reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

właśnie,w ciąży dopiero strach tam macać,podobno badanie szyjki w ciąży jest nie wskazane,szczególnie w pierwszym trymestrze,nie wiem jak jest w PL ale w Holandii lekarza można do sądu podać za to że podczas ciąży przez pochwę bada

Olusia trzymam kciuki za Ciebie,kiedy już coś będzie wiadomo?co to jest crio?

reklama
W PL robi się usg przez pochwę na początku no i w celu sprawdzenia stanu szyjki. A tak to lekarz "zagląda" od czasu do czasu jak pojawia się infekcja lub do pobrania wymazu.

usg dopochwowe ok. przynajmniej można fasolinkę zobaczyć we wczesnym etapie rozwoju

ja jutro na konsultacje do lekarza i chyba od razu badanka jakieś mam nadzieję

ania2611 crio to inaczej transfer zarodka ktory zostal wczesniej zamrozony a teraz odmrozony.... :-D trzymam kciuki za wizyte u lekarza...

Odnosnie USG przez pochwe to wole to niz badanie ginekologiczne....

Co do szyjki to ja nigdy nie badałam bo nie umiem..zawsze mierzyłam temperaturę, rozpoznawałam śluz + miałam bóle owulacyjne co nieco ułatwiało zadanie. Testy LH na przykład nie wyszły mi pozytywnie w zaciążonym cyklu- więc im jakos szczególnie bym nie ufała. W mojej stópce jest mój zaciążony cykl z opisem temperatur, objawów, itp- zapraszam! Suwakiem trzeba tylko przewinąć wykres do początku. Każdego dnia robiłam 'N'- czyli notatki

Witajcie ;))
znów według kalendarzyka wychodzi dziewucha, zobaczymy za kilka mc ;D

a jak z tymi badaniami u gina? nie może badać ręką? bo u nas to za każdym razem aż do porodu tak bada, usg pierwsze dopochwowo , potem tylko przez brzuch.

jutro usg mam , denerwuje sie strasznie..

czuje się super, prócz tkliwych piersi zero jakichś nieprzyjemnych objawów ;)
w sobotę poszliśmy potańczyć, zabawa andrzejkowa była u nas w miejscowości ;) Więc od 20 do 2.00 wieczór spędziliśmy milutko, mąz mi ciągle miłośc wyznawał ;D pewnie przez te % co miał w sobie ;D

a jak u Was??

bakalia nie denerwuj się będzie dobrze...............
ja wychodzę za chwilę...mam konsultacje i mam nadzieję,że już na jakieś badanka pójdę......stresuje się żeby mnie nie olali......i ciesze się,że coś ruszyło,zaczyna się proces wyjaśniania moich niepowodzeń....zła jestem że idę sama,mąż ważny dzień w pracy ma nie może iść ze mną

reklama
Do góry