reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

ania2611 a jakie badania genetyczne bedziesz robic? wiesz do zagniezdzenia moglo dojsc pozniej albo owulka ciutek sie przesunela, wiesz wszystko mozliwe... wiele razy czytalam ze testy nie wychodzily a beta byla wysoka.. wiec moze pojdz jutro na bete? jak myslisz?

reklama
chcę zrobić kariotyp,nie wiem jak to dokładnie się nazywa ale badania chromosomów,czy nie mam problemów jak łączą się moje geny z genami męza...bo to może być powodem naszych strat...............a bety nie będę robić bo tu muszę najpierw do lekarza ogólnego iść po skierowanie,poczekamy zobaczymy:happy: jeśli do soboty @ nie przyjdzie powtórzę test

olusia Ty dużo już "po lekarzach chodziłaś" nie wiesz może czy lepiej jak pójdę najpierw na konsultacje do genetyka czy do gina?bo jeszcze sie nie umówiłam a chcę do Wrocławia pojechać się pobadać

ania2611 ja sie w ogole zastanawialam czy w moim przypadku tez mam robic kariotypy? co prawda raz poronilam ake teraz przy pierwszym podejsciu do In vitro beta mi pokazala sie dodatnia ale potem spadla... wiec nie wiem co mam robic? jak myslisz? myslisz ze cos w naszym przypadku cos to da? hmmm wiesz z ginem mozesz porozmawiac na wizycie, ale mysle ze lepiej porozmawiac z lekarzem od genetyki tylko fajnie byloby juz przyjsc z wynikami badan, ale z 2 strony gdybys poszla pierw do lekarza genetyka on zleci badania i wtedy bedziesz czekac na kolejna wizyte.. moze przy okazji inna badania porob bys miala wiecej... a jak u ciebie stoi sprawa z p/c kardiolipidowymi? z koagulantem tocznia, p/c Ana itp?

Hejka dziewczynki u mnie duuuza lipa bo rano mialam plamienie , doslownie brunatne i polecialo kilka kropel :-( chyba mi sie @ rozkreca bo zrobilam sobie pozniej test i nic jedna kreska takze dupa blada a brzuch wogole nie boli :-(

Tylko martwią mnie te plamienia zamiast okresu. Ten test robiłam przed południem, jednak nie z samego rana i nie z pierwszego moczu. Ale teoretycznie dzisiaj mi wypada termin @ , zastanawiam się czy te plamienia nie są spowodowane odstawieniem luteiny kilka dni temu..

Minęła wiosna, minęło lato,
I smutna jesień już mija -
Każdy dzień nową żegna mnie stratą
I resztę łez mych wypija.

Skończy się jesień, nadejdzie zima,
Pajęcza zerwie się przędza -
Serce chwil jasnych w locie nie wstrzyma...
Zostanie rozpacz i nędza.

I zima minie, i świat na nowo
Przybierze postać wiośnianą;
Lecz mnie nie zbudzi miłości słowo -
Umarli z grobu nie wstaną!

Smutny nastrój...heh buziaki moje kochane.

Tak sobie czekam na słońce... może kiedyś kurde zaświeci. Buziaki dziewuchy;* Dobranoc i niech nasze Aniołki nad nami czuwają... ehh

reklama
Aniu, jesli myślisz, ze szybko i łatwo zrobisz kariotypy państwowo we Wrocławiu, to zapomnij. Ja skierowanie dostałam w sierpniu, wizyta u genetyka w poradni miała być na maj. A dopiero od genetyka dostajesz dalsze skierowana na badania, tez trżeba czekać. Mozna zrobić prywatnie i iść do genetyka z tymi badaniami. Zadzwoń koniecznie do poradni genetycznej, oni Ci doradza. Prywatnie koszt ponoć 1000zl, ja zrezygnowałam i na razie nie robię.

Do góry