reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Ja biorę Luteinę dopochwowo - na noc.
A to dobrze, że jesteś zadowolona z gin - bo nie ma nic ważniejszego.
Dobrze, że za pierwszym razem szybko zaszłaś w ciąże - tym razem też nie powinnaś mieć problemów, więc może warto jeszcze miesiąc poczekać - niż potem do siebie mieć pretensję.
Ja mam TSH w granicach 2 - ale nic mi z tym nie kazali robić.

A żeby nie zwariować czekając czy się uda czy nie - postanowiłam zrobić remont w kuchni (choć kuchnie robiłam 3 lata temu). Cos mi się nie funkcjonalna zrobiła i muszę ją poprawić. I w ogóle zmieniam wszystko w mieszkaniu - aczkolwiek nie mam wyobraźni architekta ;(

Izka ja bym łykała wszystko co kazali w szpitalu! Po tych lekach co oni ci dali czujecie sie lepiej więc chyba wiedzieli co robią! No-spa działa przeciwskurczowo więc nie ominełabym tego leku! Ogólnie skoro coś przepisali to widzieli Cię i obserwowali 24/dobę więc pewnie mają podstawy! Ostrożnie z tym odstawieniem leków szczególnie że mąż wyjechał i jesteś sama! Ja bym pobrała jak kazali przez tydzień a później bym odstawiała po 1 tabletce żeby zobaczyć jak reaguje brzunio! I teraz to bądź grzeczna i ładnie odpoczywaj!

Martoocha jaki/jaka śliczna dzidziunia! A to drugie zdjęcie kapitalne! Bardzo wyraźne! Ale masz cudownego małego człowieczka pod serduszkiem! To kiedy wybierasz sie na pierwsze zakupy ubraniowe, najpierw dla siebie?

Myszko ale Paul tempo narzucił!!! Jesteśmy z Tobą!!!!!

Avensis, Michalina witajcie!!!! Życzę bardzo przyjemnych i owocnych staranek!!!

Michalina nie mam pojęcia czy to może być po luteinie! Nigdy nie brałam, natomiast jest to na pewno progesteron i on może powodować wzrost apetytu, zbieranie wody w organiźmie, wahania nastroju, przyrost wagi ale o takim bólu nie słyszałam! Może owulke miałaś i dlatego taki ból?

Ewcik i jak Twoja kruszyna? Powierciła sie trochę?

Wikama dziękuję za powitanie. A może masz rację co do owulacji, moja gin mówiła poniedziałek, wtorek.... a mi się wydawało, że mnie już nie boli na owulację. A to by się zgadzało...

Ja biorę Luteinę dopochwowo - na noc.
A to dobrze, że jesteś zadowolona z gin - bo nie ma nic ważniejszego.
Dobrze, że za pierwszym razem szybko zaszłaś w ciąże - tym razem też nie powinnaś mieć problemów, więc może warto jeszcze miesiąc poczekać - niż potem do siebie mieć pretensję.
Ja mam TSH w granicach 2 - ale nic mi z tym nie kazali robić.

A żeby nie zwariować czekając czy się uda czy nie - postanowiłam zrobić remont w kuchni (choć kuchnie robiłam 3 lata temu). Cos mi się nie funkcjonalna zrobiła i muszę ją poprawić. I w ogóle zmieniam wszystko w mieszkaniu - aczkolwiek nie mam wyobraźni architekta ;(

Michalina, ja też wpadłam w wir remontowania, a w zasadzie robienia kuchni od podstaw. Na razie jest jeden wielki bałagan w domu, wieczny kurz i nieład, ale cierpliwie czekam na efekt końcowy, który powinien być już w czerwcu:-)
Co do starań, może faktycznie lepiej poczekać ten jeden miesiąc jeszcze, sama nie wiem. Albo po prostu już po @ zacząć się przytulać bez zabezpieczenia, a co ma być, to i tak będzie:tak:

Wikama oni mi dawali w kroplówach pyralgine, papaweryne rozkurczowa i cosik jeszcze, a później po odstawieniu kroplówek to dawali mi asmag forte 3x2 i nospie 3x1, nie dawali mi fenoterolu, o niego się sama upomniałam jak mnie wypisywali, więc będę brać fenoterol 3x1, asmag 3x2, nospy nie biorę bo fenoterol jest bardziej rozkurczowy, a za dużo rozkurczowych to raczej też nie dobrze, bo się boję o mięśnie dzieciaczka później.
Leże prawie cały czas, jedynie co wyjdę do łazienki lub kuchni, teraz jak męża nie będzie to tym bardziej będę tylko w łóżku :) ale jak leze jest dużo lepiej, tylko plecy mnie bolą :-p:-p

Nanu Ty śpioooochuuuu :-)

Avensis, Michalina z tego wszystkiego Was pominęłam, wybaczcie! Witam i życzę owocnych i przyjemnych starań :)

Myszka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& - to już :-) powodzenia!
Martuś jaki sliczny dzidziuś! i taki duży już!

no i witam nowe staraczki - oby nasze starania były owocne - może nasze "ciężarowki" dadzą nam trochę dobrej energii, żeby u nas poszlo szybko i sprawnie :)

Izka,Wikama,marce_la--> dziękuję za przyjęcie mnie do Waszego grona:-)
Izka--> trzymam mocno kciuki, żeby bruch się uspokoił i dotrwał do 40 tygodnia szczęśliwie:tak:
marce_la--> na pewno wszystko pójdzie bardzo dobrze, tylko musimy chwilę poczekać na odpowiedni, dla siebie i dla naszych Maleństw, czas:tak:

reklama
Do góry