reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Gatto dzieki za pytanie,jak narazie radzimy sobie super.M wraca w czwartek do pracy i wtedy sie okaze jak radzimy sobie same.A jak u was Gattinka?rosnie napewno jak na drozdzach.Nasza ksiezniczka miala w poniedzialek 3900 na wadze i cieszy mnie kazdy jej przybrany gram bo tzn ze smakuje jej mleczko mamusi i ze najada sie wystarczajaco.13maja mamy wizyte u pediatry i USG bioderek

reklama
Karo ciesze sie, choc pewnie sajgon sie zacznie jak zostaniecie same, znaczy nie bedziesz miala czasu na nic innego jak Niunia:tak: Fajnie, ze karmisz, to naprawde wazne:tak:
U nas tez mija dzien za dniem, w piatek ruszamy do Polski. Mloda wazy juz ponad 5kg, jest przeslodka, jak gada, jak sie usmiecha, po prostu gapie sie na nia jak sroka w gnat czasem:happy2: My tez mamy 13go pediatre, bilans 3go miesiaca. Wkurzona jestem, bo my usg bioderek nie zrobilismy, bo u nas czegos takiego nawet nikt nie proponowal i zastanawiam sie czy nie zrobic tego w PL, ale to badanie robi sie pomiedzy 4-6 tzdz, a to dla Gattinki juz za pozno.

No mysle ze jak eMka niebedzie to bede miala duzo mniej czasu,chociaz staram sie juz teraz M gdzies wysylac na pare godzin zeby pomalu sie przyzwyczajac.A na ile jedziecie do Polski?My wybieramy sie w lipcu na urlop zeby polzalatwiac wszystko na wesele,ale wy macie napewno duzo dalej,bo my mamy tak 750km

Cześć Babole!

My już po śniadanku i sie zastanawiamy co by tu robić! Mieliśmy robić grilla, ale zimno i pada wiec tak sobie pomyśleliśmy, że albo poleniu****emy dzisiaj albo pojedziemy do kina albo już dzisiaj ruszymy do spa! Może to ostatnie bo to będzie nasz ostatni wyjazd tylko w trójkę! M. z Wikusia poszaleją w basenach a ja odpoczne od garów, sprzątania itd... No nic... Idę na narade rodzinną! Poźniej dam znać!
Miłej majóweczki!!!!
Nanu a Ty cierpliwie doczekaj z Matyldzią końca majówki, wkońcu umawiałyście sie na 10-15.05 ;)!

Wikama my dzisiaj jedziemy do SPA w Warce. Ja mam pakiet dla mamusiek, a mój mąż jak zwykle nic - "bo on nie lubi". Woli z piwkiem posiedzieć lub popływać na basenie :)

Wikama, Magda ale Wam dobrzeeeeeeeeeeeeeeeeee :-)
ja mam plan zaraz troche kurzy ogarnąć a później też poleże :) bo u mnie moc do działania tylko rano, później siły opadaja i nadaje się tylko do polegiwania..

czesc :-)

Ewcik simplex jak pisalam jest obojetny dla organizmu wogole sie nie wchlania, po prostu przelatuje robiac porzadki w brzuszku i jelitkach. Ja osobiscie dodaje do mleka kazdorazowo, a maly je 5-6 razy dziennie mm po 150ml. Raz na 2-3 dni i tak sie biedniutek meczy z kupcia, tzn prezy sie, meczy placze... wiec idziemy na przewijak i przy okazji temperaturke sprawdzamy;-) po takim "zabiegu oczyszczajacym" zupelnie inne dzieciatko. Zmienilismy Hippa na Alete, bo po Hippie mial wiecej sensacji z kupciunia.
Paul uwielbia spac na brzuchu i do tego musi byc wlochaty brzunio tatuska, spi jak kamien wtedy. W nocy za to co go poloze na plecki to on bach i juz na boku, tak sobie upodobal to spanie na boczkach ze go oduczyc nie mozna. U nas w lozku to mu latwo sie obkrecic, bo materac lekko ugnieciony jak leze... ale w lozeczku juz tez odprawia kombinacje alpejskie glowa nogami i pupcia... zeby tylko bujnac sie na bok :-D widok komiczny.

Nanu trzymaj sie jeszcze z tydzien w dwupacku;-) wiem ze ciezko, ale tak lepiej dla Malej.

Kitka no to pierwsza prawdziwa wyprawa sie Cristinie szykuje :-) my jedziemy w sierpniu ;-) i mamy rowno 1000km

hejo :-)

ale pogoda, wrrr.... a mieliśmy robić z sąsiadami grilla :-(

Cześć Babole!

My już po śniadanku i sie zastanawiamy co by tu robić! Mieliśmy robić grilla, ale zimno i pada wiec tak sobie pomyśleliśmy, że albo poleniu****emy dzisiaj albo pojedziemy do kina albo już dzisiaj ruszymy do spa! Może to ostatnie bo to będzie nasz ostatni wyjazd tylko w trójkę! M. z Wikusia poszaleją w basenach a ja odpoczne od garów, sprzątania itd... No nic... Idę na narade rodzinną! Poźniej dam znać!
Miłej majóweczki!!!!
Nanu a Ty cierpliwie doczekaj z Matyldzią końca majówki, wkońcu umawiałyście sie na 10-15.05 ;)!

aaaaa, nie za dobrze Wam?? :-D

ja mam plan zaraz troche kurzy ogarnąć a później też poleże :) bo u mnie moc do działania tylko rano, później siły opadaja i nadaje się tylko do polegiwania..

ja właśnie zrealizowałam ten sam plan hehe

Ewcik simplex jak pisalam jest obojetny dla organizmu wogole sie nie wchlania, po prostu przelatuje robiac porzadki w brzuszku i jelitkach. Ja osobiscie dodaje do mleka kazdorazowo, a maly je 5-6 razy dziennie mm po 150ml. Raz na 2-3 dni i tak sie biedniutek meczy z kupcia, tzn prezy sie, meczy placze... wiec idziemy na przewijak i przy okazji temperaturke sprawdzamy;-) po takim "zabiegu oczyszczajacym" zupelnie inne dzieciatko.

znam simplex, mówię tylko, jak u nas się zaleca jego dawkowanie ;-)

miłego dzionka dziewczynki

reklama
Magda skąd ja znam to :"ja tego nie lubię"! Natomiast ja w spa zawsze sie wyciszam i korzystam ze wszystkiego co mi wolno! Niestety nie mogę wykonywać żadnych fizycznych wysiłków wiec u mnie basen odpada, ale idę z moimi i pomocze nogi, porobie im fotki! A jutro i pojutrze idę na zabiegi! Jak powiedziałam, że jestem w ciąży to kazali mi przywieźć zaświadczenie, że mogę mieć jakiekolwiek zabiegi na twarz... Udanego wyjazdu!!!

Myszko ale ten Twòj Paul to agent! A swoją drogą to dobrze ze śpi na boku bo to jest pozycja zalecana dla Maluszków by sie nie załatwiły ulewając! Wiec bystry chłopak!

Do góry