reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Danutaski, widzisz - każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Moja np. mało gaworzy i śmieje się. Jest ogólnie spokojnym dzieckiem.
Przewracanie się na boczki zaczęła ok 2 tygodnie temu. I zaczęła to w ten sposób, że leżąc na pleckach podpierała się jedną nogą(w zależności w którą stronę się wykręcała) i mocno wypinała brzuszek do przodu, wyglądało to tak jakby była zgięta prawie w pałąk. Miała przy tym zawsze rączki złączone na piersi, tak żeby łatwo było jej się obrócić. No i jak się okazało- to jej przynosiło oczekiwany rezultat.
Sądzę że jeszcze chwila i Twoja też tak będzie robiła, chociaż niekoniecznie w ten sposób.
Buziaki!

reklama
Nanu złoże reklamacje na orange chyba haha bo nie chciało się połączyć z BB :-p

mówie wam przed gabinetem myślałam, że wszystkie pazury ze strachu obgryze. Za 2-3 tyg mam zrobić badania prenatalne, ale musze iść do innego gina bo mój tego nie robi, ile płaciłyście za takie usg? powiedział mi, że w granicach 250 zł powinnam się zmieścić, niby nieobowiązkowe, ale dla świętego spokoju wolę zrobić :)

Izka super wieści, gratulacje

My już po kolędzie- wszystko trwało jakieś 3 minuty. Ksiądz pochwalił oczywiście że po kościelnym jesteśmy hehe. Brzusio dostał dodatkową porcję wody święconej. Mąż z moim bratem pojechali do kina a ja idę sobie pod prysznic- trzeba przeprowadzić porządną depilację bo to nie wiadomo co kiedy się przytrafi.

Iza gratuluje!!!!! Ja płaciłam w Warszawie 200 zł za usg genetyczne, to ważne usg na podstawie którego można statystycznie określić wystąpienie ewentualnych wad płodu! Wydaje mi się, że należy iść. Bardzo się cieszę Twoim szczęściem!!!

Izka super!!!! Bardzo się cieszę. 32 mmm no no no :-D
A usg genetyczne jest obowiązkowe, bo sprawdza się wszystkie parametry maluszka potrzebne do wykluczenia wad genetycznych.

U nas genetyczne niby tez zalecane, cena 150€ ale...po 22tc i tak robia na kase diagnostyke organow i okreslaja ewentualne ryzyko. Dlatego my odpuscilismy genetyczne, kasa sie przyda dla maluszka a diagnostyka i tak zrobiona.

Myszko super że lekarz coś mądrego powiedział, teraz to już musisz czuć się już tylko lepiej ;-)
Gatto a z tym łożyskiem to nie bardzo rozumiem, czemu jak jest nisko to nie może być SN?
Magda_88 cykl dziwny czy nie dziwny, jakie to będzie miało jeśli okaże się owocny :tak: więc trzymam za Was kciuki!
Zapominajko przykro mi, a dostałaś przynajmniej jakieś leki?
Marta-l tak długo posta kleję że najpierw napisałam powodzenia na kolędzie a teraz muszę poprawiać :-p
Wikama ja to akurat miałam skurcze przepowiadające dużo razy przed porodem, no i gdy zaczęły się te porodowe, to odczuwalnie były takie same! Skurcze porodowe zaczęły mi się o 14tej, o 1 w nocy pojechałam do szpitala bo były co 3 - 3,5 minuty! a się okazało że brak rozwarcia, do 7 jechałam na swoich skurczach ale nic się nie zmieniało, o 7 dostałam oxytocynę a o 11tej miałam nadal 1cm :tak: wtedy siadła mi psycha ale się wreszcie ruszyło, o 12:00 było 2 a o 15:30 urodziłam. Wszystko do przeżycia, szkoda tylko że oxy musiałam dostać bo skurcze naturalne to całkiem inne od tych z oxy, może przy następnym porodzie mi się uda nie dostać :)
Izka super wiadomości gratuluję!
Nanu a kiedy planujesz iść na L4?
Ty wizytę masz jutro dobrze pamiętam?
Kochająca_mamo pewnie masz rację że każde dzieciątko rozwija się swoim tempem, tylko takie chwilówki mnie dopadają że mam nadzieję że Ninka rozwija się prawidłowo. Ja myślę że my jeszcze trochę poczekamy za okręcaniem, bo to co robi nogami to jest rzadko, bierze je obie podkurcza wysoko i wtedy przekłada na bok a plecy leżą płasko więc tak trochę dziwnie to wygląda, dolna część ciała się przekręca a górna nie. Ninka się nie odpycha jedną nogą tak jak opisujesz z plecami w górę, jak na razie to nogami kopie w powietrzu, a nie odpycha się od podłoża. Nie lubi leżeć na boku, więc może też dlatego nie korci jej okręcanie, musi być płasko na plecach bo inaczej jest foch, albo na brzuszku :-)
Będziemy czekać i obserwować.

My od wczoraj dajemy mleczko Hipp mieszane z moim no i rano była mega sraka zrobiona cichaczem podczas oglądania kręcącej się karuzeli co mnie bardzo ucieszyło :-) a potem jeszcze druga normalna kupka więc jest nadzieja w tym mleczku :-)

reklama
U nas genetyczne jest nieobowiazkowe aczkolwiek zalecane po 35 r.z. a w Pl o ile mi wiadomo tez nie jest obowiazkowe. Wiec dlatego platne.
Myszko duzo u was, ja zaplacilam 46€, wiec nie jest to jakas kwota, ktorej zalowalam i zrobilam.
Ale na przyklad juz 3D kosztuje ponad 100 i jest mi szkoda, zwlaszcza, ze moja corka bardzo czesto bawi sie w chowanego i ma zakryta buzie raczkami (dzis tez, widac bylo pol ust i oko)

Do góry