reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Martoocha mam nadzieje, że bawiłaś sie dobrze! A jak ludzie? Zmienili się? A Ty pochwalilaś sie pięknym brzuszkiem? :-)

Ewcik to kurcze nieciekawie z tą twoją nereczką! Mam nadzieje, że niepowtórzą sie ataki!!!! Zobacz Myszka w ciaży tez często z woreczkiem do szpitala chodziła a teraz na tym polu jest cisza... Moze u Ciebie po ciazy tez te dolegliwości zlagodnieją albo wręcz ustąpią!

Zapominajeczko Matyldzia już niedługo kończy 2 miesiące! Omg! Jak ten czas leci i jaka duża panieneczka Ci rośnie! A jak spałyście radę na szczepieniu? Byłyście dzielne ;)? No i oczywiście powodzenia u gina!

Izuniu halo co u Ciebie?

Nanulinko stesknilysmy sie! Jak Twój Skarb? Jak Ty sie czujesz?

Myszko to miłego słonecznego dnia! Ja póki co to dziękuje Bogu za zachmurzenie i temperaturę umiarkowaną! Mam wtedy choć odrobine siły na robienie czegokolwiek!

Magda, Michalina, Marcelka jak Wasze samopoczucie? Kiedy teraz wizyty macie?

Mamuśki kochane fajnie sie Was czyta:-)! Przychodzą takie etapy w życiu waszych pociech, że i my sie przygotowujemy sie dzieki Wam bardziej świadomie do przywitania Maluszków! Tez ciekawa jestem jak zacznę wprowadzać nowe pokarmy to jak Lilka będzie reagowała bo boje sie ze podobnie jak Wiki będzie alergikiem! Ja przygotowywalam Wiki budyn na mleku z żółtkiem lub sosik beszamelowy do ziemniaków (masło z mąką i mleko)! Dużo fajnych posiłków można robić na mleku! My robiliśmy na mleku sojowym.

reklama
Wikama ja mam wizytę we wtorek i chyba wezmę zwolnienie. Czuję się raz lepiej raz gorzej. Mam problemy ze wstawaniem, potem zasypiam w ciągu dnia, mdłości już mniejsze, za to ból głowy i pleców towarzyszy mi prawie codziennie. Praca mnie już dobija, a raczej koleżanka, którą to ja muszę wyręczać i nawał pracy, który wciąż na mnie spada. Będę czytać książki, pisać prace magisterską i popijać lemoniadę :)

Wikama dziękuje za pamięc :) u mnie samopoczucie różnie... Generalnie w miare dobrze, mdłości mam juz sporadycznie, tylko spiąca chodze wiecznie i po całym dniu nie mam siły, ledwo wracam z pracy - juz wiem jak czują się te wszystkie starsze babcie - tylko mam nadzieje, że u mnie to zaraz minie :) No i dzisiaj rano jak wstałam to dostałam krwotoku z nosa, już trzeci raz, bolala mnie przy tym głowa i tak ogólnie słabo mi było, dlatego dzisiaj w pracy siedzę wymięta. A we wtorek mam usg, tym razem dokładne, więc mam nadzieję, że obejrzymy sobie dzidzię z każdej strony :)

Ewcik Ptysia urodziła się z wagą 3200' a w dniu wypisu ważyła 2960.
a szczepienie zniosłA bardzo dzielnie, choć oczywiście w momencie wkłuwania płakała i było widać, że ją to bolało.

Hej my dzisiaj po kolejnym pobieraniu krwi... Mały tak się cieszył wejściem do gabinetu, ale co potem się działo....eh wolałąbym sama być milion razy ukłuta niż jego męczyć:-:)tak: dziewczyny bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi żywieniowe, dziś robiłąm mu mm z płatkami ryżowymi ale taki za rzadkie mi wyszło i nie bardzo chciał jeść następnym razem będe mądrzejsza;-) myszko, kochajaca mamo obie macie racje może ja coś pokreciłąm jak wcześniej pisałam mój Mały je mleko bo robię mu je z kleikami, teraz z płątkami ryżowymi spróbuje niedługo budyniu na mm (kisiel już jadł wcinał aż miło;)) tyle że za skarby świata nie chce wypić samego mleka z butli - nie i koniec, a w sumie tak koło 4 wiem ze jest już głodny, ale jak mam iść mu robić kaszkę i karmić go łyżką to wiem ze mi sie rozbudzi i już nie uśnie.... tak wieć to po prostu oszukujemy go wodą (którą z butli oczywiście pije, a jak:sorry::confused2: i tak śpi jeszcze do 6;) cała noc jest straszna z 9-9 przerwami już rece opadają co z nim robić... moze któraś doświadczona mama mi podpowie NIE MAM POJECIA a jak tak dalej pójdzie oboje z mężem zwyczajnie padniemy:cool2::eek:

