reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczynki CIĘŻARNE tak ni z gruchy ni z pietruchy pragnę przypomnieć, że ABY NIE MIEĆ ROZSTĘPÓW polecam smarować od samego początku ciąży codziennie brzusio, ja smarowałam zwykłą oliwką i balsamem nawilżającym na przemian codziennie, no i jak brzusio swędzi to W ŻADNYM WYPADKU NIE DRAPAĆ tylko ewentualnie gilgać! Gdy brzusio jest drapany, osłabione naczynka pękają i powstają rozstępy. Nie mówię że smarowanie na 100% uchroni przed rozstępami, ale na pewno pomoże, ja nie mam żadnego no i mój brzuch obecnie wygląda już prawie jak przed ciążą ;-) Życzę ślicznych brzusiów także i po porodzie!

reklama
Gatto kupując coś dla bobaska trzeba zwrócić uwagę czy kosmetyk jest od pierwszego miesiąca czy od pierwszego dnia życia. Na dużo opakowaniach nie pisze, jak nie ma napisane to trzeba traktować że jak od 1 miesiąca. Kupiłam Nivea 3w1 ale okazało się że jest od 1 miesiąca, więc kupiłam Johnson&Johnson taki żółty z atomizerem od 1 dnia życia i przy tym zostaliśmy. W szpitalu dostałam darmową buteleczkę oliatum czy emolium (czy jakoś tak) wiec postanowiłam zużyć i Nina dostała wysypki na całym ciele, nawet przez moment myślałam że ma różyczkę tak ją obsypało!
Każda skóra coś innego lubi i coś innego odrzuca, my korzystamy z tego co pisałam i przy tym zostaniemy.
Nie słyszałam o kosmetykach Hippa, natomiast herbatki i sok jabłkowy bardziej podoba się Nince ten z Hippa niż z Bobowity, ale tak jak juz wyżej napisałam, każdy może lubić coś innego.

Jeżeli jeszcze mogę wtrącić, z zabawek na pierwsze 3 miesiące życia polecam coś z lamaze - np takie jak na tej aukcji http://allegro.pl/zawieszka-ptak-lamaze-i2879374688.html zabawka wg mnie bardzo przemyślana, ponieważ z jednej strony jest czarno-biała - co bardzo interesuje noworodka i małego niemowlaka, a potem jak dziecko rośnie, to z drugiej strony zabawka ma bardzo żywe kolory (więc jak dziecko zaczyna interesować się kolorami to jest jak znalazł), można ją powiesić no i do tego cała szeleszczy i piszczy wiec jak dziecko chwyta w rączki to ma dodatkowe atrakcje. Takie wszystko w jednym, na pierwsze miesiące jak dla mnie super rzecz.

Mamy też takie skarpetki i opaski na rączki, http://allegro.pl/lamaze-skarpetki-i-grzechotka-i2912131425.html które obecnie bardzo fascynują Ninę ponieważ gdy ruszą rękoma czy kopie nogami to wszystko grzechocze co ją bardzo interesuje !!

Ostatnia edycja:
Danutaski ja popadlam w paranoje i to co po moczeniu w wannie zostaje mi na brzuchu to jest, a reszta lekko talko szlafrokiem sciagana. Nie tykam brzucha jedynie gdy mi mlody wali na pecherz to jak klade reke to ucieka w gore;-)
W duszy z rozstepami, oby do terminu i zdrowe.

Ja polecam do kapieli mydlo z aleppo,natluszcza skore rewelacyjnie! Po kapieli uzywam oliwki lub balsamu z Yves Rocher i nie swedzi nic.....

A wogole to wstalam,buuuuu..... chora godzina! :/

Witam Dziewczynki!!!
Myszko, Gatto, Marta jak zdrowie? Mam nadzieje, że chorobę zostawicie w starym roku!!!! Myszko przebierałaś siè w nocy??? Martuś śniło mi się, że zaczął siè u Ciebie poród i zdawałaś nam na bierząco relacje na forum :/. Oczywiście nie życzę jeszcze rozdwojenia, chociaż z tą relacją to z jednej strony dziwne ale z drugiej by oznaczało, że poród przebiega mega spokojnie i tego Ci życzę:)

Danutaskii ja po pierwszej ciàża mam brzuch przeorany, ale mimo to smaruje się codziennie. Najpierw kupiłam jakieś kosmetyki eucerin, ale tak śmierdziały, że nie mogłam ich stosować i używam żelu pod prysznic i masła do ciała brzoskwinipwego z Body shop. Pachną tak obłędnie, że jak się smaruje to później rodzinka chodzi za mną i mnie wącha:-) a Wika to bezczelnie mi podbiera to masło i sobie smaruje rączki i brzuszek :)

reklama
Ani@k kochanie witam Ciebie i SERDECZNIE GRATULUJĘ !! Jak się czujesz "emocjonalnie"? Trzymam kciuki będzie wszystko dobrze :-)
Wikama nawet jak już jakieś są to można się próbować chronić przed następnymi ;-) a Wika wie co dobre :-D co Ty myślałaś że kupisz sobie takie cudo i się z córą nie podzielisz :-D

Do góry