reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Izka i danutaski dzieki za slowa otuchy mam nadzieje ze mnie stad nie wywrzucicie jak mnie jakas depresja dopadnie i bede marudzic?
Danutaski tak prosze zaytaj o te tabletki z gory dziekuje moj m bral cynk+selen i po 2 mies od kiedy zaczal brac bylam w ciazy
robilam badania na toxo i cytomegalie ujemne nigdy nie przechodzilam morfologia ok anty ciala fosfolipidowe ujemne. Prolaktyna niska. Wszystko niby ok....martwi mnie tylko sluz w trakcie owulacji zawsze mialam taki rozciagliwy gladki a teraz jakos taki gesty sie wydawal. Tez rozciagliwy ale to jednak nie to samo. :( nie wiem czy cos sie moglo mi" zepsuc" hormonalnie po tym calym zabiegu....

Ostatnia edycja:
reklama
Wszystko niby ok....martwi mnie tylko sluz w trakcie owulacji zawsze mialam taki rozciagliwy gladki a teraz jakos taki gesty sie wydawal. Tez rozciagliwy ale to jednak nie to samo. :( nie wiem czy cos sie moglo mi" zepsuc" hormonalnie po tym calym zabiegu....

ojjj po zabiegu to różne cuda się moga dziać :-p ja po zabiegu nawet nie wiedziałam kiedy mam owulkę, jakoś śluz w ogóle zanikł.. zwykle podczas owulacji był właśnie rozciągliwy jak białko, a po zabiegu w ogóle go nie było, ale w owulację udało mi się trafić z testem owulacyjnym, bo akurat ostatni miałam w domu i bachhh pokazało krechy więc do dzieła było :) więc nie dziw się, że Twoje ciało zachowuje się inaczej, jak to mówią to oczywista oczywistość :)

myszkaaaa Ty juz 30 tydz??!! :szok: uhuhuuu ale zleciało

ciekawe jak tam Gatto, coś cicho siedzi

Izka no tez sie zdziwilam, ale cos mnie dol brzucha boli i plecy...tak falowo i pewnie znajac siebie wezme prysznic i odwiedze moja ip... eM mnie pewnie za psioche na klamce tam powiesi i zostawi za ktoryms razem;-):-D no ale to na bank nie wor, bo duzo za nisko.

to w takim razie Myszko kciuki zaciskam - żeby się okazało że to tylko niepotrzebny niepokój...
Witam nową mamę aniołków
[*]
[*]
Tak jak dziewczyny piszą, każda z nas ma chwile zwątpienia, i mieć je będzie.... bez względu na to czy minie rok, miesiąc czy pół roku...
My po wywoływanym porodzie w 16tc (wada letalna) mieliśmy odczekać min 3 cykle, a miałam tylko 2 miesiączki po #
Jak widać po suwaku kończę 24tc.... i choć jestem już troszkę spokojniejsza to w pełni będę szczęśliwa i spokojna jak zakończy się poród i utulę moje zdrowe maleństwo.....
Jutro idziemy Matyldzie badać serduszko i przepływy więc proszę o mocne 3manie kciuków!!!

Nanu dzieki i oczywiscie &&&&&&&&&&&&&&&&&& bedzie dobrze, mnie to badanie bardzo zestresowalo juz w trakcie...pisalam ze lekarz byl jakis dziwny i tylko czekalam jak powie ze mamy problem... Ale bedzie ok zobaczysz i moze jak bedzie sprawdzal paluszki i buzke to wlaczy Wam 3D jak u nas ;-) to dosc dlugie usg bedzie u nas bylo 1,5h.

