reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Magda też uważam, że nie powinnaś sie martwić! Bardzo ładny przyrost wręcz książkowy:)!

Zapominajko kciuki!!!!

Ewcik no niestety tacy są Ci niektórzy specjaliści! Mój mąż też na takiego trafił i okazało sie po miesiacu że nie ma sporego fragmentu kości w dolnej szczęce! Leczył zęby przez cały rok a wszystko zaczęło sie od źle wyczyszczonego kanału :/!

Karo to kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyście jutro wyszły do domku!

Myszko Ty to agentka jesteś! Sześć dni temu rodziłaś a dzisiaj okna myjesz :szok:!!!! Cieszę się, że wszystko tak super u Was sie toczy!

Martoocha co u Ciebie?

Magdus nie denerwuj sie, spojrz jak duza jest rozpietosc pomiedzy dolna granica normy, a gorna ;-)
Wszystko jest ok i nie martw sie. Wazny jest przyrost a nie dana wartosc ( prawidlowo powinno byc 66% w 48h, i 114% w 72h ) twoja doktorowa pewnie poszla na latwizne i zamiast usg kazala sie kluc ;-). Nie denerwuj sie, bo to jeszcze nikomu nie pomoglo w niczym... a na pewno nie w tworzeniu cudu :-)
Ja nigdy nie robilam bety :-D tylko test ciazowy;-)

Madziula Ty tu nie podskakuj, tylko się ciesz, że beta tak pięknie rośnie!!!! :-)

Zapoooo kciukasy w takim razie za jutro!! &&&

Myszka kuuuurde, nie dość, że szybki porób, to i dochodzenie do siebie widze idzie Ci w zastraszajacym tempie, suuuuuuuuuuuuuuper :-)

Nanu ale piekny parapecik, tak kolorowo, od razu czuć wiosnę :-)

Ewcik ojjj współczuję, i coo będziesz ząbki robić teraz czy czekasz do rozwiązania? :)

a ja glukoze przeżyłam i powiem Wam, że nie było takiej tragedii, ani razu mnie nie zemdliło ani nic :-p a jak wyszłam to prosto na kaweee bo tak mi się chciało, dopiero w domu zjadłam kiełbaske, bo mężowi zachciało się sezon grillowy rozpocząć i pierwszy raz w tym roku rozpaliliśmy grilla :-) ale kurde nawet cytrynki nie wolno było wcisnąć, myślałam, że będzie gorsze.. szału nie ma, ale dało się wypić, najgorsze siedzenie 2 h :-p
morfologia widze w miare ok, tylko lekka anemia ale ciul z nia :-p mocz w porządeczku, więc czekam jeszcze na wynik tego cukru bo jeszcze się nie pokazał :)
ale za to mały chyba strasznie lubi słodkie, bo tak kopał, że już nie wiedziałam jak mam siedzieć :)
tylko dzisiaj coś tak jakby w pochwie ciągle mnie kłuje.. dziwne uczucie i to co chwilkę :/

Edit:
oł jeeeeee glukoza wygląda na ok, norma jest do 7,80, a mam 5,31 :-)

a w morfologii zawsze mam za dużo Neutrofili, a za mało Leukocytów.. ale gin jakoś nigdy na to uwagi nie zwracał..

Ostatnia edycja:
Marcela to kciukaski za betkę!

Nanu parapet śliczny!!!! Uwielbiam kwiaty doniczkowe a szczególnie te sezonowe! Niestety w tym roku muszę odpuścić bo sadzenie na dworze odpada bo osiedlowe koty zrobiły sobie kuwetę w wielu miejscach a ja nie chce toxo ryzykować! Może po porodzie na jakies kwiatuszki na dworze sie skuszę!

Iza super, że wyniki dobre! No i cieszę sie ze po glukozie nie było tragedii :)!

Mam wyniki bety i chyba zaczynam się bać.Ginka mówiła,że powinno być ok 9 000 - 10 000 , a u mnie jest 7 417 :/ Przez tydzień wzrosło więc o 6 469 (w zeszły poniedziałek było 948). Średnio co dwa dni wzrasta 80%. Myślicie, że jest ok, czy mam się martwić?

TSH mi wzrosło mimo Euthyroxu z 2,63 na 3,02, ale ft4 w normie - 1,1

Wzrost bety jest szybki na początku a po 1000 zaczyna zwalniać troszkę..to naturalne. A po 6000 bardzo zwalnia.
Dodatkowo, te 2 tysiące pewnie byś miała gdybyś 4 godziny później poszła na badania- więc pierdu fierdu ;)
Ile dokładnie godzin minęło od jednego do drugiego badania? I który dzień cyklu był dzień 'po owulacji' (w przyblizeniu). Tu masz fajny wykres: http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator

U mnie wszystko super :) Pojechałam do mamy do domu bo M. dzisiaj w delegację wyjechał (wraca jutro).

Zapo- kciukaski! :)
Marcela- ściskam na szczęście!

Ostatnia edycja:
Martula znam już ten wykres i wg niego jest normalnie :) Masz rację, potem zwalnia i może dlatego jest taka zmiana, minęło 168h, więc długo, w sumie nie wiem co ta ginka chciała zobaczyć.

Myszko nie robiłaś nigdy?! Wow :)

Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za wsparcie, jesteście kochane :*

reklama
Zapo trzymaj się!
Nanu pieknye kwiatki; mi zawsze zdychają.
Magda ta beta jest naprawdę ok. Lekarka może tak rzuciła bez dokładnego liczenia, zresztą to nie matamatyka, a biologia gdzie nigdy nic nie jest "od linijki".
Ewcik szlak może trafić!
Byłam dziś u hematologa, mam zlecone badania, ale oddam krew dopiero jutro bo była taka kolejka, że nie zdążyłabym do pracy. Jutro jadę tam "dudkać" od 6.45. Laboratorium otwierają o 7,10, do pracy na 9tą- może zdążę.... Czy to nie jest chore??? Na szczęście lekarz bardzo w porządku.

Do góry