reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Cześć kobietki, doczytam Was rano, wpadam tylko podzielić się kolejną porcją fotek mojej córy powiem Wam że to jest jak nałóg, mogłabym ją na okrągło fotografować a potem oglądać! Chyba robię się jakąś maniaczką, bo jak ją położę spać to oglądam jej zdjęcia bo tęsknię :-p
Nina82a.jpgNina87a.jpgNina90a.jpgNina92a.jpgNina94a.jpg

Danutaski, zdjęcia a właściwie modelka na nich -prześliczne, ale to już wiesz :tak:
Odnośnie glutenu- ja dostałam jakiś czas temu książeczkę Nestle i w niej napisane jest że "wcześniejsze wprowadzanie glutenu może zmniejszać ryzyko celiakii(choroby trzewnej), dlatego lekarze zalecają aby wzbogacić np o kaszę mannę dietę już 5 miesięcznego malucha. I tak np. żeby zacząć od dodania do jednego posiłku w ciągu doby 2-3 gramów kaszy (pół łyżeczki do herbaty) na 100 ml mleka lub przecieru warzywnego. A np. w 6 miesiącu do obiadku(np. zupki jarzynowej )dodać tak samo kleik glutenowy."
Także nie ma co tak bardzo przestrzegać tych zasad, jeśli zaczniesz w 5 miesiącu czy 6 niewielka to będzie różnica i mało znacząca, tak myślę. Warto zapytać o to jeszcze pediatrę, wiadomo, ale wszystkiego i tak będzie trzeba już po troszku wprowadzać....

Ewcik, z całym przekonaniem popieram wszystkie dziewczyny, dobrze Ci radzą- odpocznij i przestań się zamartwiać z powodu pracy. Zdrowie najważniejsze, szczególnie małej fasolinki.
Ja powiem Ci też w poprzedniej pracy bardzo się wszystkim przejmowałam, co prawda nie byłam wtedy w ciąży ale szefowa też mnie ładnie wyrolowała, właśnie za moją nadgorliwość i sumienny stosunek do pracy.
A będąc w ciąży z Lidią pracowałam do 7 miesiąca, tylko dlatego że moja praca była baaaardzo lekka, tzn. siedziałam i nic nie robiłam :-D (tak w skrócie), ale jak tylko dowiedziałam się o ciąży to od razu powiedziałam o tym kierownikowi i naprawdę na wszystko miałam ulgę, chociaż nawet jej nie potrzebowałam. Po prostu widziałam że cokolwiek by nie powiedział czy nie zrobił w stosunku do mnie, pamiętał że jestem w ciąży i to było naprawdę miłe :tak:

reklama
Do góry