reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Michalina – ale już duży brzuszek:)
Kasiuchna - !!!!! super!!! Gratuluje, naprawde cud i szczescie, ze tak się udalo naturalnie!! Trzymam kciuki!! Leć samolotem, nie ma zadnych zagrozen.

Dziś termin mojej @. Denerwuję się, mimo, że nie mam żadnych dolegliwości świadczących o ciąży, więc nie mam prawa się jej spodziewać:( Temp ciała 37 st. zarówno rano po przebudzeniu jak i wieczorem. Czy przed @ temp nie powinna spadać?

reklama
Dzieki!
Maku, chyba przed @ tempka powinna spadac, a wiec mocniej zaciskam kciuki!! Ja tez nic nie czulam, zadnych "ciazowych" dolegliwosci!
Ania, badz stanowcza u lekarza, oby sie udalo. Koniecznie zapytaj czy sa jakies badabia ktore trzeba zrobic bezposrednio po poronieniu do 6 tyg po. Trzymam kciuji!

Kasiuchna! Gratulacje Mamusiu! Myśle, ze możesz spokojnie lecieć samolotem.

Michalina - ale piekny brzuchol!

Maku &&&&&

a ja juz nie mam bolacych cyckow. Nie nakręcam sie wiec, co ma być to bedzie. Ale mam taki nastrój, ze moze nigdy nam sie nie udać. Ale... Zbieram sie na spacer... I złe nastroje wyrzucam z głowy....

Maku, oby nie było @!!!

Kasiuchna jej tak bardzo gratuluje!!! Oby wszystko było super dobrze do porodu ;))

Jutro mam wizytę.. no strach mnie ogarnia jak nie wiem. ale myślę pozytywnie, ;) a za dwa tygodnie lece na usg musze posłuchać serduszka nie wytrzymam do 12tc ;)

macie dziewuchy wielką moc!!!

Bakalia mi lekarka ZABRONIŁA dotykać brzucha. Kazała dać fasolce spokój, lepiej nie stymulować, zwłaszcza na początku. Na bolące gardło czy ciąża czy nie woda z solą co pół godziny najlepsza.
Ani ściskam Cię mocno. Wiem co czujesz jeśli chodzi o służbę zdrowia. Tu też nie ratują wczesnych ciąż, ale wierzę, że po tylu stratach wreszcie porządnie się Tobą zajmą, a jak nie to zmień lekarza!!! Myślę o Tobie często.
Cyntia jak się czujesz? Zostaniesz tu z nami?
Agaawa a ja tak z innej beczki. Odrastają już Ci włoski po laserze? W święta jeszcze przed ciążą, a raczej staraniami chcę sobie taki prezent choinkowy zapodać, boję się strasznie, ale może nie umrę z bólu. Ile trzeba sesji by był dobry efekt? Ja jestem blondynką więc niby słabszy zarost ale wolałabym wcale go nie mieć. A mam nadzieję że II kreski będą. Czarownice pomogą
Eska u mnie też tak było że wieczorem tańce wygibańce Młody wyprawiał. Tatuś nauczył, bo zimą na lodowisku pracował i jak wracał to musiał się z Synkiem przywitać... Fajnie tak, później będzie Ci brakowało tych kopniaków. Macie imiona?

maku,agawa nie traćcie nadziei,zobaczycie,że zaświeci jeszcze słonko:tak:

a ja dziś latałm po "poronienia nawykowe" i jestem przerażona:eek:
ile tych badań różnych,dziwnych nazw,sformułowań...zupełnie nie wiem od czego zacząć..jakaś czarna magia dla mnie.nie sądziłam,że czeka mnie aż taka stroma góra...znalazłam jakieś centrum medyczne w Częstochowie,wysłałam wiadomość żeby bardziej się opisali no i ceny...

galwaygirl to miło,że o mnie myślisz,dzięki:-) jestem już tak wściekła na tą słuzbę zdrowia tutaj,że tym razem nie daruję:angry:

Maqa ja wierzę w to, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Mimo ciężkiego roku, zobaczysz, że same dobre chwile przed Wami! Z resztą już zaczęło się układać – zmieniłaś prace! A to, że jest na razie różnie, to normalne – nowe miejsce, ludzie, zadania. Glowa do góry :)
sysiq i Ciebie spotka taka radość! Każdą z nas po kolei to dopada, więc miej się na baczności :). W tej ciąży miałam zupełnie inne objawy niż w pierwszej i dla mnie płeć dziecka też była obojętna. Najważniejsze, żeby dzieciątko było zdrowe i szczęśliwie przyszło na świat.
joaro, &&&&&&&&&&&&&, żeby @ nie przylazła :)
kasiuchna gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!! :) a jeśli chodzi o podróż, to zapytaj najlepiej lekarza
maku póki nie ma @ jest nadzieja!

A ja wczoraj wylądowałam na IP. Od rana bolał mnie brzuch jak na okres, nospa nie pomagała, czasem ból się nasilał - no i pojechaliśmy. Podłączyli mnie do ktg - trochę się wystraszyłam, bo tętno małego skakało od 120-150 ale powiedzieli, że w zapisie wszystko ok. Tylko okazało się, że szyjka mi się szybko skróciła, lekarka powiedziała, że powinna wytrzymać jeszcze jakieś 2-3 tyg (więc do terminu mogę nie doczekać). Dostałam czopki (bleeeeeeeeeee :() i muszę leżeć. Jutro mam pojechać na ktg i sprawdzenie szyjki. Dobrze, że w czwartek mam jeszcze wizytę u swojego gina - może powie mi co i jak, i dlaczego tak się dzieje.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry