reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Pietrucha będziemy na Ciebie tu czekały. Pisz jak tylko będziesz miała ochotę i siłę.
sysiq może to faktycznie plamienia implantacyjne??? :) no i grtauluję zerwania z nałogiem :) trzymam kciuki za wytrwałość!
Agawa jak zdrówko i humorek? Mam nadzieję, że jedno i drugie już lepiej :) A co do brzuszka… to jest dziwne, bo niby patrzysz na siebie codziennie w lustrze – coś tam na początku trochę widać, a „nagle” budzisz się z takim ogromniastym brzuchem i ciężko założyć buty :) z resztą lada chwila zobaczysz sama, bo mój brzuch czeka na Ciebie :) i wszystko zacznie się układać!
mika wcale nie jesteś wredna! Przeszłaś swoje, a ludzie są teraz ostrożniejsi. Wiesz, do tej ciąży razem z mężem na początku podchodziliśmy z dużym dystansem. Czasem miałam nawet wyrzuty sumienia, że nie potrafię się w pełni z niej cieszyć, że ten strach był większy. Z rodzicami było podobnie. Ale przychodziły kolejne tygodnie i nadzieja była coraz silniejsza. Ale w pewnym momencie było mi przykro, bo ok 6 mies zaczęłam kupować rzeczy dla małego, po czym moja teściowa stwierdziła, że to za wcześnie. Tutaj powtarzała mi, że wszystko już będzie dobrze, a jednocześnie tym, że twierdziła, że powinnam zaczekać z wyprawką, itp. Dawała mi do zrozumienia, że jeszcze wszystko może się zdarzyć. Może nie miała nic złego na myśli ale bardzo mnie to bolało. Jedno zaprzeczało drugiemu. I stwierdziłam, że mam to w du…. Nie potrzebuję, żeby inni na około się cieszyli lub nie. Najważniejsze dla mnie było moje odczucie. Kupowanie rzeczy dla dziecka było trochę terapeutyczne. Sama siebie przekonywałam z każdą kupioną rzeczą, że tym razem się uda. Dlatego nawet jeśli ktoś będzie cieszył się z ciąży siostry w inny sposób niż z Twojej (bo pewnie radość z Twojej ciąży będzie nawet większa, tylko wyrażona w inny sposób), to nie martw się. To Ty staraj się z niej cieszyć za wszystkich – pamiętaj, że wtedy maluszek też będzie zadowolony :) Jak inni zobaczą, że Twój strach znika, oni też przestaną się bać.
eska dobrze, że z Wami wszystko ok :) trzymajcie się cieplutko :*
suana może miałąś później owu? Cudownie, że serduszko bije ładnie. Wszystko będzie dobrze!

Ostatnia edycja:
reklama
Dwa dni człowieka nie ma.. a tu takie rzeczy!
ESKA trzymam kciuki za Was! Wracajcie do domu jak to tylko możliwe, odpoczywaj i nie stresuj się! Będzie dobrze!!

Dziewczynki oczekujące II kresek!! Będą zobaczycie!!!

U mnie jakoś tak wczoraj mnie zgaga męczyła, troche dziwne że tak wcześnie no ale może coś zjadłam nie tego.. ogólnie dobrze, czuje sie psychicznie i fizycznie jak ciężarna - to super, nie? :D do tego, w środę druga wizyta, może jakichś konkretów się dowiem.. no i jednak nie wytrzymam i pod koniec miesiąca ide na usg a nie tak jak planowałam na mikołajki.. bo to za długo o wiele dla mnie ;D mam upławy, takie dziwnej wonni wiec skonsultuje to z ginem.. na brzuchu spać nie moge, bo jakoś tak nei wygodnie i cycki bolą..

Ogólnie jest dobrze.. oby było dalej ;))

BUZIAKI!!!!

Eska super, że wyjdziecie!! a tak myślałam, że dzisiaj Cię odwiedzę, ale niestety wylądowałam w łóżku z antybiotykiem, więc nawet się nie wybierałam żeby nie pozarażać :/

eska- jaaaak sie ciesze.....
suana- jakos mi umkenlo ze jestes zafasolkowana;( Albo niezapamietalam bezczelnie. Straaaaasznie sie ciesze i wielkie gratulacje;)))))
bakalia- tez bym miala ochote co chwila na usg latac:)))
Agawa- jak tam?? Jakies przeczucia??:)
sysiq- dziwna ta Twoja temp faktycznie. Moze termometr szwankuje??

A ja nadal mam przeczucei ze sie udalo;))) Pierwszy raz nie mam zadnych objawow, ani bolesnych piersi, anie tradziku, ani "bóli rozcjagajacej sie macicy" jak co miesiac, ani wzmożonej sennośći. Jedynym moim objawem jest mocny ból z jajnika w którym była owulacja;))) Ale nudze i smęcę. Sorki;* Dziś 26 cyklu wiec juz niedlugo;))))

Eska bardzo dobra wiadomość. Trzymaj się zdrowo! Zauważyłam dopiero teraz,że jesteś z Podhala, dokładnie tak jak ja :-) Nie wiem czemu wcześniej umknęło mi to uwadze :-)
Bakalia skoro dobrze się czujesz to jak na razie wszystko idzie po dobrej myśli :-) Tym razem na pewno się uda!!
Madziorek no właśnie strasznie dziwna jest ta temperatura. Niby nie mam co porównywać bo nie wiem jaka była przed owulacją, ale w
poprzedniej ciąży miałam 36,8 , 37,1 jak byłam w szpitalu. No nic jak jednak zaciążyłam zadzwonie do ginekologa swojego i popytam,
bo teraz aktualnie jestem poza granicami Polski, a pewnie juz dawno bym u niego wylądowała gdybym jednak w Polsce siedziała :p
I nawet nie wiesz jak się cieszę,że masz takie przeczucia! Za Ciebie także trzymam ogromne kciuki!! Człowiek to się cieszy z czyjegoś
szczęścia wiedząc ze poprzednio miał podobnie a jednak później się udało :-))

Milego dnia!

