reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Martoocha ja tez polecam butelki TT i jeszcze Avent (glownie tych uzywam i one tez sa antykolkowe)

Karo moja mloda tez raz czy dwa miala taki przestoj i polozna mi mowila, ze zdarza sie i jest to normalne, wazne, ze wtedy robi siku:tak: jesli nie placze to znaczy, ze tak ma i szybko przejdzie:tak:

reklama
Martula mam teraz lepsze i gorsze dni. Wczoraj czułam się strasznie, dzisiaj trochę lepiej. Mdłości, ból głowy, bolące piersi, płacz i nastroje :) Dzisiaj wydarłam się na mojego Te w OBI :/ Ale pomalowałam też jedną szafkę do pokoiku dziecięcego. Mamy meble ze starego mieszkania, które do nas nie pasowały, więc stwierdziłam, że przemaluję na biało, namaluję lub przykleję wzorki i do kupienia będzie tylko łóżeczko i przewijak. Kupiłam super farbę akrylową, czy jakoś tak. Jest bezpieczna dla dzieci, można nią nawet zabawki malować i nie jest droga, a super wydajna :)

Czesc laski :-)

Karo moj maly nie mial zastoju, ale bardzo sie meczyl prezyl i byl placzliwy... zmienilam mleko ale niewiele to dalo, dostawal rumianek do picia i herbatke ziolowa i tez doopa... od wczoraj dostaje sab simplex do kazdej butli i jest o wiele lepiej.
Mleko (czy to matki czy mm) w brzusiu wytwarza babelki z powietrzem i to powoduje, ze brzus jest nabrzmialy i malucha przeszkadza a czasem i boli. Sab sie nie wchlania do organizmu przelatuje przez przewod pokarmowy i wylatuje ;-) nam zalecili 15 kropelek do flaszki i o niebo lepiej.
Jak Ci sie przytkala to moze sprobuj uzyc termometru (tak jak do mierzenia temperatury) ja lekko poruszalam (w kolko) i zostalam odznaczona przez Paula zlotym laurem ;-) a na koniec olana :-D ale ulge mu to przynioslo i nie marudzil.

Martoos karuzela nie przyda Ci sie wczesniej jak po miesiacu, mata w 2-3 mz, a butelki TT sa rewelacyjne sama uzywam a maly i tak po jedzeniu dopada do cyca zamiast smoczka. Laktator super sprawa i do mobilizacji tatusia do karmien (u nas eM karmi co drugie karmienie, a jak po operacji odsypialam to obskoczyl cala dobe;-)) bardzo to zbliza ojca do dziecka wiec pod byle pretekstem polecam angazowac tatuskow do karmien ;-).
Przewijak rewelacja u nas komoda z przewijakiem stala sie najlepszym miejscem zabaw, maly lezy i gaworzy sobie, latwiej tez walczyc z zaparciem u malucha czy olewczym podejsciem do mamci;-).

Ostatnia edycja:
pije duzo herbat koperkowych

jeśli mogę coś powiedzieć.. to uważaj z tymi herbatkami , bo w zbyt dużych ilościach powodują u dziecka właśnie kolki, wzdęcia i efekt zupełnie odwrotny do zamierzanego, czyli nadprodukcję gazów u malucha ... ja myślę, że jeśli to nie jest konieczne, to ich nie pij..a jak już to 1 dziennie

Myszko - właśnie zobaczyłam Twój suwaczek - to już 3 tygodnie?!!!! SZOK !!!

Nanu my tez jestesmy w szoku, eM dzis mowil, ze jak czekalismy to kazdy dzien jak miesiac sie ciagnal... a teraz 3 tygodnie zlecialy niewiadomo kiedy. W sumie czas pogina niemilosiernie, wychodzisz na zakupy po karmieniu i zaraz wracasz bo czas karmienia sie zbliza :-D

Martoos dopisz sobie do listy nadmaganian potasu (do kapieli w razie potowek), choc u nas wystarczyly dwie kapiele z dodatkiem rumianku (3 torebki na szklanke wrzatku do wanienki) a kali (nadmanganian stoi w apteczce w razie co;-)) i gaze jalowa lepsza do czyszczenia pepka bo nie zostawia wloskow jak paleczki i do oczek tez super...

Ostatnia edycja:
Myszko ja tez uzywam simplex od tamtego tygodnia.Wczesniej zle napisalam nazwe.Mi tez w aptece powiedzieli 15kropli przed kazdym karmieniem.Masz racje czas leci jak oszalaly.U nas w sobote beda trzy tygodnie a wiem jak jeszcze zobaczylam dwie kreski na tescie.Z termometrem ta metode tez znam,ale narazie nieprobowalam.Mala zrobila kupke dzisiaj sama,moze poprostu tak ma
Ewcik ale widzisz z tymi herbarkami wogole niepomyslalam ze moga powodowac odwrotne dzialanie,dzieki za podpowiedz
Ja tez uzywam gazy

Myszko ja tez uzywam simplex od tamtego tygodnia.Wczesniej zle napisalam nazwe.Mi tez w aptece powiedzieli 15kropli przed kazdym karmieniem.

kochana, jeśli mogę jeszcze jedną rzecz :-D z tymi 15 kroplami przed KAŻDYM karmieniem to przegięcie,bo jeśli karmisz dziecko np. 10 razy dziennie, to wychodzi, że dajesz mu 150 kropli :szok: także u nas się sugeruje mamom, żeby dawały 3x dziennie przed karmieniem po te 15 kropli i już :tak:

reklama
Zgadzam sie z Ewcikiem , krople generalnie powinno sie podawac 4-5 razy na dobe. Aczkolwiek na simplexie napisane jest, ze mozna do kazdego karmienia....coz...

Karo jak sobie radzisz sama z mloda w domu??

Ostatnia edycja:
Do góry