reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

tylko, czy ogólny może dać zwolnienie to ciążowe, 100% płatne, oto jest pytanie.. no ale póki co nie zawracam sobie tym głowy, muszę myśleć pozytywnie

myszka ja też pouciekałam z wątków typu CPP, żeby się nie dołować..

reklama
Ewelka moja koncentracja chwilami rowna jest koncentracji kupy zlomu:-D
Ostatnio gadalam na skypie z telefonu i zeby lepiej slyszec pomyslalam wloze druga sluchawke...no i probowalam ja wlozyc sobie do nosa:-D moj syn to sie po podlodze ze smiechu tarzal, a eM sie tylko zapytal czy wszystko ok ze mna...

Ewcik moze, tylko wez karte ciazy ze soba.

Ostatnia edycja:
Myszka zapomnialam ci wczesniej napisac,dzisiaj w Lidlu sa rzeczy dzieciece.Ja kupilam pare rzeczy i takie maty na przescieradlo zeby nie przemakalo na materac za 5,99.Patrzalam to gdzie indziej kosztowaly okolo 10euro i drozsze.Wiec moze cos ci sie przyda

Ewcik - nie ma czegoś takiego jak zwolnienie ciążowe - ciąża nie jest jednostką chorobową powodującą niezdolność do pracy to tylko taki skrót myślowy. :-) każde zwolnienie lekarskie w okresie ciąży jest oznaczane kodem B, które sygnalizuje pracodawcy, że choroba (jaka by nie była) ma miejsce w czasie ciąży i wynagrodzenie chorobowe albo zasiłek płatny jest 100%. nie ma tutaj znaczenia jaki lekarz wystawia zwolnienie. A nawet jeśli lekarz z jakiegoś powodu kodu B zapomni wpisać, a dostarczyłaś pracodawcy zaświadczenie o stanie ciąży (wystawione przez lekarza ginekologa prowadzącego ciążę) to zwolnienie nadal powinno być płatne 100%. :happy:
Więc się nie stresuj. Mam nadzieję, że zaświadczenie o ciąży pracodawcy dostarczyłaś, pracujesz w niepełnym wymiarze, z tego co pisałaś lekarka prowadząca ciążę nie widzi już żadnych nieprawidłowości w przebiegu ciąży więc spokojnie... zadbaj o swój komfort i w razie czy to przeziębienia czy jakiejkolwiek innej dolegliwości idź do lekarza. :-)
a póki co dużo sie uśmiechaj i dbaj o samopoczucie bo hormonki szczęścia i stresu są odczuwalne Maleństwu

u nas już ciemno...
mam dość siedzenia w domu - już nie mogę doczekać się poniedziałku i powrotu do pracy... szkoda że tylko na tydzień...
luty i marzec to czas już zarezerwowany wyłącznie dla mnie i Małej...
Nanu - fajnie że premia wpłynęła na konto :happy:
pozdrawiam!

anila dzięki za miłego posta, nie dostarczyłam do pracy takiego zaświadczenia, bo ani ginka mi go nie dała, ani w pracy o to nie pytali :eek:

Ewcik ale masz przeboje.. ale taka atmosfera, którą można nożem kroić nie jest dobra ani dla Ciebie, ani dla fasolki.. zastanów się dwa razy zanim coś zrobisz. Mimo wszystko życze powodzenia.. ale tak jak mówiłam są rzeczy ważne i ważniejsze..

Nanu pooooodziel sieeeeee :-)

a ja dzisiaj od południa poza domem ahhhh oderwałam się od piżamy :-p byłam u babci bo w pon nie zdąrzyłam, połaziłam po sklepach bo w końcu naszła mnie wena i co? zakupiłam bluzeczke, sweterk i sukienko-tunike :-p ahhh mamusia szczęśliwa to i dziecię szczęśliwe :D

Izka super że zakupy udane:)
ja właśnie szukam pieluszek dla Matylki:)
większą część kasy wpłaciłam na oszczędnościowe, ale dokupię jeszcze 2 pieluszki i ze 2 kocyki:) niech dziecko też coś ma od mamy:)

Ewcik - nic straconego - przy najbliższej wizycie poproś o takie zaświadczenie jeśli będziesz jeszcze pracować. na podstawie takiego zaświadczenia pracodawca powinien respektować pewne prawa kobiety w ciąży (do nie dłuższej niż 4 godz. pracy przy komputerze, nie dłuższy niż 8 godznny dzień pracy, zakaz nadgodzin i pracy nocnej itp.)

reklama
mi dzisiaj wpłynęły pieniążki z ubezpieczenia ale od razu kazałam je na konto oszczędnościowe przelać bo na tym ,,codziennym'' to mi się zaraz rozejdą. Dołożymy do autka albo do chrzcin Wojtka.
Oglądałam prognozę pogody i się zdołowałam- ta zima nie ma zamiaru odpuścić. A przed porodem było tak fajnie...
Mama wczoraj pojechała i mi jakoś tak smutno :-( niby sobie radzimy dobrze ale z nią było fajniej. W ogóle to chyba mi trochę hormony buzują, w ciąży tak nie miałam to teraz mnie złapało...

Do góry