reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Mika 15 nie wierzę ale jaja super i nie przejmuj się ja też nie tyłam do 15 tygodnia tylko 600 g i też się położna smiała jak mnie ważyła za to teraz hmmmmm mam już 5-6 na plusie;)))

Karaiwina, Pietrucha &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Maga i dokładnie najlepsze jest wypośrodkowanie;)))

Sysiq super wieści udany piątek 13 -tego;)

Lebara może na zmianę pogody mu się odechciało;)))

Madziorek ja trzymam kciuki żeby to nie były urojenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maga dokładnie najlepsze jest wypośrodkowanie;)

I już po... Pan zbadał mnie ginekologicznie. Powiedział, ze szyjka nie zmieniła barwy i nie wygląda ciążowo. Na USG umówił mnie 27.12. Przepisał luteine. I kazał unikać gorących kąpieli. Więc tak na prawdę nic nie wiem i czeka mnie 2 tyg. Czekania... Zestresowałam się tylko:( :( :(

Karaiwina:luteiną się nie martw,bo ja też mam przykazane od gina,że w następnej ciąży najpóźniej od dnia wykonania testu ciążowego bądź bety mam przyjmować Duphaston,nawet jeśli wyniki progesteronu będą w normie.
Poza tym niektórzy lekarze już tak mają,jakaś znieczulica czy co,że do 12 tygodnia ciąży to nie jest dla nich ciąża,bo wszystko może się zdarzyć.Nie stresuj siebie i dzidziusia,pozytywne myślenie,odpoczynek i będzie dobrze :)

Ostatnia edycja:
Karaiwina nie zamartwiaj sie, bo wszystko bedzie dobrze. To jakiś konowal był:)) a za dwa tygodnie piękne serduszko zobaczysz. &&&&&

Marcelka - jak tam moj brzuszek? Czekaj spokojnie do 19-tego:)) hihi.... Boże hjakbym chciała, żeby sie to przejęcie brzuszka udało.

A ja jestem dobrej myśli, bo mam mega dużo śluzu białego, no potop. I brzuch mnie jak na @ ciagle boli. Wiec nadzieja zakielkowala. Trzymajcie za mnie tez kciuki. :angry:

karaiwina nie martw się mika ma rację. To samiuteńki początek. Wiem jak trudne musi to być czekanie teraz, ale postaraj się być dobrej myśli i może dla własnego spokoju zanim pójdziesz na to usg, zrobiłabyś betę w przyszłym tygodniu??? Buziaki.

maqa cieszę się, że rozmowa z mężem taka owocna! To zbierajcie siły, a póki co żyjcie pełną parą i cieszcie się każdą chwilką.

Agawa trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&& :-D

A ja dziękuję Wam wszystkim kochane maqa, karo, mika, Agawa, malgonia, aniu, karaiwina, eska, Ozila, suana, susel, marcela, michalina, sysiq, pietrucha, Mardziorrek, Lebara - dzięki za pamięć! I w ogóle za wszystko.
Ależ się cieszę.... :-D

Dziękuje, ze mnie wspieracie! To ważne dla mnie! Mój M w ogóle się nie przejmuje. Mówi, ze on chce dziecka, ja chce dziecka wiec nie moze być inaczej jak dobrze:) Nawet nie mam z kim pogadać oprócz was, bo obiecalismy sobie, ze nikomu nie powiemy. Niech się sami domyśla jak już bedzie dobrze i daleko...

Mika właśnie skończyłam sprzątać i się ruszyć nie mogę :) ale jak mąż wróci z pracy,to masz rację – zaciągnę go na górę ;)
pietrucha &&&&&&&&&&&&&&& za wizytę!!!
maqa super, że ustaliliście plan działania :) przyszły rok będzie szczęśliwy – zobaczysz :)
lebara posłuchaj głosu serca :) a jeśli chodzi o usg, to robi się je do ok 10 dnia cyklu ze względu na wielkość endometrium.
karaiwina nie denerwuj się… to jeszcze za wcześnie, żeby na usg coś zobaczyć ale jak chcesz być bardziej spokojna, to może zrób sobie betę i powtórz ją ze dwa razy – zobaczysz jaki jest wynik, jak przyrasta
Agaawa mój brzuszek czeka na Ciebie, ale nie tak spokojnie, bo Mały od wczoraj jakiegoś szaleju dostał :) nie wiem co on tam wyprawia :) ale z tego co piszesz, to objawy są obiecujące :)

reklama
Umieram ze strachu przed wizytą, ale musze to napisać:
Karaiwina , z tego co wiem dopiero testowałaś, więc jak coś miał doktorek zobaczyć? Na takim etapie naprawdę nic nie widać.Dał Ci leki, umówił na następną wizytę. Nie panikuj na razie, dobrze?Obiecaj! Ja to jestem spanikowana, bo w 6,0 hbd nie widział zarodka. Zaraz wychodzę na wizyte, będzie coś więcej wiadomo.

Do góry