Małgonia - termin niechcianej @: 21 listopada 2013
Agaawa - termin niechcianej @: 22 listopada 2013
Kobietka - termin niechcianej @ 23 listopada 2013
Sysiq - termin niechcianej @ 24 listopada 2013
Madziorrek -
termin niechcianej @ ​24 listopada 2013
maddlena - termin niechcianej @: 30 listopada 2013
Elka_30 - termin niechcianej @ 1-2 grudzien 2013
Ewikewik - termin niechcianej @: 5-8 .12. 2013
celta - termin niechcianej @: 10 grudnia 2013

Neta - termin niechcianej @: 14 grudnia 2013
Joaro - termin niechcianej @: 19 grudnia 2013

maddlena, wpisałam Cię na listę, ale na 30 listopada, bo listopad nie ma 31 dni :-)
Mówisz, że masz objawy ciążowe? Trzymam kciuki!

mika i jak tam? Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Taka wizyta może wiele wyjaśnić i paradoksalnie Cię uspokoić. Niech genetycy dadzą Ci przydane informacje. Dzielna babeczko...

sysiq papierochy precz! Natychmiast. Po co się truć? Ciąża nie ciąża, płuca ma się jedne na całe życie. A że dziwną temperatura to sie nie martw. Ciężko cokolwiek stwierdzić jeśli nie mierzyłaś od początku cyklu (znaczy zaraz po @). No i w ustach i pochwie rozrzut może być spory. Mierz codziennie o tej samej porze, w tym samym miejscu ;-).

malgonia ściskam mocno, a może jak raz @ nie przyjdzie. Choć jak temperatura spada, to różnie może być.
Tak czy siak trzymam kciuki, żebyś nie spadła na sam koniec listy, ale żebyś wypadła z niej na dobre. Na jakiś czas :tak:. Trzymaj się.

ewik e tam skreśleni ze względu na wiek. Jak urodzi Wam się dziecko zobaczysz jaki to będzie ukochany wnuczek.
I wtedy dopiero dziadkowie staną na głowie i będą rozpieszczać do granic możliwości. Widzę u nas w rodzinie. Każde kolejne dziecko jest bardziej "noszone na rekach". Buziak

ania, jak to "słaba i nic nie warta"?!?!?! Zwariowałaś do reszty?? Mało znam kobiet takich jak Ty. Kobiet, które się nie poddają. Masz za sobą tyle nieszczęść, ale po każdym się podnosisz i idziesz dalej. Jesteś wiele warta! Głowa do góry.

Neta, bardzo mi przykro z okazji dzisiejszej rocznicy.. Wiem jak musi Ci być ciężko. A dwupak jeszcze Cię czeka :-)

suana cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. To że dzieciątko ciut mniejsze nic nie znaczy. Pewnie rzeczywiście owulację miałaś kilka dni później, albo urodzi się za kilka miesięcy drobna, smukła, mała kobietka :-D. Pewnie, idź jak masz okazję zrobić badania za darmo, jak masz ubezpieczenie, to chodź i tu i tu. Buziak

Madziorrek, bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. Niechby Ci się kobieto udało!!
Niech miesiąc bez objawów ciążowych będzie dobrym zwiastunem ;-)
Tak swoją drogą zobacz: u Ciebie 26dc i lada moment testowanie. U mnie 28dc i nawet nie było jeszcze owulacji, to jest dopiero sprawiedliwość hehe...

eska jak dobrze, że nic Wam nie jest. Odpoczywaj i wracaj do domku!!! Buziaczki.

reklama
Madziorek a no tak masz racje :-)) Testujesz zapewne w poniedziałek rano? Czy czekasz dłużej, jak @ nie będzie? :-)
Celta dziękuję za wskazówki, własnie tutaj zauważyłam że bardziej się temperaturą sugerujecie i zaczęłam nie dawno mierzyć!
W takim razie nie przejmuje się tempką :-)) Zobaczymy co dalej bedzie. Jak na razie mierzę zawsze rano po przebudzeniu się! :-)

Głowa od ponad tygodnia mnie rozwala! Codziennie wstaje z bólem. A tabletek zasadniczo nie chce brać, położe się na chwilkę
może przejdzie. Poza tym mieszkam aktualnie w Niemczech i od kilku dni pojawila sie plesn w lazience w wynajmowanym domu, teraz chwycila sie scian w szwagra pokoju, w salonie a dzis zauwazylam troche w kuchni! ;x Mam nadzieje ze jak najszybciej wlasciciel coś z tym zrobi. Mój N mówił że to od piwnic idzie, bo sa wilgotne itd. Tzn. ze pleśń musi być już pod tynkiem. Zobaczymy co dalej bedzie, ale mieszkanie z bakteriami na pewno się dobrze na nas nie odbije. A znalezienie teraz przed swietami innego mieszkania graniczy z cudem!

Do góry