Ewelka ja odstawiałam pierś gdy Wiki miała 9 M-cy, bo szlam do pracy, a ze młoda zasypiala przy cycku to musieliśmy wymyślić inny sposób. Powiem Ci, że było strasznie cieżko i tez już ledwo no oczy patrzyłam! I okazało sie, że niania która przychodziła do Wikusii popołudniu pozwalała jej spać po 4 godziny :0! Woziła ją w wózku i bujala żeby spała, grrr.... No i w tym czasie Wiki budziła nam sie co noc od 2-4! A ze o 6 musieliśmy wstać to za fajnie nie było! Generalnie dopiero gdy ja wróciłam do domu i Wiki miała w dzien regularnie dwie drzemki i to ostatnia była od 15 do 17 to wtedy zaczęła przesypiac całe noce. A jak w nocy sie budziła to wystarczyła woda do picia :)! Kochana także nie mam pojęcia jak Ci pomóc! Na wieczór dawałam Młodej lyzeczką kaszkę na mleku sojowym z przecierkiem owocowym i poźniej do picia dawałam niestety soczek malinowy rozcienczony z wodą! Mówię niestety bo rzeczywiście moze ten słodki smak pomógł nam przetrwać okres odstawienia cycusia ale szybko pojawiła jej sie próchnica na zębach i w wieku 2 latek miała już trzy plomby na mleczakach!

Wikama to chyba zalezy od dziecka i zebow, bo moj odkad mogl pic soki tak wiecznie pil slodkie z wyjatkiem coli ktorej nie pije duzo (max 3x w miesiacu a czasem i wcale) do dzis i zeby przez 16 lat mial 3x plombowane.

Witam sie wieczornie.u nas dzisiaj 30 stopni, jeazcze teraz mamy 25 stopni wiec caly dzien przesiedzialysmy na tarasie i spacerowalysmy.Mala oczywiscie w cieniu ale w samych bodach bo tali upal.co troche podaje jej wode bo widac ze picjej sie chce.U nas dzisiaj polozna byla przedostatni raz i Emily wazy 5kg.13.06 przyjdzie ostatni raz, dokladnie bedzie miala 2miesiace.Polozna super z niej zadowolona i mowila ze super ze juz noc przesypia bo dzisiaj znowu przespala od 22.30 do 7.50

Ewelka no ja tez jeszcze niepomoge, za pare miesiecy to ja bede z waszych rad korzystac
Magda tak jak Wikama pisze idz na zwolnienie i niepatrz na nikogo.Ja tez nieszlam na zwolnienie bo myslalam a co w pracy powiedza a co to ale potem musialam bo mialam skracajaca sie szyjle od 20tyg i dzisiaj niczego niezaluje.mialam juz w 33tyg wszystko gotowe, powyszywalam bardzo duzo mieluszek dla malej z imieniem i innymi haslami az wszyscy podziwiaja zawsze.takze zobaczysz bedzie fajnie

reklama
Witam sie wieczornie.u nas dzisiaj 30 stopni, jeazcze teraz mamy 25 stopni wiec caly dzien przesiedzialysmy na tarasie i spacerowalysmy.Mala oczywiscie w cieniu ale w samych bodach bo tali upal.co troche podaje jej wode bo widac ze picjej sie chce.U nas dzisiaj polozna byla przedostatni raz i Emily wazy 5kg.13.06 przyjdzie ostatni raz, dokladnie bedzie miala 2miesiace.Polozna super z niej zadowolona i mowila ze super ze juz noc przesypia bo dzisiaj znowu przespala od 22.30 do 7.50

Ewelka no ja tez jeszcze niepomoge, za pare miesiecy to ja bede z waszych rad korzystac
Magda tak jak Wikama pisze idz na zwolnienie i niepatrz na nikogo.Ja tez nieszlam na zwolnienie bo myslalam a co w pracy powiedza a co to ale potem musialam bo mialam skracajaca sie szyjle od 20tyg i dzisiaj niczego niezaluje.mialam juz w 33tyg wszystko gotowe, powyszywalam bardzo duzo mieluszek dla malej z imieniem i innymi haslami az wszyscy podziwiaja zawsze.takze zobaczysz bedzie fajnie

Do góry