reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

myszka jakby jeszcze M mnie popierał, to może by to przeważylo.. a on jednak mówi, żebym myślała, co będzie potem, jeśli mnie zwolnią..

reklama
Ewcik decyzja nalezy do ciebie i kazda z nas moglaby ci doradzic co innego. Pamietaj jednak, ze zawsze jest wyjscie!!

Karo moj brzuchol jest wysoko i pewnie juz sie nie obnizy. Ale mnie to zupelnie nie przeszkadza. Jakos ten tydzien przetrzymam:tak:

Gattinka mnie dzis tak bombarduje, ze wszystko mnie boli i chodze jak kaczka.

Ewcik nikt cię nie będzie linczował.
Ja po prostu w złote serce pracodawców nie wierzę. A przez te 2 lata wszystko się może zmienić i nikt nie mówi, że na gorsze.

Wikama jak po wizycie?

Ewcik ja rowniez cie roumiem bo wiem ze znalezsc prace w Polsce naprawde czasami graniczy z cudem przynajmniej na takich mniejszych wioskach jak ja pochodze,dlatego zdecydowalismy sie wyjechac.Na poczatku bardzo brakowalo mi rodziny ale teraz niezalujemy.I rozumie cie dokladnie ze nieda sie w Polsce z jedej wyplaty uzyc bo ciezko,a gdzie pracujesz jesli moge zapytac?Ja pracowalam w tej ciazy do jakos chyba 16tyg,chociaz bylam w troche innej sytuacji niz ty bo mam prace ktora lubie,szefowa i szef stali zawsze za mna i tez sie troche balam im powiedziec ze jestem w ciazy bo myslalam kto przejmnie moje obowiazki i wogole ale szefowa powiedziala ze moje i dziecka zdrowie jest najwazniejsze i zrobie jak uznam za sluszne.Wiadomo chciala zebym zostala jak najdluzej ale rozumiala rowniez moj strach.Dlatego rozumie cie bo jestes w podbramkowej sytuacji,dlatego sama niewiem co bym zrobila.Moj M tez chcial zebym jka najdluzej pracowala ale tylko dlatego ze bal sie ze nieporadze sobie psychicznie siedzac sama w domu rozmyslajac i powiem na poczatku bylo ciezko ale teraz znajduje zawsze jakies zajecie i czas leci jak oszalaly.Ewcik i niepomysl ze chcemy scie tu czegos naklaniac czy cos,naprawde zrob jak ci serce podpowiada my to zaakceptujemy,przynajmniej ja.Sciskam mocno
Gatto u nas wczoraj na szkole rodzenia dziewczyna 18-letnia mowi ze jest w 35 tyg,brzuch polowa mojego i ze lekarz jej powiedzial ze juz niedlugo bo skurcze lekkie sa i wogole i ze maly duzy jest.Myslalam ze zartuje sobie ale nie.Ciekawe od czego to zalezy
Wlasnie Wikama,Kaso gdzie sie podziewacie????Chcecie zebysmy tutaj w stresie zyly??

Hej kobitki kochane!

Ewcik Ty wiesz najlepiej jak się czujesz i czy jesteś w stanie udźwignąć ciężar pracy (i fizycznie i psychicznie), ale zgadzam się z dziewczynami, że należy iść na l4. Mąż częściowo ma racje, ale kochana my na macierzyńskim będziemy najprawdopodobnie rok i teraz na zwolnieniu będziesz 6 miesięcy. Myśle, że jest to dosyć czasu aby znaleźć coś innego. Poza tym szefostwo i tak pewnie będzie musiało znaleźć kogoś na Astępstwo i nie masz żadnej pewności że wrócisz do tej pracy. Nie myśl teraz o tym co będzie za 1,5 roku, zawsze można zrobić jakiś sklep internetowy i zarobić. Siedząc w domku też można być kreatywnym i być samemu sobie szefem. :*

ja po wizycie! Będzie córa!!!! Imię już mamy: LILIANA!!! Lili ma dalej torbielki i to już trzy naczyniówkowe. Natomiast lekarka bardzo nas uspokoiła mówiąc że nie są one w obrębie mózgu i nie mają wpływu na rozwój umysłowy, znajdują sie w naczyniach krwionośnych i powinny się wchłonąć do 28 tyg. Lili waży 250 gram!!! A ja mam łożysko zakrywające całkowicie szyjkę więc powolutku mam się nastawiać na cesarkę! Dzięki za kciuki dziewczynki!!! A teraz czas na pączka!!! Ile dzisiaj wsunełyście? Która pobiła rekord???!!!!!

Ewcik kochanie, wczesniej czy pozniej i tak na l4 wyladujesz...M zdaje sobie z tego sprawe? Czy wydaje mu sie, ze ciaza i noworodek w domu nic nie zmienia w Waszym zyciu? Wiesz faceci nie mysla za duzo i juz nie raz tu o ich glupich posunieciach debatowalysmy;-). Moze mu fakt nawet najpozniejszego l4, okresu pologu (6-8tyg) i macierzynskiego (6-12miesiecy) trzeba uswiadomic delikatnie;-)
Ja jednak spodziewalabym sie, po dostarczeniu l4 ciazowego wypowiedzenia z dniem porodu...jakos Twoi szefowie mi na takich wygladaja po tym co piszesz.

Wikama no gratulacje:-)

Ja mam na koncie 0 paczusiow, bo mialam za daleko isc do aldika a tam mi najbardziej smakuja...zjadlam pol czekolady mietowej:-D za to;-)

Ostatnia edycja:
Wikama gratulacjeeeeeeee!!!! ależ fajne wiadomości :-) to teraz możecie już spokojnie coś kupować, jak już wiecie, że córa :)

Ewcik przemyśl sobie wszystko jeszcze raz, tak jak mówi myszka, mi się też wydaje, że oni i tak i tak później dadzą Ci wypowiedzenie, skoro w ogóle nie mają szacunku do Ciebie to Ty tez nie miej do nich!! nie zasługują na to..

A ja od rana tak leniwa, że szok!! Ale jak mąż wrócił z pracy to wyciągnął mnie w końcu oglądnąć meble do sypialni, bo chcemy zmienić.. a teraz byliśmy na spacerku z psem. Laski mówie wam jak u nas pięknie!! śniegu po kolana :-) i tak przyjemnie nawet ciepło to fajnie wyjść na soacer.

reklama
Do góry