reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Karo, tak my juz wrocilismy. Mala wlasciwie przespala cala podroz. W rezultacie w ciagu 15 godzin mielismy 5 postojow na jedzonko i zmiane pieluszki:tak: Byla bardzo grzeczna i jestem z niej dumna:tak: Tylko tyle, ze ja uzywalam gondoli, nie fotelika. Mam taka gondole z zatrzaskami na pasy i w srodku sa tez pasy dla dziecka. Praktycznie dziecko mi cala droge lezalo i sobie smacznie spalo. Oczywiscie gondola ma homologacje do takiego przewozu dzieci.
W Pl bylo super i mamy zamiar znow wybrac sie w lipcu....nie wiem jak to bedzie bo mloda pewnie wyrosnie juz z gondoli. Juz teraz ma 61 cm :)

reklama
Marcela każda z Nas na tym etapie ciąży miała taki lęk w sobie przed wizytą. Ja myślę teraz że to taki system obronny wysyłany przez naszą psychikę żebyśmy po raz kolejny nie przechodziły tak samo silnego poczucia straty. Ale też jestem pewna ze te obawy nie idą zupełnie w parze z rozwojem naszych maluszków! Będzie dobrze zobaczysz! Trzymam kciuki!

Myszko kciuki za Ciebie i Paula!

Gatto ale masz dzielną córeczkę!!!! A co to za gondola z pasami, nadająca się do auta??? Jak możesz to napisz coś więcej, lub zrób fotkę! Myśle ze nie jedna z nas by skorzystała z takiego pomysłu!!!

Iza jak tam u Ciebie?

Fuma i jak tam sytuacja z mężem i szefową? Zrozumiał coś babsztyl?

A my nareszcie w przyszły czwartek bedziemy miec drzwi!!!! Jupi:-)

ufff siadłamw końcu, po wczorajszej wizycie, dzisiaj jakieś loty mam :-p polatałam trochę, bo taka piękna pogoda i fajnie się wyrwać :)

Myszka nooo to jakiś efekt pozytywny jest, więc pewnie się poprawia, super :-)

Ewcik czekamy na wieści z wizyty, a Marcela za Ciebie mocne kciuki &&&&&

Fuma niezła akcja z kobitką hahaha :-) ale niektórym babom jak się wprost dosadnie nie powie, to nie potrafią zrozumieć, że ktoś ma już partnera/ke i wypadałoby mieć trochę taktu.

Gatto eee 5 przystanków tylko to całkiem nieźle :-) z dorosłym czasem trzeba się więcej zatrzymywać. Pewnie wszyscy w PL zakochani w Gattince :-)

Wikama skoro Ty wiesz już kiedy drzwi, to może i mój wózek w końcu się ujawni :-)

dobrze, że mam obiad z wczoraj bo mąż by chyba dzisiaj kanapki jadł haha a ja zamierzam już do końca dnia sobie polegiwać, żeby nie przesadzić z tym bieganiem.. choć i tak chodziłam żółwim tempem :)

Gatto to świetna sprawa! Gdybym wózka nie nabyła to bym o takim pomyślała! Bo jak patrzę na gondole do przewozu dzieci to jest masakra z pasami! Przechodzi jeden w pasie u dziecka i na tym koniec zabezpieczeń! W razie wypadku byłaby tragedia murowana przez taki pas :/!

Ewcik i jak po wizycie?

Ostatnia edycja:
Ewcik i jak po wizycie?

a zła jestem... ginka jakoś tak robiłam usg, że nic nie widziała.. M specjalnie ze mną poszedł, bo poprzednimi razy pracował lub był z synkiem.. a ona jeździła po tym brzuchu i mówi, że tak dzidzia leży, że ciężko coś zobaczyć. /de facto za każdym razem tak mówi, że dzidzia tak niewyraźnie leży/... próbowała ją rozruszać, ale maluch ani drgnął.. coś tak mlaskał sobie i chyba ćwiczył ssanie.. prosiłam żeby mi chociaż usg 3 d twarzy zrobiła-nie dało się, bo dzidzia wtulona w łożysko.. prosiłam, żeby mi powiedziała płeć /bo nie wiem, czy się rzeczy pozbywać po synku/ ona mówi, ze dzisiaj nie widać, bo maluch ma nogi podkurczone, poza tym ona to by ciuchy zostawiła, bo pewność będę mieć dopiero przy porodzie.. noż kur....

do tego klasycznie szyjka nisko no i mam anemię, muszę żelazo brać-cudownie przy tych moich zaparciach :dry:

dzidziol waży ok 1200g

Ewcik no tak bywa, że nic nie widać! U mnie tez buziola nie widać już od 2 poprzednich wizyt na usg! Najważniejsze ze nie dzieje sie nic niepokojącego! Moja Mała też jest nisko, za to niezrozumiem tego opisu o Twojej szyjce, czyli skraca się czy co? Mam nadzieje, że nie! A waga dzidzi fajna :)!

Ewcik co tam plec;-) wazne ze dziecie zdrowe i ladnie rosnie :-)

jestesmy po drugiej kupci dzisiaj i jest znow ladna zolta, ma piekny zapach i konsystencje :-) do tego nie widac zeby malego dzis brzunio bolal, bo marudzi tylko jak mu sie flache zabierze do odbicia... bo je potwornie zachlannie :-)
przy kupci sie troche ponadymal ale zrobil sam :-)

Ufff Myszko, nie ma to jak radosc matki z kupala hahahahhaha....tak sobie mysle, ze te kupy to odwieczny problem kazdej matki. Za duzo zle, za malo zle, za zadka zle, za gesta zle, za zolta zle, zielona zle....nosz kurde kupa rzadzi swiatem :-D

Ewcik jakas dziwna ta ginka :baffled:

reklama
Do góry