reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Olusia – długą drogę już pokonałaś. Mam nadzieję, że fasolka się ładnie zagnieździ! Trzymam za to kciuki mocno!!!! Jesteś bardzo silna.
Madziorrek – mi też czasami jakieś dziwne temperatury wychodzą. W dniu spodziewanej @ temp mi spadła z 37,1 na 36,5 i już chodziłam z wkładką higieniczną, bo wiedziałam, że lada moment @ a tu zamiast tego po 3 dniach od terminu @ dwie kreski na teście.
Ania – jak tam u Ciebie? Byłaś już na jakichś badaniach?
Sysiq – mi wyszedł pozytywny 3 dni po terminie @, a robiłam też testy przed terminem, w dniu spodziewanej @ i negatywne wychodziły.
Maqa – a Ty czekasz aż do stycznia ze starankami?

Tak sobie wczoraj pomyślałam, że traktuję fakt, że moja ciąża się szczęśliwie zakończy jak wygraną w lotto – masz nadzieję, grasz, ale w głębi duszy wiesz, że masz małe szanse na trafienie szóstki. Zła jestem na siebie za takie myślenie, bo nie mam powodu by tak myśleć. Podobno puste jaja płodowe to kwestia przypadku, są najczęstszą przyczyną wczesnych poronień, raczej nie powtarzają się więcej i nie mają wpływu na kolejne ciąże. Sama siebie próbuję tymi argumentami przekonać, ale słabo mi idzie. Boję się, że może jesteśmy chorzy na coś dlatego tak się stało i teraz się powtórzy. Prócz toxo, cytomegalii, różyczki, THS, cytologi, morfologii, posiewu z moczu nie miałam żadnych innych badań.

reklama
maku nie mysl tak, z tym pustym jajem- fatycznie o niczym nie swadczy!( tez mialam, za drugim razem) czesto sie zdaza i nie ma faktycznie wplywu na nastepna ciaze, a Ty jestes jeszcze mloda! Dlaczego nie mialoby sie udac he??? Co za bzdura z tym totolotkiem kochanie! Nie potrzeba Ci wiecej badan, dobrze bedzie;-)

Ostatnia edycja:
maku mimo , ze doskonale Cie rozumiem skad takie mysli, to musimy je naaaajszybciej odpedzac. Kochana musi byc dobrze i juz. Twoja dzidzia napewno pieknie rosnie i ma sie dobrze;))))) i jeszcze tylko 8 mcy i bedzie z Tobą.

sisi- doskonale wiem co czujesz;* Chwila smutku a pozniej nowe cykl i nowe nadzieje...;)
ehh. Buziole niedzielne dziewczyny.

Ostatnia edycja:
Maku dziękuje,że pytasz jutro idę na konsultację z lekarzem,ma mnie wysłać na badania...mam nadzieję,że zaczną traktować moją sytuację poważnie,najbardziej mi zależy żeby zrobić te które trzeba wykonać do 6 tyg. po poronieniu a resztę zrobię w PL ale mogę dopiero na przełomie stycznia i lutego pojechać nie wcześniej.
Biorąc pod uwagę podejście lekarzy tutaj to trochę się stresuję jutrzejsza wizytą,pewnie nie wyślą mnie na tyle badań ile chciałabym.
....no zobaczymy
A Ty nie martw się kochana na zapas wszystko będzie dobrze,zobaczysz,bądź dobrej myśli:-)

Ja idę dziś do parku w poszukiwaniu pięknej gałęzi,z której zrobię dekorację świąteczną na ścianę:-D

Miłej niedzieli Babeczki!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Sysiq ale moze nie wszystko stracone.... moze jest jakas szansa? ktory to dzis dzien? moze jednak zrob bete? jest wiarygodniejsza?

Maku87 staram sie ale czasem brakuje mi sil.... chociaz tak jak wczoraj pisalam staram sie myslec pozytywnie.... :-)

Madziorrek ja moze temperature mierzylam miesiac i dalam sobie spokoj.... nie wierze do konca w to ze jak jest powyzej 37 to ciaza.... hmmm co prawda jak mi sie udalo to mialam taka ale moja kolezanka nawet nie miala 37 a byla w ciazy.... tak wiec nie do konca to wiarygodne jest jak dla mnie....

Olusia nie chodzi o to,że masz 37 i jest to ciąża. Temperaturę obserwujesz w całym cyklu i wiesz jaka dla Twojego organizmu jest normalna, kiedy jest spadek, a kiedy wzrost. Możesz być przeziębiona leciutko i mieć 37, a możesz też mieć zamiast normalnej temperatury ciała 36,6 np. 35,6 (mój brat cioteczny tak ma). Tutaj nie ma sztywnych ram, chodzi o obserwację siebie :)

Olusia dzis rowny miesiac od miesiaczki czyli 31 dni. Dzis powinien sie zaczac moj nowy cykl. Ale ze to dopiero druga miesiaczka po poronieniu to juz sama nie wiem kiedy bedzie. Jak okres sie nie pojawi do kilku dni zrobie test ponownie. Bety nie moge zrobic bo przebywam teraz za granica. Zjezdzam za trzy tyg. wiec juz wtedy bedzie wszystko wiadomo :-) No nic pierwszy cykl sie dopiero staralam wiec nie ma sie co zalamywac! Chociaz bardzo mloda jestem i juz takie problemy,dziwne.

Maku czekam czekam, jestem po laparotomii z końca lipca i mam czerwone światło na wszystko :-( umówiłam się już na 12.12 i zobaczymy co dalej, w międzyczasie zrobił mi się torbiel na jajniku (który jest wynikiem przejść) i zobaczymy co dalej, ja się nastawiam na start w styczniu :tak:

Witajcie niedzielnie.

Maku - jest juz bardzo dobrze, zaszlas w ciaze, szczesliwa ciaze! Musisz w to tylko uwierzyć! I zobacz - totolotek juz zaliczony - kupon był szczęśliwy! &&&&

madziorrek, to tak jak u mnie, plamie dalej, dziś temperatura spadła do 36,22, moze w końcu @ przyjdzie, zaczynam nowy cykl. Bedzie dobrze. A w przyszłym roku na 100%, bo 7 i wielokrotnosc jest dla mnie szczesliwa. Wiec na pewno sie uda.

Sysiq - przykro mi kochana. Ale musimy sie pozytywnie nastawiac i do boju....

reklama
Do góry