reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Myszko no tak jak pisalam jak rowniez po porodzie kupilam te Bebebita Pre mleczko,zeby w razie czego miec w domu.Moja kuzynka byla super zadowolona z niego wiec go kupilam.A jak tam w kasie chorych bylas pytac o ten rota wirus czy zaplaca?
Nanu Matylda jest przesliczna!!!!
Zapominajko czasami tak jest z tymi matkami.Ja na moja mame narzekac niemoge bo super,mama jakbym zadzwonila ze cos to wsiada do autobusu i przyjezdza,nieliczy sie dla niej kasa czy cos ale moja tesciowa to masakra.M do niej dzwonil tydzien po porodzie to pyta sie go jak znow sie ta mala nazywa bo zapomniala,a jak powiedzial Emily to mowi co to za imie dziwne,no myslalam ze przez ta sluchawke ja poddusze.Wiem ze dla niej to 19wnuczka ale przynajmniej troche jakiejs radosci by mogla okazac
Wikama Wiki napewno sobie poradzi i przyjedzie zadowolona
Marcela gratuluje wizyty i ciesze sie dalej razem z toba.Zobaczysz to bede dopiero swieta Bozego Narodzenia

reklama
Zapominajko moja mama tez sie obrazała, a teraz to ja wale fochy pierwsza:/! Oczywiście serducho dalej mnie boli i tez bardzo szczerze jej to mówię! Wiem ze jej już nie zmienię ale nie chce żeby myślała ze jej zachowanie jest wporządku! Moja Wiki nie chce już do niej jechać i nie wierzy jej ze ona przyjedzie i to tez jej szczerze mówię! Jeszcze teraz mam wpływ na to ze jedzie z nami, ale na jej zachowanie względem Babci już nie! I niestety jak moja mama ostatni raz odwiedziła nas dwa lata temu i była 3 dni to niech sie nie spodziewa ze Wiki będzie sie cieszyć jak ma sie z nią zobaczyć jak my jedziemy do niej! One kompletnie sie nie znają i niestety to jest i będzie przykre dla niej! Ja mogę Wiki tłumaczyć ze ktoś nie może, ale dwa lata tłumaczeń to trochę za dużo...

Ona to ma co u Ciebie????

Wikama nie ma sensu się przejmować mamą.. jak ma taki charakter to już anio ona ani nikt pewnie tego nie zmieni, więc trzeba czasem wpuścić jednym uchem a drugim wypuścić :-p a Wiki już ma swój rozum to też nie ma sensu jej przegadyważ, że babcia jest super, bo mała i tak ma już swoje zdanie :-) a babcia niech żałuje, że nie ma dobrego kontaktu z wnuczką i z następną pewnie też nie będzie miała!

Ewcik ciacha wyszły suuuuuuper :-) już się prawie rozeszły, mąż chodzi i ciągle wcina :-p jutro robie następną partię bo jedziemy do znajomych na jakiegoś grilla jak będzie ładnie to będzie co przekąsić :-)

a dzisiaj zajęcia w SR supperrrrrrrrrr!! blok super, porodówka i sale też i chyba jednak zmienie szpital haha bo tu mam znaaaacznie bliżej, bo niecałe 7 km, a nie 60 km :-p akurat żadna nie rodziła to krzyków nie było :-) kilka lat temu przed remontem raczej mieli różne opinie, a teraz KAŻDA z która rozmawiałam co rodziła niedawno to bardzo poleca, leżałam tam kilka razy na patologii i wiem, że opieka położnych i lekarzy jest super , ale na porodówce widze położne też fajne babki :) sale bardzo ładne, jedno lub dwuosobowe, wszystko nowiutkie, czyściutkie, no nic tylko iść i rodzić :-)

Izuniu to rzeczywiście fajny ten szpital! Zmieniaj!!!! Jak tak blisko to zawsze zdąrzysz, bo te 60 km to jednak różnie może być! A co do mamy to jest to ciężka sprawa! Są chwile ze przydałaby sie pomoc lub chociaż zainteresowanie od mamy a tu kompletnie ich brak... Wiesz nie da sie o tym nie myśleć i zawsze będzie to przykre bo sama jestem mamą i niewyobrażam sobie ze sie nie interesuje Wiką, a poźniej tez Lilką! Ale mieszkam ponad 500 km od niej wiec na codzień tak tego nie przeżywam ale jak dzieje sie coś ważnego w moim życiu to chciałabym żeby wspierała mnie mama! No nic! Nie da sie tego zmienić ale szczerze współczuje Zapo ze teraz jej mamy nie ma obok niej.

Wikama dziekuje ze pytasz, u mnie wszystko ok, mala wazy juz 3200g i wszystko z nia ok ale jeszcze sie nie pcha na swiat :) Jutro was nadrobie i napisze cos wiecej jakos dzisiaj nie mam weny...

dzien dobry :-)

Ona to ma u mnie i Nanu tez maluchy sie nie pchaly... a tu z rana bach i porodowka ;-)

Karo bylam pytalam i zwracaja do 45€ za jedna szczepionke wiec AoK tez zwraca 100%. W sumie szczepionka platna, a zwracaja koszty, czemu nie zrobia rozliczenia miedzy kasa chorych a lekarzem bezposrednio??:confused: ok jestesmy w DE tu wiele rzeczy mozna by prostsza droga, ale po co?? nie byloby tyle papierkow :-D

U Paula ok robi dwie kupki na dobe, nie wiem czy to nie za malo... je 5x na dobe i w nocy przesypia nam 6h. Zaczyna gaworzyc i usmiechac sie bardziej swiadomie:-), a gada mu sie najlepiej z lampka nocna nad naszym lozkiem :-D i wiatraczkiem nad przewijakiem;-).

