reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Hej kochane!
Pierwszy raz siadłam do kompa! :)
No to poopisuję co u nas tak pokrótce:)
Ja dziś po raz pierwszy wstałam i stwierdziłam że czuję się nieźle - kręgosłup i krocze odpuszczają! oby na zawsze! Krocze mnie na początku nie bolało jakoś wybitnie ale od kilku dni drażni mnie ten szew wewnetrzny rozpuszczalny - jest przy samym ujściu na zewnątrz i podrażnia go bielizna,podpaski itp... ale dziś lepiej bo od wczoraj rana zmieniłam podpaski na wkładki - częściej latam zmieniać (to też na plus) ale nie drażni tak bo cieńsze:)
S własnie usypia Matyluszka - przed chwilą zaliczyliśmy mycie dupki bo się tak obrobiła że nie było innej rady:)
Moja mama bardzo nam pomogła, nagotowała nam zapasów (gołąbki, ryż z warzywami, kotlety z piersi, szarlotka itp itd). Część mamy pomrożoną,czesc na biezaco:) wczoraj pojechała do babci 25km od Wro, jutro S po nia jedzie, a w ndz wraca juz do domu... Uwazam ze to byl super pomysł ze do nas przyjechała. Pomoc na samym poczatku naprawde duzo daje... przynajmniej w moim przypadku dala...
Do wczoraj byłam dosc mocno rozbita. Chyba to byl jakis baby blues - głownie chyba spowodowany moim kiepskim samopoczuciem - obolay kregoslup,nogi,ostre bóle przy obkurczaniu macicy, opuchlizna,zmeczenie,niedospanie...

na szczescie dzis lepiej...

:):):)

Matylka piękna, my w niej zakochani po uszy!
czego chcieć więcej? nareszcie przecież mamy nasz najbardziej wyczekiwany Skarb!

PICT0341b.jpg20130515_144723.jpg20130515_150100_1.jpgPICT0247.jpgPICT0294.jpg

Załączniki

• PICT0341b.jpg
    PICT0341b.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 70
  • 20130515_144723.jpg
    20130515_144723.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 51
  • 20130515_150100_1.jpg
    20130515_150100_1.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 60
  • PICT0247.jpg
    PICT0247.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 61
  • PICT0294.jpg
    PICT0294.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Nanu cudna ta Twoja Matyldzia :):):) Fajnie, że mama Ci pomogła, moja mieszka 200km ode mnie, ale będę rodzic w okolicach świąt, więc będzie mogła przybyć :) Jest dyrektorką w szkole, więc oni mają kilka dni więcej wolnego. No i mąż widzę dobrze się spisuje! Tak się cieszę, że wszystko tak pięknie się ułożyło!

witam się porannie.. byłam w pracy zawieźć l4, oczywiście ponad godzinę mi zesżło, bo się zagadałam z dziewczynami.. teraz dopiero wciągnęłam śniadanko, bo już kiszki marsza grały.. jakoś tak mega zmęczona jestem dzisiaj.. nie wiem,czemu.. wczoraj jeszcze się narobiłam na balkonie..ehhh

nanu ale cudowna Matyldzia, rozbraja mnie to zdjęcie w foteliku, taka mała dama :tak:

magda jak się czujesz?

wikama korci mnie, żeby iść do kogoś innego na usg, z drugiej strony wiem, że finansowo kiepsko teraz u nas, że te 200zł mogłabym np do wózka dołożyć itd.

marcela ???

myszka
jak Paul?

martoocha
co słychać?

Ewcik czuję się całkiem nieźle, ale co 2 dzień mam wymioty. W niedzielę spędziłam 3h z głową w muszli :) Przez pierwszą połowę dnia jestem wulkanem energii, a po 14 zasypiam i leżę z głowa na biurku :) Wieczorami jak tylko położę się na kanapie i coś oglądam, to tracę świadomość i nie chcę iść do sypialni, jak mąż mnie budzi. Od 15 do 30 min potrzebuje, żeby mnie obudzić :)

Ewcik czuję się całkiem nieźle, ale co 2 dzień mam wymioty. W niedzielę spędziłam 3h z głową w muszli :) Przez pierwszą połowę dnia jestem wulkanem energii, a po 14 zasypiam i leżę z głowa na biurku :) Wieczorami jak tylko położę się na kanapie i coś oglądam, to tracę świadomość i nie chcę iść do sypialni, jak mąż mnie budzi. Od 15 do 30 min potrzebuje, żeby mnie obudzić :)

czyli wszystko w porząsiu :-D

Kochane dziękuję za &&&&&&&&&&&&! Nie moglam wczoraj napisać bo mi się coś w tel pogmerało.
Więc tak........... :):):):) mam ochotę krzyczeć z radości!!!!!!
Widziałam!!!! Dzidzia rośnie! 2,25 cm! serduszko 169/min! To co wczoraj przeżyłam, to jakaś masakra byla! Jak tylko na usg zobaczyłam tego tyci człowieczka, to taka ulga, miałam ochotę wyć z radości! Przebrnelismy feralny tydzień. Wg OM wczoraj było 8+6, wg USG równe 9. Dalej nie wierzę - wiem, że jeszcze daleka droga przed nami ale jestesmy już dalej niż ostatnio, pojawiła się ogromna nadzieja, że może się uda tym razem. termin 19.12 :) Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to będą najwspanialsze święta na świecie! No i nigdy nie zapomnę tego widoku jak mój maluszek poruszał tymi tyci rączkami i nóżkami! To jest niesamowite! Najchętniej calowalabym cały czas swój brzuch (tylko taka gibka nie jestem ;)), więc na razie brzuch całuje tatuś :)
Ja jeszcze nie mogę dojść do siebie :) 10.06 usg genetyczne

Ostatnia edycja:
Marcela pięknie! Mój Bobas też miał ok 2,2cm 1,5 tyg temu :) Ja mam termin na 10-13.12, także będziemy razem odliczać dni. Tak cię cieszę, że wszystko w porządku :*

Marcela- no to wspaniałe wieści:tak:-cieszę się ogromnie!
Więc teraz poprosimy o mniej nerwów i więcej radości!

Ewcik- u mnie dni teraz szybciej mijaja jak w pracy siedzę..no i wcześniej chodzę spać.. Ale generalnie wszystko super:-)-dziękuję.

Nanu- super że samopoczucie coraz lepsze- już teraz będzie tylko lepiej:tak:-a dzidzia śliczna!!

reklama
aaa Nanu ale śliczności!!!! :-)

Zapo to powodzenia w ogarnięciu dwójki w przychodni haha :-p

Ewcik ja wczoraj byłam zawieźć L4 :-p i ja Ci już mówiłam, ZWOLNIJ troche!!

Marcela nooooooooooooo to teraz już można śmiało gratulować i się cieszyć!!!!! :* :-)

Do góry