reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Nanu - mi wydaje sie wielki :-D i strasznie ciezko mi sie ułożyć do snu z nim... a wszyscy mówią że teraz dopiero zacznie rosnąć... zobaczymy... chudzinką nie byłam az taka, ale faktycznie jestem dość drobnej budowy ciała...

dobrej nocy dziewczyny.

Witajcie ponownie, obiecałam się odezwać więc piszę...
Tak jak wspominałam wcześniej Sylwester spędziliśmy na domówce u znajomych, którzy też mają 5 miesięcznego synka i 10 letniego starszaka. Przybyło jeszcze do nich małżeństwo które spodziewa się pierwszego dziecka, tak więc była z nami ciężarna która za 2 tygodnie ma rodzić :biggrin2: Wspomnę jeszcze że znajomych do których pojechaliśmy poznaliśmy w szpitalu podczas oczekiwania na dziecko. Fantastyczna kobieta! Bawiliśmy się naprawdę świetnie, niemowlaczki nam ładnie spały cały wieczór i noc a starszaki siedziały z nami do końca tj. do 3.30 nad ranem.

Nasza Lidia rozwija się jak na razie bardzo dobrze, cały czas pakuje rączki do buzi i przewraca się na boczki. Zaczyna też powolutku podnosić główkę z pozycji leżącej. Za 6 dni skończy 4 miesiące, cały czas jest karmiona piersią no i bez niej nasze życie było by bez sensu. Jest cudowna!
Głowię się jedynie coraz bardziej nad tym czy wracać do pracy po urlopie macierzyńskim który skończy mi się pod koniec lutego bo aż szkoda marnować każdego dnia bez dziecka, zresztą karmię piersią więc to też biorę pod uwagę.. Tak więc Danutaski ty masz super sytuację że będziesz miała córcię cały czas przy sobie....

Cudowne jest też to, że Wasze grono ciężarówek się ciągle powiększa. Mówiłam- rok 2012 okazał się naprawdę szczodry :tak:

Buziaki!!

Zaciekawilo mnie to i tez zmierzylam mij brzuszek i mam 108cm w pepku ale za to kilogramy przybywaja jak oszalale i zauwazylam ze bardzo mi puchna nogi na wieczor,glownie w kolo kostek u stop.Siostra mowi ze to od chodzenia
Milch snow dziewczyny

Dziewczyny do konca tygodnia trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!

Myszko idz do lekarza koniecznie bo dlugo juz cie trzyma, nie ma co, lepiej sie skonsultowac i nawet leki zazyc niz meczyc siebie i malucha.

Iza, pogratuluj swiezo upieczonej mamie :) Super rozpoczecie roku!

Marta, zycze jeszcze 2 tygodniu w dwupaku a pozniej szybkiego porodu :)

My wczoraj spedzilismy wieczor na ogladaniu filmow w pizamach :) i o dziwo dotrwalam do polnocy, co na codzien mi sie nie zdarza ;) A w mieszkaniach obok i na gorze byly imrezy wiec czulismy jak w samym srodku poteznej potancowki ;) A jutro rano do pracy :(

Marta-l Wy też macie ładny staż :tak: to już dobry kawałek życia!
Co do wizyty u endo, mi mój mówił żeby brać nawet po porodzie cały czas taką samą dawkę hormonów (jeżeli będę karmiła piersią) i gdzieś po 4 miesiącach od porodu zrobić badania na nowo. W szpitalu jak będziesz przy porodzie mów że leczysz tarczycę, po porodzie dziecko będzie wtedy badane czy ma dobre hormony tarczycy, Nince 3 dni z rzędu pobierali krew i sprawdzali hormony tarczycy.
Magda_88 jest możliwe że owu się przesunęła od leków, miłych boboseksów :-)
Zapominajko my siedzieliśmy u znajomych do 4 rano, byłam podpita a jak wróciłam do domu musiałam ściągnąć mleko i myślałam że przy tym zdechnę :-D
Wikama moja Ninka była u mojej mamy, mówi że spokojnie spała. Chyba jeszcze jest za mała żeby fajerwerki przeszkadzały :tak:
Izka87 dzieciątko czekało aż nowy rok się zacznie! Fajnie!
Myszko trzymaj się kochana, może lekarz coś przepisze.

Co do brzusia, w dzień porodu miałam 96cm, a jak mi odeszły wody płodowe, położna mierzyła i było 84cm!!
Buuu a ja dalej walczę z inwenturą :( :( :(
Zmieniliśmy mleko na Hipp bo na brak kupki już brak mi sił. To będzie czwarte mleko które próbujemy. Mam nadzieję że będzie lepiej bo się dużo naczytałam na internecie o tym mleczku i dużo osób chwali.

Dziewczynki chore, te które kaszlą a mają już brzusie, jeżeli kaszel faktycznie nie przechodzi, lepiej poprosić lekarza o jakieś leki, bo zbyt intensywny kaszel może wywołać skurcze (tfu tfu) więc jak któraś mocno kaszle to lepiej gadać z ginkiem.

Kochająca_mamo30 od kiedy Lidia Wam się przewraca? Bo Ninka czasami coś tam ruszy pupką na boki, ale na bok się jeszcze nie przekręca no i raczej leży płasko, tylko szalenie macha rączkami i nóżkami, jak zabawka jest pod ręką to ją chwyci, ale jak jej pokazuje to jeszcze nie wyciąga rączki. Za to bardzo dużo gada i śmieje się w głos, żartuję sobie nawet że opowiada mi swoje sny tak ciekawie gaworzy :)

Dzien dobry o swicie...
Budzik przerwal piekny sen (probowalam go dosnic ale juz przepadl w czelusciach), wstalam wiec,siuski w pojemnik skumulowalam,teraz prysznic,robie sie na "bostwo" i do lab... potem do pracy...

Milego dnia,kciuki za wizyty no i zdrowka dla chorowitek!

Nanu miłego i spokojnego dnia w pracy!
Mi dzisiaj nie pozwolono pospać, najpierw wieczorem miałam problemy z zaśnièciem, o północy mojej Wiki śniło się coś złego (pewnie szkoła tak na nią podziałała;)), w nocy pęcherz mnie męczył a i 6 antybiotyk muszę wziąść więc już nie śpię bo boje się, że jak przysne to Wiki do szkoły nie uszykuje !!! Grrr... Nie lubię pierwszych dni "pracujących" po wolnym!!!!

Czesc dziewczynki

Danutaski wlasnie to mnie bardzo niepokoi, ze kaszle intensywnie a lekarze jakby ignorowali co mowie. Boje sie cholernie wiec do magnezu lykam ten buscopan, zaraz sie ubiore i pojade do ginka ale najpierw potrzebuje nowe skierowanie na nowy kwartal od rodzinnego...ta ich biurokracja.

Kicius to jedziemy na tym samym wozku, tylko Ty jestes dwa miechy przede mna...to masa czasu.

Cos jeszcze mialam napisac i zapomnialam.

reklama
dziewczynki trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty:tak: ja idę jutro, bo doszłam do wniosku, że nie wytrzymam do 22.01.

dziś mam na 12 do pracy, żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce ehhh..

miłego dzionka

Do góry