reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Myszko ja całe życie do Nokii byłam przywiązana (od pamiętnego pierwszego telefonu - nie wiem czy ktoś pamięta? 3310) i nigdy nie miałam nic z innej firmy i się napalałam teraz na te Xperie... mam jeszcze kilka miesięcy więc zobaczę jak cenowo będzie wychodził jakiś Samsung lub Iphone, ale wcale się nie zdziwię jak... znów wezmę jakąś Nokię :-D choć wiem że inne marki często mają już lepsze systemy wgrane.
Kochana, a co jest na CPP? Bo ja tam chyba tylko raz zajrzałam na samym początku, więcej nie, czy tam smutne rzeczy się działy? Czy nastawienie nie takie jak powinno. No bo przecież nasz wątek to całkiem coś podobnego?
Ewelko to życzę "bezpłaczowego" szczepienia - Nina się ostatnio rozpłakała jak ją lekarka badała :baffled: daj znać co powie pediatra.
Ewcik nie wiem co tam się dokładnie stało, ale w takich okolicznościach ja bym już raczej do pracy nie wróciła. Skoro tak jest na samym początku, to co dopiero będzie dalej.
A L4... z tego co wiem, inny lekarz też może wypisać.
Lopop no mnie na przykład zżera ciekawość dlaczego się wcześniej nie pochwaliłaś.. domyślam się że się bałaś że coś się stanie? Jak w takim razie dałaś radę "nie zwariować"? Cieszę się ogromnie, wiem że jakiś czas nie zaglądałaś na wątek, czasami myślałam o Tobie i myślałam co słychać. Kiedy dokładnie masz teraz wizytę? No i czy to był cykl gdzie liczyłaś że "może jednak się udało" czy też się nie spodziewałaś - nie przyszła wredota i robiłaś test? Jak minął pierwszy trymestr, jak mdłości zachcianki i inne "atrakcje" ciążowe? Haha ale wywiad przeprowadzam :-D no to teraz gadaj jak na spowiedzi :tak:
Nanulika gratuluję! Ja chyba poprzedniego posta nie zrozumiałam, bo myślałam że obetną Ci za nieobecność w tym roku, ale skoro premia za rok 2012 i obcinają proporcjonalnie za nieobecność z tamtego roku, TO TYLKO POGRATULOWAĆ !!
Marta-l ja w ciąży nie miałam humorów, za to po porodzie... bardzo szybko się denerwowałam i "wybuchałam", raz nakrzyczałam na mojego M w mieście, na ulicy, przy ludziach...wtedy zrozumiałam że muszę spróbować nad tym panować bo wstyd mnie zeżarł, zrobiłam scenę na mieście :-D
Ja miałam jeszcze coś takiego, że w nocy w łóżku miałam dreszcze, po których się pociłam, czasami musiałam wstać i się przebrać bo byłam mokra, i spałam z ręcznikiem do twarzy żeby się wycierać, ze 4 tygodnie to u mnie trwało. Życzę żeby tego u Ciebie nie było !! W każdym razie piszę o tym, abyś wiedziała że po porodzie ciało musi wrócić do siebie, hormony też, nawet jeżeli kilogramy spadły to tam w środku jeszcze dzieje się burza która musi się sama uspokoić. Więc zwyczajnie czekaj.
Kochająca_mamo a wypełniałaś jakiś formularz w necie aby dostać coś z nestle? Ja mam z Bobovity i Hippa ale z Nestle nie widziałam? Dzięki za wyczytane info odnośnie glutenu.
Jak zdrówko Twoje i Twojej rodzinki? Czy Lidia już doszła do siebie?

Zdjęcia robiłam sama, na Wielkanoc to pewnie wymyślę jakiegoś kurczaka :-p jak będzie czas i pieniążki, jakby tak się zastanowić, to zdjęcia same w sobie są "zwykłe", całego uroku dodaje tło i ubranko, no dziecko przede wszystkim, ale to z każdym maleństwem nie trzeba nic robić żeby słodko wyglądało :tak: a reszta to obróbka graficzna na komputerze :-D
Popróbujcie zdjęć na jakimś jednolitym tle (kto ma maluszka albo jak już któraś będzie miała), aparat w pozycji poziomej i zdjęcia w dużej rozdzielczości, zdjęcia robione z różnych miejsc (najlepiej w dzień, blisko okna ale żeby było ono z boku, z wyłączoną lampą w aparacie), przyda się druga osoba do zabawiania dziecka. A potem mi wyślijcie na PW, może coś obrobię ;-)

reklama
Danutaski modelka pierwsza klasa, ale fotograf nie gorszy:-)
CPP to typowy watek dotyczacy poronien i ogrom tragedii jaki tam panuje gdy zaszlam mnie po prostu przytloczyl, chwilami czarne serie trwaly tygodniami, nasz watek niby podobny, a jednak calkiem inny. Dla mnie ucieczka byla najlepszym wyjsciem.
Co do noki to mialam 3 pierwszy moj model to byl 3210, potem 3310 i trzeci dostalam od eMa ale modelu kurcze nie moge sobie przypomniec znajde pudelko to Ci powiem...chodzily wszystkie jak burza i to byly czasy ladowania raz na tydzien...ale sie rozmarzylam;-)

hej,
ja tez pamietam dobre czasy Nokii, mialam ich duzo. Zreszta do tej pory mam rezerwowa nokie x-music :tak: Ale niestety jesli chodzi o nokie dotykowe to nie sa tak sprawne jak iphone czy samsung. Ja mam iphona i smiga jak ta lala, duzo lepiej niz roczny samsung wawe eMa, no ale musze go codziennie ladowac.

Danutaski uzywasz jakiegos specjalnego programu do obrobki zdjec??

hej :-)
M zawiózł Małego do żłobka, po drodze ma zrobić zakupy, bo chcę upiec drożdżówki z serem :tak:

danutaski Ty już nie bądź taka skromna, zdjęcia są rewelacyjne!!!!!:tak:

Staraczki gdzie jestescie?

Danutaski swietne foteczki.
Marta, to normalne ze po porodzie ma sie takie dołki gdzies czytałam w portadniku że to jest taka "cisza homronalna" stad takie humorki nie za fajne. Przejdzie zobaczysz tez tak miałam.;-)
Wikama jak tam u Ciebie?
Ewcik jak sie czujesz? Plamienia minęły?

Ja w nocy sie ciagle budziłam z powodu bólu brzuszka takiego jak na @:baffled:nie wiem czemu tak pobolewał bo sie oszczedzam. teraz jest ok.

Miłego dzioneczka

kaso dziękuję kochana, nie plamię już na szczęście.. wczoraj tylko po południu brzuch mnie bolał... a Twoje bóle to może powoli skurcze przepowiadające???

Dzień dobry;
ja miałam w nocy taką zgagę, że zaczęłam się zastanawiać, czy na to się umiera :dry:

Ewcik super, że plamienia minęły. A brzuch mnie na początku tez pobolewał.

Zapo a rennie nie pomaga?
U mnie daje radę. Ja popijam kawę i zagryzam tarta jablkowa.
Potem prasowanie, ogarnąć mieszkanie i biorę się za lasagne; )

reklama
dziewczyny, przestały mnie też boleć piersi-czy to normalne?? jakoś w tej ciąży w ogóle większych objawów nie miałam poza bólem brzucha i (.)(.) no i 2 x rzyganko, a od 2-3 dni piersi już nie bolą.... :confused:

Do góry