reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Hej kochane!
Witam się z wanny. S pojechał do pracy, ja po kawce... nastrój lepszy niż ten wczoraj ale nie są to jednak wyżyny moich możliwości :) nic to!
Po kąpieli zamierzam ogarnąć balkon z gratów które S tam skumulowal, i posprzątać 2 szuflady w kuchni. Pranie się też pierze więc po południu pewnie poprasuje. Potem może wezmę się za szydełko i jakieś kolorowe pokrycia na balkonowe krzesła, hmm. ..
Jutro chyba na jakieś zakupy większe pojedziemy bo coś nam się mnóstwo rzeczy kończy albo już skończyło. W sumie to chyba lepiej to ogarnąć przed porodem.

Suana fajnie że się odezwałas:) grunt że idzie u was wszystko do przodu! :) Rzymu wam zazdroszczę na maxa! Moje ukochane wakacje to 2010 i Włochy, m in Rzym właśnie, mmm...

Wikama kciuki za wizytę! Ja mam nadzieję że nie doczekam już kolejnej;) ewentualnie na ktg w poniedziałek mogę jeszcze pójść!

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa wczoraj. Chyba nigdy nie było mi tak paskudnie! Byle już nie wróciło :D

reklama
Suana ja mam kilka typow np Igor, Blazej, Filip, Hubert to tak z grubsza haha a on sie uparl na Jasia. Tez mi sie podoba,ale jego tata ma tak na imie i nie chce zeby maly mial tak samo.. Ewentualnie mowil cos jeszcze o Wiktorze. Kurdeee dla dziewczynki bylo nam latwiej wybrac :p

Wikama ja tez mam dzien lenia, nawet na obiad zamierzam zrobic tylko nalesniki bo nie mam sily na nic.. Moj brzuch chyba juz nie zechce ze mna wspolpracowac :/ wiec dzisiaj mamy dzien hustawkowy ;)

Ewcik to moze nie wyrzucaj rzeczy do nastepnego usg :D

Nanu jejuuu coz za ambitne plany na dzisaj, masz tyle poplanowane ze az mi glupio, ze sie tak lenie ;p

Ja tez ide nastawic pranie i poprasowac troszke, bo robie to na kilka podejsc :p

myszka mi odp na PW - wszystko u nich ok:)

hej:biggrin2:

tak, wszystko ok, mamy troche latania po urzedach, lekarzach i do tego Paul dostal kolki wiec od 4:00 rano do 11:00 z nim tancze a potem to nie wiem jak sie nazywam po 4-5 godz snu ;-)
Maly jest typowym mami cyckiem i tatus jest ok ale na 15-20 min a potem mamusia musi byc. Nawet nie mam kiedy zajrzec :-(
Widze ze dotrzymalas do bezpiecznego terminu :biggrin2: super teraz mozesz juz rodzic :biggrin2:

Ostatnia edycja:
heeeeejj :-)

jeszcze zyje ;-) ale czy na pewno to nie wiem :-D
maly dostal kolek, do tego jest typowym mamim cyckiem... nic to, ze prawie nic nie leci ale cyc musi byc:-D wiec wisi na cycu z malymi przerwami na spanie. Po tygodniowym braku cycania teraz nadrabia ;-) no i pracujemy nad powrotem do laktacji.
On ciagnie zawziecie, a ja wlewam w siebie hektolitry wody i herbatek ;-)
Na kolki ma swoje stale pory od 4:00 do 11:00 wiec jak sobie pospie dluzej niz 4-5h to czuje sie jakbym przespala wiecznosc :-D
Mleczny Potworek spi wiec postaram sie nadrobic coscie naskrobaly jak mnie nie bylo ;-) ciekawe tylko czy starczy mi czasu i koncentracji na odpisanie :-)

Nanu Ty juz powoli mozesz sie zbierac na porodowke:tak:, a co do baby bluesa... mnie o to pytal anestezjolog... a eM odpowiedzial za mnie, ze u mnie to w te druga strone... ciezko mi bylo sie rozstac na te pare godzin, a brak karmienia tygodniowy to mnie przytloczyl juz calkiem. Nie wazne, ze nie mam tyle pokarmu co Maly potrzebuje... wazny jest sam fakt cycowania;-):-D

mielismy teraz bilans i Paul ma 59cm i 4500g... jest co nosic :-D
wlasnie matko alarm sie zalaczyl...

Ostatnia edycja:
Nanu przyjdzie czas i na skurcze;-) ile bys chciala sie meczyc ze skurczami??;-)

achh kupki sobie wyregulowalismy zwykla przegotowana woda, a sab simplex moge powiedziec, ze mocno przereklamowany...plantex byl lepszy bo i dziecko od razu pilo wiecej a sab daje sie do mleka i juz odpada dodatkowe picie... woda nam ladnie wyregulowala gazy, tak ze Paul strzela jak kalasznikow ;-) pyr pyr pyr i to seriami :-D

Nanu dobrze,że jesteś gotowa, przynajmniej Młoda Cię nie zaskoczy :)

Ja byłam dzisiaj na wizycie - bąbelek ma już 2,2cm :):):) Wg OM termin na 16-18.12, wg USG 10-13.12, czyli dzidzia ok tygodnia starsza.

Nanu oczywiście, że mam fotkę!

8tc2d.jpg

Teraz już widać, że jakiś mały człowiek tam siedzi, na ostatnim Bobas był kreską :p

Załączniki

• 8tc2d.jpg
    8tc2d.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 23
reklama
suuuper:) Właśnie sobie zajrzałam do kompa i mam zdjęcie Matyldy z 8t4d, bardzo podobne:) już rączki i nóżki widać coraz bardziej:) Mały człowieczek:)

Do góry