reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Marta-l glut a może czop śluzowy?
Ja nie byłam spuchnięta całą ciążę, dopiero na jakiś tydzień przed porodem spuchły mi nogi, i to do tego stopnia, że 3 dni przed porodem jak byłam na weselu i miałam szpilki to wystawały mi takie baleroniki z butów :-D
Dłonie mi cierpły na długo przed porodem, a pod koniec w trzech palcach nie miałam czucia, byłam nawet u neurologa bo się wystraszyłam.
To normalne, ciało zbiera płyny na zapas szykuje się do porodu, więc może wszystko puchnąć, a jak puchnie to krew gorzej przepływa i może cierpnąć.
Nanu przeczytaj całe i przestań się denerwować ;-)
Ruchy płodu - Mamopedia

reklama
Dzieki danutaski! Kochana jestes...
Ja wiem ze jeszcze mam czas na ruchy ale czasami w chwilach zwatpienia mam wrazenie ze na majowkach wszystkie juz obkopane tylko ja jeszcze nie:(
W sumie dobrze ze ta wizyta w czw bo juz zaczynam zmyslac i swirowac,wrr...
Mam nadzieje tylko ze wszystkie pomiary beda ok...

Nanu nie dziwię się Tobie bo też bym świrowała, jakbym czytała że inne już czują a ja nie. Dlatego ja nie wchodziłam wcale na swój miesiąc, bo nie chciałam się porównywać aby nie dostać bzika. U każdego jest wszystko indywidualnie i skoro tak piszą że zależy od wód płodowych i od łożyska itd to widocznie tak się zdarza, no i myślę że przydarza się właśnie Tobie. Gdyby tak nie miało prawa być, to by o tym nie pisali że się zdarza więc wyluzuj, przywitaj w spokoju nowy rok, a zanim się obejrzysz będzie czwartek i badanie na którym zobaczysz że wszystko ok. Tak jak pisałam, w dzień swoich urodzin zadam Ci pytanie o ruchy no i zobaczymy co mi odpowiesz :-p
Aha no i nie wiem co tam dziewczyny piszą, ale jak na moje "obkopanym" w 20 tygodniu raczej jeszcze się nie jest, moze co niektóe Kobiety wyolbrzymiają? Wiesz jak to czasami ludzie się zachowują, ściganie się kto ma lepiej i więcej! A tak naprawdę, w pierwszych tygodniach ruchy są bardzo delikatne, jak dla mnie ledwo wyczuwalne i nie występują na okrągło i codziennie, myślę że dużo dziewczyn które przeszły już początki ruchów, mogą potwierdzić to co napisałam.

Ostatnia edycja:
Pewnie tak jest:)
Mi wogole smiesznie sie pisze i czeka na cos,czego sie nie zna:)
W sumie nie wiem czego sie do konca spodziewacc,pisza roznie,ze motylki,ze babelki,ze pukanie,ze rybki.....
Jak widac kazdy czuje po swojemu:)
Ale prawda jest ze mam po stracie strach nie omija do konca... raz jest lepiej raz gorzej,ale gdzies tam watpliwosci sie klebia w glowie...
Mnie sie wydawalo ze jak pierwsze genetyczne przejde to juz bede spokojna a tu prosze,nie ma tak lekko:) mamy przeciez kolejne pomiary:p
Coz no,dobrze ze mnie ten strach dopada dopiero 2-3 dni przed wizyta,w pozostaly czas jest spokojniej:)

Witajcie,
gratuluję nowych ciężarnych :-)
Danutaski, odezwę się jutro bo teraz szykujemy się powoli do znajomych na domówkę, którzy też mają malutkiego szkraba.
Ogólnie co do Hippa- mogę Ci tylko tyle powiedzieć że ja stosowałam go przy pierwszym dziecku i bardzo sobie chwaliłam. Najpierw dostałam kilka próbek w szpitalu, potem kupowałam dość długo w drogerii. Nie jest może tani, ale bardzo dobrze natłuszcza i nawilża, poza tym bardzo przyjemnie pachnie. Żadnych uczuleń i wysypek po nim nie było.
Buziaki
Szczęśliwego Nowego 2013 Roku!

Cześć

ja tylko na momencik tu wpadam bo zaraz się szykuję i po południu jedziemy z Moim na imprezkę do mojego brata i jego żonki.

Życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku .
Żeby się spełniły wszystkie Wasze marzenia,żeby każda z nas została szczęśliwą mamą i żeby to był najlepszy rok w Waszym Życiu
:yes::tak::-D

Marta ja byłam spuchnięta w ostatnich tygodniach. Zresztą te ostatki b. źle znosiłam.

Nanu u mnie nie ma mydlarni - taka metropolia. Będę musiała przy okazji popatrzeć w Poznaniu.
A co do ruchów to spokojnie. Jak poczujesz pierwsze, to się pewnie zorientujesz, że czułaś już wcześniej delikatniejsze, tylko się nie zorientowałaś.

​Dużo szczęścia w Nowym Roku!!!

myślę że dużo dziewczyn które przeszły już początki ruchów, mogą potwierdzić to co napisałam.

potwierdzam w 100%. Ja pierwsze ruchy poczułam dopiero koło 20 tygodnia i były to delikatne smyrnięcia- bardzo nieregularne. Musiałam się bardzo skupiać żeby cokolwiek poczuć. Nanu spokojnie, masz jeszcze czas tym bardziej że łożysko na przedniej ścianie.No i niestety my kobiety w rozmiarze większym niż 34 też później odczuwamy ruchy przez warstewkę tłuszczyku tu i ówdzie.

Marta-l glut a może czop śluzowy?
Ja nie byłam spuchnięta całą ciążę, dopiero na jakiś tydzień przed porodem spuchły mi nogi, i to do tego stopnia, że 3 dni przed porodem jak byłam na weselu i miałam szpilki to wystawały mi takie baleroniki z butów :-D

Danutaski nie wiem czy to czop-miałam już tak jakieś 3 tygodnie temu i potem minęło. Ginka powiedziała, że może nadżerka produkować taki śluz a może też szyjka skracając się wypychać. Człowiek rodzi pierwszy raz i sam nie wie czy to, co widzi to zwykły glut czy może czop.

reklama
Do góry