reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Martus to powodzenia na wizycie ;) &&&&&

Wikama Twoj suwaczek to strasznie zasuwa!! Az w szoku jestem

Myszka bleee to sie dlugo nie nacieszylas brakiem @, ale kurde dopiero rodzilas a to juz tyle czasu minelo..

Laski rozlozylo mnie na lopatki, boli doslownie wszystko: nos, gardlo, plecy.. Z czego robilyscie te inhalacje? Bo nie pamietam a lapie sie juz chyba wszystkiego.. Na dodatek od tego smarkania brzuch caly czas twardy

reklama
Magda mnie pieronsko swedzialo i smarowalam czym popadnie i kiedy popadnie:-):-) albo jak pisala Myszka "drapalam" opuszkami palcow. Swedzialo mnie to tak cholernie dlugo, ale po porodzie przeszlo :-D:-D

Wikama gratuluje nastepnego tygodnia.Juz niedlugo
Magda
tak jak dziewczyny pisza najwazniejsze byle nie drapac,moja siostra cala ciaze sie smarowala ale drapala,rozstepow niema tylko slady od drapania sie
Mea
zobaczysz juz niedlugo @ cie nawiedzi i tak jak dziewczyny pisala kazdy organizm jest inny i jesli bedzie na to gotowy to przyjmnie nowa ciaze odrazu.Nasza forumowa Marta zaszla w pierwszym miesiacu a w styczniu urodzila zdrowego Wojtusia
Izka
inhalacje z rumianku na litr wody dalam jedna torebke rumianku i lyzke soli.Robilam tak Emily
Marcela,Michalina nie gratulowalam wam chyba jeszcze wizyty.Ciesze sie razem z wami ze takie dobre wiesci.Takie maja byc do 40tyg
Martoocha kciuki za dzisiejsza wizyte
Myszka no to masz juz morze czerwone,u mnie na dniach mysle tez @przylazla bo tak mnie podbrzusze bolalo ale zaczelam we wtorek tab jednoskladnikowe brac wiec nieprzyjdzie
Gatto co tam u ciebie?Jak Gattinka

Wlasnie mam pytanie brala ktoras z was tab antykoncepcyjne dla matek karmiacych?bo ja zaczelam we wtorek wieczorem i jakos mala wczoraj wieczorem bardzo przy cycku sie krzywila,czy myslicie ze mleko jakies inne po tych tabetkach?Bo mala cos niechciala cycka ale napila sie troszeczke o 22.30 i spala mi dzisiaj do 7rano,takze pierwszy raz mi przespala cala noc na cycku pomimo ze malo pila,bo normalnie zawsze mi sie o 5budzila

P.S u nas od poniedzialku super pogoda wiec korzystamy z niej.Spacerki,grile.Wczoraj Emily dostala swoj paszport.Wszystko szybko poszlo tylko zrobienie jej zdjecia to bylo niezle wyzwanie

byłam u ginki... powiedziała, że owszem, mógł to być nerwoból, ale w nerce nadal mam ten układ powiększony, nawet więcej niż miałam no i nie podobał się jej pęcherzyk żółciowy.. powiedziała, że jak to się powtórzy, to mam iść do internisty.. pomiarów dzidzi nie robiła, sprawdziła tylko serce i czy się łożysko nie odkleja.. no i na moją prośbę określiła płeć- nadal dziewczynka
wink2.gif

Karo dzieki :) z rumianku juz robilam, jeszcze z czegos tu dziewczyny polecaly tylko za chiny nie pamietam z czego :p z majeranku nie czasem???
Fajnie ze taka pogode macie, u nas tylko leje i leje..

Ewcik oby to sie nie powtorzylo!! Ale przynajmniej potwierdzenie masz :D

A powiedzcie mi ok 32 tc mialyscie tak ze te wasze dzieci wypychaly co tylko sie da? Czy raczej delikatniejsze byly? Bo nasz syncio chyba jakis rozbojnik rosnie, z jednej strony mam piastke a z drugiej wypchana nozke, no tak boli ze czasem az sie musze skulic..

izka mi od paru dni mała tak nogą jeździ, że czasem aż dech zapiera.. raz w jedną, raz w drugą stronę, jak gałką od zmieniania biegów w aucie :-D

Ewcik oby sie nie powtórzyło! A co Ty masz w tej nerce? Jakies kamienie czy coś? Musisz sie obserwować i uwarzać na siebie! Pocirszajace jest to ze jesteś już w ponad 30 tc! Jeszcze trochę i bedziesz mogła bardziej sie zając swoim zdrowiem...

Izuniu moja Lila daje mi czadu na maxa! Dyskotekę momentami sobie urządza ;), ostatnio w odbiciu w lustrze widziałam jej stopę i zastanawiałam sie jak ona moze tą nozką aż tak machnąć z lewej na prawą z góry w dół, to wręcz przeczyło prawom natury :)!!! A dziewczyny polecały herbatkę z majeranku!

Madziu mnie najbardziej swędziało właśnie na tym etapie, około 20 tc czułam takie naciągania a teraz to Lilka już tak sie rusza i kopie ze tylko wieczorami i jak jest bardzo gorąco to puchne mocniej i wtedy trochę mnie swędzi! Ze swedzeniem kojarzy mi sie pewna choroba ciążowa ale to swędzą ręce ( dłonie) oraz stopy przede wszystkim a brzuszek to trzeba nawilzać i przez rozciaganie skory chyba każdą ciężarówkę to spotkało. Moze używasz jakiejś oliwki która na dłuższą metę wysuwa a nie nawilza skórę! Ja np nie mogę używać oliwek ani J&J ani bambino! Swędzi mnie po nich brzuch strasznie, używam na noc balsamu dove a rano i czasami po południu używam oliwki eucerin :)!

Martoocha to super ze wyniki są w normach! Pewnie bedziesz musiała kontrolować ale teraz nie ma sie co martwić! W ciazy takie cuda nasz organizm wyprawia, że nie ma sie co stresować takimi delikatnymi wachnięciami :)!

U mnie dziś zamontowano nareszcie ostatnie drzwi :) i kończą szafę... Wiec po weekendzie zacznę prac ubranka Lilianki bo będę miała gdzie poukladać :)! Jestem taka zmęczona, ze dwie ekipy chodzą mi po domu, wiercą, tną, używają młotków a ja i tak zasnełam na 45 minut! Już wiem czemu ciążę nazywa sie stanem odmiennym :)!

Wikama mnie swędzi wyłącznie brzuch, z boku i z przodu - tylko te dwa miejsca :) Ja używam Nivea takiego odżywczego i mocno nawilżającego, Oliwkę zacznę, ale na noc i w weekendy, żeby ubrań do pracy nie wytłuścić. Moja mama ma uczulenie na J&J :)

reklama
Izka Karo pisala o inhalacjach dla maluszkow;-), dla nas jest torebka rumianku na szklanke wrzatku recznik na glowe i wez chusteczki ze soba;-) nie pomaga od reki ale max 3 dni i po katarze. Mozesz robic jak czesto Ci sie nos zapycha.
Majeranie (2 lyzeczki na szklanke) pomaga na kaszel.

Kitus jak Cristina?? no i jak ida przygotowania do tej terapii jodowej, bo to na dniach teraz bedzie. Buziaki dla Cristiny od nas :**

Do góry