reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

A ja mam schize, od wtorku wieczora jak maly sie bujnal jest jakis mniej aktywny...no i wezme eMa i pojade to sprawdzic, bo mnie to niepokoi.

Fuma z leczonym hashimoto normalnie zajdziesz w ciaze, Galway miala i dzis jest szczesliwa mamusia:-) glowa do gory:-)

reklama
Myszka ja bylam wczoraj rano ale i tak niebylo z wszystkiego takich rozmiarow jak chcialam,chociaz bylam w filiali gdzie pracowalam wiec kolezanki mnie wpuscily przed 8.Aha i wkurzona napisalam maila do tego babymarkt co jest z tymi pampersami no i niby zostaly wyslane 23.01 wiec twoje powinne byc dzien pozniej wyslane
Wikama kciuki na dzisiejsza wizyte i daj znac po
Danutaski przesliczne zdjecia.Kurcze ze blizej niemieszkasz to bym do ciebie sie na sesje wybrala a tak musze tyle kasy wydac.

Edit
O wilku mowa i pampersy juz sa!!!!

Ostatnia edycja:
Super, ze przyszly to moze moje jutro przyjda:-)

Za to do mnie przyszla recepta na syrop dla diabetykow od mojego ginka...i co to niby ma byc??? Bez slowa wyjasnienia, dawkowania sama recepta... No i teraz mysle czy platki czekoladowe z mlekiem i te slodkosci co jem moga zaszkodzic malemu czy nie, czy to tylko pomylka... Nozesz ku..... Do tego schiza, ze mlody mniej sie rusza i mam stresa na calego, bo nie mam pojecia o cukrzycy ciazowej...
W sumie szpitalne analizy krwi byly na dolnej granicy ale glukozy nie pilam i co teraz???

Myszka zadzwon najlepiej do ginka i zapytaj.Chociaz dzisiaj piatek to pracuja tylko u nas do 12,wiec moze zaraz w poniedzialek.Ile w sumie paczek tych pampersow zamowilas?
Ja zaraz dostane gosci a potem biore sie za szukanie zaproszen

Ostatnia edycja:
Fuma_foch ja mam przewlekłe zapalenie tarczycy -> niedoczynność, moja nie do wyleczenia, bo przez długoletnie zapalenie, moja tarczyca z roku na rok robiła się coraz mniejsza i obecnie jest jak u 5-cio letniego dziecka.
Jeżeli zajdziesz w ciążę bierz dalej euthyrox. Kontroluj (teraz) sobie np. raz w miesiącu poziom TSH, aby wiedzieć co się z nim dzieje - czy dawka którą dostajesz nie jest zbyt duża albo za mała. Jest to ważne, bo jeżeli dawka jest za mała to TSH nie spadnie. Jeżeli dawka jest nieduża, to możesz przejść w nadczynność i hormony się całkiem rozchwieją. Jakbyś miała jakieś wątpliwości możesz do mnie pisać, TSH powinnaś mieć w przedziale 1,5 - 2,0.
Zapalenie tarczycy nie oznacza że to Hashimoto - może ale nie musi być, można sprawdzić czy to zwykłe zapalenie tarczycy czy Hashimoto robiąc badania aTPO. Norma jest do 30, ja mam na poziomie 160-170, jeżeli wynik będzie powyżej 500 to wtedy jest to wskazanie, że być może jest to Hashimoto. Potwierdza się je robiąc USG tarczycy, dziwne że Ci Twoja endo nie zrobiła USG.
Gatto używam photoshopa
Izka mi się ostatnio śniło że Ninie wyszło 11 zębów na raz: 8 na dole po lewej, 1 na dole po prawej, i dwie jedynki do góry, a te co wyszły wszystkie na dole, to palcem jej dziąsło ściągałam z wierzchu wrrr
Sny to często odzwierciedlenia naszych przeżyć i rzeczy o których myślimy lub o które isę martwimy ;-)
Wikama kcikamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Karo01 jakbyś przejazdem była gdzieś w pobliżu to możesz wpadać ;-)
Myszko
a nie możesz zadzwonić do ginka?

Do mnie przyszły ciastka amaretti i walczę dzisiaj z próbnym tortem, więc trzymajcie kciuki, wieczoram wybywamy do kina.

Moj gin dzis byl do 11:00, rodzinny do 12:00 wiec nic nie dowiem sie dzis, ale zrobie afere beda mieli...w glowie mi sie nie miesci zero wyjasnien, po cholere im moj nr telefonu skoro i tak nie zadzwonili... Wsciekla jestem.
Karo zamowilam na 4 osoby w sumie, raz jedynki i reszte dwojek;-) ale bede miala zapasu :-D

Suana trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze&&&&&&&&&&&&&

Juz mi moj wytlumaczyl co to jest, musieli mi wyslac ta recepte przez pomylke...bo jest na niej akku tester i szpryca z cukrem, ale ja przeciez nie mam nawet glukometru. No i co najwazniejsze to sie podaje jak cukier jest zbyt niski, a ja jem sporo slodkosci... Tak czy inaczej pojde to wyjasnic w poniedzialek... No i jak sie wkurzylam to i maly sie wystraszyl chyba wscieklej mamuski, bo juz sie rusza;-)
No nic tylko trzeba wszedzie nerwy pokazywac... Ahhhhh te chlopy...

reklama
hej dziewczyny, czy któraś z Was straciła ciążę z powodu niewydolności szyjki, ja właśnie dlatego straciłam ciążę i chciałabym się wymienić doświadczeniami na temat szwu okrężnego, który będę mieć zakładany w następnej ciąży, proszę o odpowiedź buziaki

Do góry