reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
czytałam w necie na różnych forach.. dziewczyny brały do 12 tc bądź dłużej lub od razu lekarz kazał odstawić.. różne szkoły.. w sumie będę próbować dziś dzwonić..

przy okazji dziewczynki, bo lada chwila pewnie będę się ewakuować na bezalkoholowego sylwka -

SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY I SPEŁNIENIA MARZEŃ I ABY TEN 2013 BYŁ NAPRAWDĘ ODJAZDOWYM ROKIEM :tak:

Ani@k Gratuluję serdecznie II :) Mam nadzieję,że kolejne tygodnie będą nuuudne i zdrowe :)

Mój cykl chyba po antybiotykach oszalał. Mam już 19 dzień i test owu był najmocniejszy od kilku dni, znowu jest rozciągliwy śluz. Nie wiem co się dzieje, bo zawsze miałam takie raczej standardowe cykle.

Ania nie odstawiaj, zeby nic nie popsuc ;-) spadek progesteronu moze sie zle skonczyc.

Dziewczynki odkad tu jestem co roku w Sylwestra puszczaja stary czarno-bialy film "Dinner for one" polecam 30 minut smiechu do lez :-D

Ostatnia edycja:
Dobrze gatto pamietasz,bylam na usg chyba juz w 5tc,byla kropeczka a serducho chyba 2tyg pozniej,nie pamietam a zdjecia mam w domu wiec nie mam jak sprawdzic.

Ani@k bromergon? Zle go wspominam bo dali mi go w szpitalu po wywolywanym porodzie na ewentualne zatrzymanie laktacji. A ze jej nie mialam to odstawilam po 3 dniach chyba bo tak mnie ten lek rozpieprzal ze nie umialam funkcjonowac! Sory za opowieesc,ale takie manm skojarzenie...

Ja juz zaczynam dyga przed polowkowym w czw,zwlaszcza ze ruchow nadal nie czuje....:/

Nanu ja też miałam bromka na zatrzymanie laktacji.. ale ja z nim jak kumple.. nie działał na mnie wogóle.. brałam wtedy 2 tabsy dziennie.. teraz tylko 1 łykam na noc.. ale sama nie rzucę..

Nie no pewnie,nie rzucaj!
Ja tylko skojarzenie mialam na mysli:)
3mam kciuki! Tym razem musi byc dobrze!:)))

Zapo
Przypomnialo mi sie ze pytalas o mydlo z aleppo. Mozna je kupic na wage w kazdej mydlarni. Nie wyglada na super tanie ale w rzeczywistosci jest:) ja zakupilam kostke za ok 30zl i mam jej jeszcze pol a uzywam ja i S codziennie od ok 1,5 miesiaca...

Ani@k to trzymaj się lekarza magika ;-)
Jak dobrze pamiętaj, ja 28 dni po owulacji widziałam pęcherzyk z ciałkiem żółtym, a chyba 35 dnia po owulacji widziałam bijące serduszko. Policz sobie ile dni po owu będzie wizyta.
Gatto tak jak piszesz, przy becie powyżej 1000 powinien być widoczny pęcherzyk w macicy.
Magda_88 nie przejmować się tylko szaleć w sypialni!! Właśnie z takich dziwnych cykli wychodzą bobaski :tak: ja zazwyczaj owu miałam koło 17 dnia cyklu, a w cyklu w którym zaszłam w ciążę owu wystąpiła dopiero koło 23 dnia!
Nanu cierpliwości kochana jeszcze się doczekasz. Do czwartku szybko zleci i cię wizyta trochę uspokoi :*

reklama
U mnie 5t5d był zarodek 2,6mm i bijące serduszko.
Dziewczynki u mnie znów pojawił się ten glut-ale już się nim tak nie martwię :-) powiedzcie mi kochane czy puchnięcie stóp i dłoni pod koniec ciąży jest normalne czy powinnam się martwić? Nie jest jakieś mega uciążliwe ale wieczorkiem mam obrzmiałe stopy i dłonie.
U nas dzisiaj posypały się propozycje sylwestrowe- jak co roku spontan wśród znajomych że jednak by coś trzeba było zrobić. Ale tym razem odpadamy... pójdziemy tylko do brata bo to blisko i w razie czego można się położyć. Na fajerwerki i tak wrócimy do nas bo od brata widok słaby a my mieszkamy na 10 piętrze i żaden budynek nie zasłania nam widoku.

Sylwester_03.jpg

Stary rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za nami. Nowy niech przyniesie Wam dużo zdrowia, wiele radości a przede wszystkim szczęścia w miłości. Szczęśliwego Nowego Roku!

Do góry