)

buziaki kochane dla Was wszystkich!

Madziorrek!!!!! beta w 9 dniu??? OSZALAŁAŚ zupełnie!!!!!!! Mi w 14 dniu po owulacji beta wyszła jakaś niska, że hej!!!!!

Karo przecudowna jest Twoja księżniczka!!!!!!!!!!!!!!!!! Daj znać co lekarz powiedział!!!

A ja cały czas się dogrywam z Wiki. Czasami łapie mnie bezsilność. Strasznie mało spię, przez co źle sie czuje - głowa mnie boli, czasami słabo mi się robi.... i wtedy oczywiście boję się, że zemdleje i co z Wiki.... powiem Wam, ze gdyby nie to, że mój mąż ma taką prace, że wlaściwie jest wiekszosc czasu ze mna to nie wiem jak bym dała rade...
i nie wiem czy ja jestem złą matką... czy tak każda ma....
Kocham to dziecię najbardziej na świecie, ale drżę o nią ciągle.... ona jest taka maluśka....

Napiszcie mi dziewczyny jak dawałyście sobie radę w tym 1 miesiącu życia dzidzi....

Celta a Ty już niedługo na pewno dostaniesz telefon.... my też czekamy na ten telefon z niecierpliwością!!!!

Czesc dziewczynki:) chyba nie jestem w stanie pisac do wszystkich...

Cos mi sie chyba z cyklem pokrecilo, ale jak Was czytam, to widze, ze nie tylko u mnie tak jest. Dzisiaj 19 dzien cyklu, a ja nadal owulki nie mialam:( a czytalam, ze to niezbyt dobrze jesli sie ma zbyt pozno owulacje, ani zbyt wczesnie (bo albo endometrium za mlode, albo za stare...) eh nawet sluz taki nijaki... jakby sie mialo na cos zbierac, ale nic. Zadnego klucia jajnika, ktory zawsze w moim przypadku sygnalizuje owulacje :angry: juz sama nie wiem co sie ze mna dzieje...

Tak sobie niektore z Was cwicza i dbaja o kondycje.... podziwiam Was:) bo ja zbyt szybko sie zniechecam, a tez przydaloby mi sie zrzucic pare kilo...
Sliczne male urwiski z Waszych dzieciaczkow:) Moj jeszcze niedawno tez byl taki:) ani sie obejrzalam, a juz ma 2 lata... Jak ten czas szybko leci...

Michalina - chyba kazda tak ma w tym 1 miesiacu. Ja nawet kilka miesiacy tak mialam i wiem, ze to tez bylo normalne.
Dla pocieszenia - szybko sie o tych chwilach zapomina, o niewyspaniu, o bolach zwiazanych z porodem i tych po. Ja tylko pamietam, ze bylam zmeczona, niewyspana, obolala, ale jak bardzo? - tego juz nie pamietam.... Teraz ciesze sie z kazdego momentu w ktorym Mikolaj wola "mamusiu", przychodzi, przytula i mowi "Kocham Cie" :) az serce mieknie:)
Zobaczysz bedzie dobrze, dajcie sobie troche czasu. Musicie sie dobrze poznac... :)

reklama
Michalina - polecam ksiazke "MAMA DEBIUTANTKA" - Anne Bacus
"... Matka jest najlepsza specjalistka od swojego dziecka! Jesli zaufa wlasnej intuicji i zaakceptuje wyjatkowosc dziecka, jej debiut w tej szczegolnej dla kobiety roli na pewno bedzie udany..."
Czytajac ta ksiazke, (tylko kiedy jadlam, a maly spal, bo nie mialam czasu) troszke inaczej patrzylam na siebie i na dziecko. Umialam wykrzesic z siebie energie i wiecej cierpliwosci. Glowa do gory !!! :-D

Do góry