Ostatnia edycja:
Ona to ma- no właśnie niby nic niby nic..a tu nagle pojedziesz i już z maluszkiem się u nas zameldujesz:tak:.
Myszko- cieszę się że u Twojego małego już lepiej..wyobrażam sobie jak musiałaś się czuć nie mogąć mu pomóc..
Wikama-jak ja wyjechałam na pierwszy obóz w życiu (oboz tenisowy, mialam 8 lat) do Otwocka, to mama przyjeżdżała do mnie do 3-4 dni:-p. Przywoziła świeże owocki, słodycze..zawsze płakałam jak wyjeżdżała ;p taka dzielna byłam:-p.

U mnie wszystko w porządku:tak:. Miednica i jakby połączenie miednicy z nogami zaczęło mi doskwierać (pod pośladkiem)..ale pojawia się i mija.. więc może dyskomfort nie zagości na długo..zazwyczaj pojawia się jak wstaję, itp.
Dodatkowo, raz na parę dni twardnieje mi brzuszek na 1 min (jednorazowo-bezbólowo). Robi się taka zbita kulka.. Lekarz mówił ze póki coś takiego nie pojawia się częściej niż 5 razy dziennie- to wszystko jest ok. W przeciwnym wypadku pewnie dostanę jakieś leki czy coś pewnie..
Maluszka słucham sobie regularnie- jakoś nie mogę się od tego odzwyczaić.. poprawia mi to chumor i czuję się 'bezpieczniejsza'..najpiękniejszy dźwięk na wszystkie nerwy i smutki.
Bardzo bym już chciała być po połówkowym i zobaczyć małą księżniczkę..-stęskniłam się troszke..
A! dzisiaj pobiła rekord w ruchach.. ;-) wreszcie nie były to jednorazowe dotknięcia ..i to w ciagu dnia (rzadko się wtedy rusza).
No i to chyba tyle jeśli chodzi o mnie.. ściskam Was mocno dziewczynki i życzę wspaniałego weekendu :*

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki!
Widze, że weekendowo wszystkie wywiało ;)! Ale sie nie dziwie: pogoda taka, że tylko leżaczek, grill i coś zimnego do pica, bo przez ta pogodę to kompletnie nic sie nie chce! My dzisiaj podjechalismy Wiki kupić pare drobiazgów na zielona szkole i na obiadek! A teraz słodkie lenistwo w domku :)!

Ona-to-ma dzisiaj masz już pełne prawo rodzic! 38 tc zaliczony wiec nic tylko gwałcić męża ;)!

Martoocha myśle, że te bóle spowodowane są rozciaganiem sie macicy i rosnącym maleństwem! Z tego co pamietam to do ok 20-22 tc tez tak miałam, a poźniej brzunio wyskoczył i teraz rośnie już w zawrotnym tempie i ból jest inny, bardziej przyjemny, bo od ruszajacego sie Maluszka! Teraz do polowkowego bardzo szybko Ci czas minie, zobaczysz sama: masz pracę, popołudniami jesteś zmęczona wiec nasycenie pozostają weekendy, a wtedy to pewnie mąż nie da za dużo myśleć!

Karo ta opowieść o Twojej teściowej to jak opowieść o mojej babci ze strony mojego Taty! Jak powiedziałam jej jak chcemy dać na imię Maleństwu to stwierdziła ze to imię jest brzydkie i ze wymyslamy za bardzo :/!!! Ach... Rodzinka!

Myszko gratuluje sukcesu kupkowego! Teraz jak wiecie jakie mleko służy to będzie już tylko lepiej! Co do mm to przypomina mi sie problem z kosmetykami dla Wiki! Jako ze to alergik to kupowaliśmy wszystkie, oczywiście myśleliśmy ze im droższe tym lepsze bedą, a skonczylismy na mydle bambino i balsamu do ciała Emolium ( apetyczny, ale jeden z najtańszych). Mam wrażenie ze w tych droższych to przekombinowuja trochę, no i marka sie liczy i to wszystko!

Ewcik jak sie czujesz? Spokojnie dzisiaj, czy znowu jakaś robotę sobie wymyslilaś?

Marcela gdzie suwaczek ;)!???????

Milego weekendu!

Ostatnia edycja:
reklama
Uff Matylda nareszcie zasnela. Od rana stać ja tylko na krótkie drzemki, raz spala "aż"40min. S pojechał po moją mamę do babci. Jutro mama wraca już do domu...
Wczoraj pozalatwialam lekarzowe sprawy-mam juz skierowanie na usg brzuszka, we wtorek idziemy do usc i do lekarza skontrolować poziom zazołcenia i się wazyc,w środę przychodzi położna...
Onatoma ty ju tuż tuz;) ja urodziłam w 38t0d;) tak więc nigdy nic nie wiadomo; )

Dziękuję za gratulacje!!! :)

Do góry