reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

dziewczyny czy ktoras z was brala castangus ? ja mialam to polecone przez lekarza i tak sie po nim czulam ze brak slow.. zawroty glowy, omdelnia, mdlosci a do tego ta wszechogarniajaca mnie depresja. cykl mi skrocil do 24 dni- normalnie mam 31 a plamienia z 2 dni wydluzyl do 3!!?? moja ginekolog mowila zeby odstawic a w nastepnym cyklu brac Cyklodynon. tylko ze to jest przeciez dokladnie to samo.. badalam prolaktyne po przyjmowaniu tego 'swinstwa ziolowego' i wynik 13 przed obciazeniam i 300 po. nie wiem co robic. zwariowac mozna. castangus mialam zalecony ze wzgledu na plamienia 2 dniowe przed okresem. prolaktyne przed castangusem mialam tez badana i wynik 10 a i tak mi ten castangus polecil lekarz. wczesniej we wrzesniu zeszlego roku zaszlam w ciaze przyjmujac bromergon ale wtedy tez mialam go zaleconego bo prolaktyna byla podwyzszona- wynik 40. ciaza obumarla w 8 tygodniu :( po ciazy/zabiegu juz mialam prolaktyne ladnie obnizona ale w kolejna ciaze zajsc jakos nie moge. juz nie wiem co mam robic czy brac to wstretne ziolo po ktorym zdycham zeby zaciazyc - ja sie chyba zabije -jedyne na co mam ochote jak to lykam to sie powiesic.
:( ratunku!!

reklama
Karo jest kilka rzeczy które można zrobić:
1 dać Malutkiej do odciągniętego mleczka troszkę np plantexu lub herbatki koperkowej lub kropelek takich na kolki (u mnie sprawdzał sie plantex);
2 kłaść malutką na brzuszku
3 wykonać masaż oliwką okolic odbytu (np za pomocą patyczka kosmetycznego lub małego palca)
a co do Twojej diety to jeżeli ty nie masz zaparć to Maluszek tez raczej nie od tego ma jakiś problem!

Wikama dzieki za odpowiedz.Malej przed kazdym karmieniem dajw sasimblex krople moze znasz.na brzuszku tez staram sie ja klasc,moze ta oliwke wyprobuje.kupilam takie czopki ziolowe ale na razie niechce jej nic dawac dopiero jak bedzie trzeba

mi się wydaje że dwa dni to jeszcze nic..z resztą nawet tak lekarka Ci powiedziała.. Może pomasować też brzuszek oliwką? ja to kurcze jeszcze na tym się zupełnie nie znam..:sorry2:.
Dziś ostatni dzień mam tą ikonkę w suwaczku..a jestem w niej ABSOLUTNIE zakochana.. ciekawe jaka będzie następna.. chociaż wiem że jest troszkę przekłamana..bo maluszek ma jeszcze prześwitującą skórę..

Ostatnia edycja:
Martosia prześliczna ta ikonka, mi sie zmieni w czwartek napis pod suwaczkiem, zawsze jestem bardzo ciekawa co mi tam napiszą :):):)!

Lolla ja rownież niestety nic nie podpowiem oprócz tego żebyś nie targała sie na własne życie... Może powinnaś pogadać z lekarzem i przepisał by Ci jakiś środek na to samopoczucie :)! Trzymam kciuki

Wikama - dzieki juz teraz jest dobrze jak przestalam brac to -ponoc- cudowne ziolko. jak bralam to mialam rzeczywiscie totalna depresje, dlatego nie chce znowu tego brac bo nie dosc ze fizycznie 'zdycham' to jeszcze ta depresja- w zyciu sie tak nie czulam. nawet po bromerganie kt ponoc jest koszmarny jesli chodzi o skutki uboczne nie bylo wcale zle.. no nic zadzwonie do innego lekarza po inna opinie. myslalam ze moze ktoras z was ma dosw z tym lekiem..

Lolla, nie znam leków o których piszesz, za wyjątkiem bromka, który wiem że może powodować podobne dolegliwości które odczuwasz obecnie. Mi lekarz przepisał Dostinex na prolaktynę, brałam tylko 1/4 tabl raz na tydzień, bo moja prolaktyna jest zawyżona tylko po metoclopramidzie. Gdy zajdzie się w ciążę Dostinex należy odstawić. Mojej koleżance (i koleżanki koleżance :) ) pomógł i nie miały żadnych problemów z dzidziusiem. Po Dostinexie nie miałam żadnych efektów ubocznych, jego wadą jest jedynie cena - średnio 40 do 50 zł za 1 tabl. Głowa do góry i powiedz ginowi jakie masz objawy po tych lekach, a jeśli on nie zmieni Ci leków to Ty zmień gina ;-)

reklama
Do góry