reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

fFuma działaj, działaj :)!

Martocha tu jest fajny spis ciuszków i potrzebnych wyprawkowych rzeczy: Wyprawka dla noworodka: wyprawka do szpitala dla noworodka - Ciąża i poród - BabyOnline.pl
i taki rzeczywiście odpowiadający realnym potrzebom :)! No może zamiast takiej ilości koszulek kupiłabym Body z długim rękawem ;)

Nanu Kochana to Ty na siebie i Matyldzie uważaj! Dziewczyny mają racje: przed porodem często jelita tak intensywnie pracują...

Neta a co u Ciebie?

reklama
Ja właśnie robię listę z planem kiedy co można zacząć kupować..dopisuję wszystko co trzeba kupić.. jak elektroniczna niania, kołyska na pierwsze tygodnie do spania z nami w sypialni,laktator, mata do zabawy, itp... mam młodszą o 8 lat siostrę i jeszcze troszkę pamiętam co jest potrzebne.

a ja właśnie wqrwa załapałam!
knedle z truskawkami wyszły jak z dupy, wszystkie w złości wywaliłam do kosza, S. właśnie poszedł do sklepu po gotowe!

na 19 idziemy na przedostatnią SR.

Martoocha no ciuchy to wlasnie sobie musisz dopasowac do pory roku. Mnie sie bardzo przydal aspirator do noska na poczatku i waga, bo mloda malo przybywala na moim mleku. Wg mnie tez warto miec inhalator, bo to sie przydaje na lata i dla calej rodziny:tak: Ja tez uzywalam kombinezon w lutym i marcu:tak: Mysle, ze tez warto sie zaopatrzyc wczesniej w rezerwowe mleko w proszku (w razie gdyby brakowalo wlasnego) i herbatki z kopru i rumiankowa (polecam hipp) Mnie tez sie bardzo przydala sol fizjologiczna, nie pamietam czy jest na liscie :)

Wikama dzięki, że pytasz - u mnie nic ciekawego, dziś 25 dc, zatem na weekendzie majowym niestety mnie @ nawiedzi. Od wczoraj siedzę na walizkach- pakuję Młodego na pobyt u babci no i siebie i męża na wyjazd. Niby tylko 5 dni, ale ciężko przewidzieć pogodę, zatem i cieplejsze ubrania muszę zabrać i te na upały. U nas dziś rano 9 stopni Celsjusza a po południu 24 stopnie - zatem pogoda szaleje:-D

Jedziemy w środę rano, postaram się zaglądać do Was i sprawdzać co u Was słychać :happy:

kurna przeczytałam i nie wiem już co komu odpisać :)

przede wszystkim dzięki za kciuki, jak zwykle się przydały!! szyjka ok nawet po tych twardnieniach, kurna już trwają od 18 tc a dzięki Bogu szyjka w porządku :-) na jego przedpotopowym sprzęcie kuknęliśmy tylko na bijące serducho ale wysępiłam skierowanie na usg do innej placówki gdzie mają lepszy sprzęt, mam sobie zrobić tak za 2-3 tyg :D powiedział, że jakbym go nie poprosiła to w 30 tc i tak by mi je dał :-p
i dostałam na pożyczki od znajomej kilka ubran ciążowych haa a ma rozmiar identyczny jak mój, więc są idealne :-)

Nanu jak Cię czyści to może faktycznie organizm się oczyszcza i się coś dzieje :-) ale jak gin mówiła, żebys się oszczędzała to się tak nie spiesz :-p

Neta to w razie co to udanej majówki już życzę!! bawcie się tam dobrze :)

Wikama, Ewcik wam też miałam coś odpisać, no ale same wiecie...skleroza ciążowa to najgorsza rzecz :-p

reklama
Czyściło mnie tylko rano chyba jakieś 4 razy, a potem spokój.... grzecznie się obijam, łykam magnez i nospę.... Dziś byliśmy na przedostatniej SR, jutro ostatnia....

chodzę już naprawdę jak żółw;) jak tylko próbuję nabrać tempa (choćby na miarę emeryty) to zaraz brzuch twardnieje, stawia się, kłuje...

tak więc? ŻÓŁWIK !!! :))))

dziś miła niespodzianka mnie spotkała, w blogowym konkursie wygrałam bon na zakupy w fajnym sklepie - 100zł;)

Do góry