reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Wikama gratuluje! Bardzo ladne imie!! Torbielkami sie nie przejmuj, na 30tkach tez byla jedna i teraz ma zdrowa coreczke, a torbielki sie wchlonely jeszcze przed porodem:tak:

Ja tez paczkow 0. Jakos nie mialam ochoty.

reklama
glukoza na czczo 80,7 (norma na wynikach 70-99)
a po 1h (50g) 139,6 - na wynikach normy nie podano, a w necie niby ze do 140, więc na styk

myślicie że jest się czym martwic?

Nanu norma jest do 140-pamiętam bo ja miałam 145.

rozumiem to wszystko dziewczyny, nie myślcie, że ja jestem jakaś niepoważna, bo praca dla mnie ważniejsza.. absolutnie nie!!! ale wiem, że jak mnie zwolnią, to nie będziemy mieli z czego żyć, jak będzie drugi dzidziuś-mamy kredyt mieszkaniowy, dużo opłat, przedszkole małego, a z jednej wypłaty nie uciągniemy..

Miałam takie same dylematy jak TY i gdy tylko mogłam pójść na zwolnienie to to zrobiłam. Efekt jest taki,że po macierzyńskim muszę szukać pracy ale ani chwili nie żałowałam swojej decyzji. Moja nagroda śpi teraz pięknie w swoim łóżeczku i od czasu do czasu przez sen sprzedaje mamie najpiękniejszy uśmiech pod słońcem.

ja po wizycie! Będzie córa!!!! Imię już mamy: LILIANA!!! Lili ma dalej torbielki i to już trzy naczyniówkowe. Natomiast lekarka bardzo nas uspokoiła mówiąc że nie są one w obrębie mózgu i nie mają wpływu na rozwój umysłowy, znajdują sie w naczyniach krwionośnych i powinny się wchłonąć do 28 tyg. Lili waży 250 gram!!! A ja mam łożysko zakrywające całkowicie szyjkę więc powolutku mam się nastawiać na cesarkę! Dzięki za kciuki dziewczynki!!! A teraz czas na pączka!!! Ile dzisiaj wsunełyście? Która pobiła rekord???!!!!!

Gratuluję córci i trzymam kciuki żeby te torbielki się wchłonęły.Piękne imię wybraliście dla malutkiej. Nie mówcie mi tu o pączkach-przez cały dzień jakoś się trzymałam tym bardziej że ok 14 przypomniałam sobie, że dziś tłusty czwartek. A popołudniu przyszli znajomi i przynieśli całe mnóstwo pączków które teraz się do mnie uśmiechają:wściekła/y:

Izka u nas za to zero śniegu, dzisiaj było piękne słonko i pospacerowałam z wózeczkiem. Mały tak pięknie spał, że zastanawiałam się czy wracać czy może zostać na cały dzień na dworze :-)

reklama
Myszko to jest pączkowy remis! Ja zjadłam dzisiaj dwa pączusie! I jeszcze na jutro po obiadku sobie jednego zostawiłam :)! Myśle, że po urodzeniu będę sie wstrzymywała ze względu na malucha no i na własne ciało, ale teraz trzeba korzystać, z rozsądkiem mniejszym bądź większym ale trzeba! Poza tym słyszałam, że jak się nie zje pączka to nie będzie sie miało szczęścia (takie słodkie usprawiedliwienie łakomstwa :):):))!!!!!

Martuś nie mogę się doczekać tych spacerków w słoneczne dni z wózkiem :)! Jeszcze jak Maluszkowi jest tak dobrze, że śpi!!! Toż to najpiękniejsze chwile w życiu!!!!

Nanu ja Ci napisze jak to np przy toxo z tymi normami jest: jeżeli wynik mieści się w dolnej granicy i nawet jedt brzegowy to jest ujemny i koniec, jeżeli w środkowej to należy obserwować jaką ma tendencje, jeżeli górne normy to znaczy że jest dodatni i jest się zarażonym. Myśle, że wszystkie wyniki należy interpretować podobnie, czyli jeżeli masz w dolnej granicy do 140 to znaczy, że nie masz cukrzycy! Lekarz może jeżeli jest wyczulony prosić o powtórkę badań za jakiś tydzień czy dwa, ale myśle, że to tylko po to by Ciebie uspokoić jeszcze bardziej :)! Nanu nie denerwuj się! Po to są te normy i trzeba je traktować jednoznacznie, czyli poniżej oznacza: jesteś zdrowa!!!!

Elka również zapraszam na pączki! Oddam przydział córki ;)

Ewcik Ty się nie nerwuj za te nasze uwagi!!! To naprawde czysta troska o Ciebie i Twoje Maleństwo!

Suana jak samopoczucie!!!

Kaso a co u Ciebie??? Jak wizyta???

Do góry