Lolla na receptę tabletki Proviron a bez recepty Salfazin. Mąż koleżanki brał obie, ale może problem u Was nie jest aż taki poważny skoro dwa miesiące po braniu selenu i cynku udało Wam się zaciążyć. Myślę że najlepiej, to zapisać sobie gdzieś te nazwy, a sięgnąć po nie jak nie będzie wychodziło - ale życzę żeby udało się jak najszybciej skoro tego chcecie kciuki za Was &&&&&&&&&&&&&&&&
Co do badań, jeżeli jeszcze kiedyś coś będziesz robiła, zbadaj sobie przy okazji TSH to hormon tarczycy, norma z laboratorium pokazuje wynik ok. od 0,5 do 4,2, ale prawidłowo kobieta w czasie rozrodczym powinna mieć TSH 1,5 - 2,0. wynik 3... może świadczyć o niedoczynności tarczycy.
Myślę że warto zostać na wątku, jak widzisz - ja nadal tu jestem i nie umiem stąd uciec, pomimo że wiem że powinnam zrobić miejsce innym :tak: i warto pisać o swoich "schizowych" myślach, bo ja na przykład chętnie z Tobą się poużalam a Myszka kopnie Cię w tyłek i postawi do pionu ;-). Wszystkie tu coś przeżyłyśmy i ja cieszyłam się że mogę otwarcie mówić o tym co czuję, bo w najbliższym moim otoczeniu poronienie to temat tabu. Nikt nie wie co powiedzieć i jak reagować.
Śluzem się nie przejmuj, tam może jeszcze macica "dochodzić do siebie" albo mogło się zwyczajnie pozmieniać, wg mnie się nie "zepsuło" tylko zmieniło na jakiś czas albo na stałe. Tak się dzieje i to jest na pewno normalne, słyszałaś też na pewno, że niektórym kobietom zmienia się @ po porodzie? Te co miały regularne nagle mają rozchwiane, a te które miały długie cykle nagle mają krótkie, jeszcze inne przechodziły boleści podczas @ a po porodzie nic ich nie boli. Takie rzeczy się po prostu zdarzają ;-)
Przerwa 3 cykle myślę że jest wskazaniem od lekarzy ze względu na psychikę kobiety. Jedno ciało jest gotowe szybko inne potrzebuje więcej czasu. W macicy jest endometrium które musi się odbudować, jednej kobiecie odbuduje się w 1 cykl, inna potrzebuje kilka cykli. Podsumowując: jeżeli się staraliście, a nie uda się zajść w ciążę, to może ciało nie jest na to gotowe. A jeżeli uda się zajść, to znaczy że wszystko "tam na dole" jest już gotowe i wtedy tylko tylko się cieszyć i nie pozwalać aby psycha płatała figle ;-)
Myszko cały świat można mieć w tyłku, ważne żeby maleństwo było bezpieczne, na Twoim miejscu tak samo bym biegała na KTG i USG ;-)
Nanulika kciukam !!! Pochwal się po badaniu !!!
MartOocha tempka pięknie rośnie i niech nie spada kciukam nadal !!!

Ja rano do endokrynologa i odbieram swój komplet badań, na wieczór idziemy na zabawę karnawałową a jeszcze nie wiem w czym idę, mam trzy kiecki i pewnie rano będę się przymierzać w czym mam iść :baffled:

Nanulika trzymam kciuki!!!!!!
izka to mozna zajsc bez sluzu?? :-o Mi doc powiedzial ze to sie nie udaje i teraz biore wiesiolek ponoc poprawia jakos sluzu
danutaski ty jestes kopalnia wiedzy na tym forum chybba :) ah TSH tez robila zapomnialam dodac tez ok. Wszystko ok to skad to #??
no wiem ze odpowiedzi nie dostane
trudno.
M ma za maly% zdrowych plemnikow norma od 4 on ma 3! Po braniu tabl mial sie zbadac znowu ale ciaza byla i nie zbadal w koncu teraz jakos tez niby chce ale czasu mu brak...

Cynk+selen dzialaja na spermatogeneze byc moze to mu wystarczylo skoro inne parametry mial ok??
Dzieki za podanie nazw lekow zapisze sobie w razie czego :)

Ostatnia edycja:
reklama
marta gratuluje synka to on jest w avatarze? sliczny rozowy bobasek!!

Tak Lolla zdjęcie mojego synka jest w avatarze, wczoraj skończył dwa tygodnie. Termin mieliśmy na jutro :-D

Salfazin to nic innego jak cynk z witaminami :)

Ja dzisiaj dostałam wezwanie ze skarbówki do złożenia wyjaśnień.Wypełniałam zgłoszenie aktualizacyjne ZAP-3 i podałam numer konta którego właścicielem jest eM a ja jestem współwłaścicielem (wyraźnie było napisane że takie można) i oni teraz każą mi złożyć wyjaśnienia w sprawie posiadacza konta. W sumie nic strasznego ale ciężko mi się tam stawić osobiście. Jutro ich chyba pismo wystosuje i wyślę za potwierdzeniem odbioru.

Do góry