reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Mgielka witaj :-) i gratuluje fasolinki :-)
my mieszkamy w miescie, niskie krawezniki i jedyny problem jaki zauwazylam to niskopodlogowce na male koleczka az tak niskie nie sa;-) stad decyzja o wielkosci kol, skretne bo zwrotniejszy ale tak jak Ty mieszkasz w lesie to jezdzilaby jak chcialy i blokowaly sie w odrobinie piachu wiec komfort z nich zaden ;-)

co do wozka to juz osiagnal cene powyzej 150 wiec lipa w lutym kupie nowy i tyle w temacie wozka :-D

reklama
Oglądałam ten wózek ROAN MARITA i bardzo mi się podobał-jedyny minus dla mnie to koła. Obserwuje babeczki w mieście i jednak co skrętne to skrętne. My mamy taki

SUPER OKAZJA - WÓZKI 4W1 X-TRALL - WYSYŁKA EUROPA (2880353569) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

już niedługo zobaczymy jak się będzie sprawował.
Mąż dzisiaj poprasował resztę ciuszków małego, poukładaliśmy i wygląda na to że wszystko gotowe. Teraz tylko czekać na narodziny małego.
A ja mam od kilku dni napad spania- ciągle się pokładam i przysypiam a do tego w nocy śpię 12-14 godzin :szok: oczywiście z przerwami na siku ale to i tak strasznie dużo jak na mnie. Chyba organizm robi zapasy przed porodem:-)
Moje dziecię od dwóch dni było mało aktywne, nastraszyłam je że idę pod prysznic a jak się nie poprawi pojedziemy na IP i solidnie okopało mamę i tatę:-) okazuje się, że w tym szaleństwie jest metoda...

Nanu no właśnie kiedy wesele? bo chyba nie zakodowałam ten informacji.Wiem, że to ogromny wydatek ale ja nie żałuję. Kurcze to są takie piękne wspomnienia i emocje- bezcenne. Teraz w sierpniu mój brat bierze ślub kościelny i będzie spore wesele-już się nie mogę doczekać. Tym bardziej, że będę świadkową.

Izka
termin ślubu to 7 września:) i 2 dni imprezy bo z poprawinami:)
ale postanowiliśmy tak rezygnując z wesela we wrocławiu, w górach

cd w osobnym poście sory za post pod postem ale coś się chrzani z edycją tego:(

Danutaski bardzo fajny ten wozek, tak z wygladu oczywiscie i jesli jest rownie funkcjonalny to warto jak najbardziej.:tak:

Izka no niechby i nosila to dziecko, i niechby je normalnie urodzila w szpitalu w cywilizowany sposob i oddala do adopcji. Zaoszczedzilaby czasu i nie skazywala malego na pewna smierc.

Tak dla uaktualnienia to maly wazyl ponad 3kg i telekamery w Macu wskazuja, ze dziewucha byla w toalecie przez 20 min! W tym czasie urodzila, doprowadzila sie do porzadku i wyszla!

Mgielka masz racje, ze kazdy kupuje wozek taki na jaki go stac i jaka ma spelnic funkcje:tak:

Nanu ja tez bym brala, jakby mi ktos dawal za friko. Pozniej jak sie odkujecie to sobie kupisz spacerowke jaka bedziesz chciala:-) a czerwony dla dziewczynki nie jest zly:tak:

My chyba zdecydujemy sie na ten Wózek Jane MUUM Reverse SYSTEM MATRIX LIGHT II 2w1 Wózki spacerowe SzkrabShop.pl kolor brazowy

Myszko wózek który wysłałam występuje też w innych kolorkach.

Co do spacerów w lesie, mieszkam koło lasu, kiedy idę do miasta zostawiam kółka ruchome, kiedy idę spacerować ścieżką w lesie, blokuję kółeczka, a jak jest ładna pogoda, to nawet nie blokuję i jeżdżę z ruchomymi. Nikogo nie namawiam, bo każdy potrzebuje czegoś innego, mnie urzekło w tym wózeczku to, że ma przekładaną rączkę, no i wszystko jest na "klik" dusisz raz i masz co chcesz, nie ma problemu z montowaniem czy przestawieniem czegokolwiek.
Mgiełko gratuluję! Niech kruszynka rośnie zdrowo!

Wracając jeszcze do pozostawianych dzieci, nie wiem czy wiecie, ale w Polsce są "okna życia" - nie pamietam czy dokłądnie tak to się nazywa - w kilku większych miejscowościach, są to takie "okna", do których można włożyć noworodka, są czynne całą dobę, gdy kobieta nie chce dziecka ale z jakichś względów nie odda dzidzi w normalny sposób, może pójść do takiego "okna życia" i zostawić dzieciątko. To jest chyba przy szpitalach, gdy drzwiczki zostają otwarte, uruchamia się jakiśtam alarm i szpital jest powiadomiony że zostało tam dziecko - ma ono szansę życia. Uważam że to dobre rozwiązanie, bo kobiety któe nie będą chciały dziecka zawsze się znajdą, a tu zamiast zostawić je "w kiblu w McDonalds" może dać maleństwu szansę przeżycia.
Piszę o tym, ponieważ ostatnio w wiadomościach mówili, że mają zlikwidować te okna życia, dlatego że podobno przez to dziecko nie ma szansy poznania biologicznych rodziców. Dla mnie idiotyzm, bo tak jak napisałam wyżej - zawsze się znajdzie jakaś kobieta która dziecka nie będzie chciała i wybierze dla niego śmierć, a tak mogłaby oddać do takiego "okna życia". Okrutne, ale prawdziwe.

Nanu zawsze w duzych (starych wojewodzkich) miastach to ceny wala jakby sie z koniem na leb zamienili :-D ja poniewaz mam taka, a nie inna rodzine i ze znajomymi tez raczej zle trafialam wcale nigdy sie nad tym niezastanawialam... dla mnie szkoda czasu, kasy i nerwow. Choc nie twierdze, ze w innych przypadkach jest to super wydarzenie zycia :-)

Kicia no ja tak Tomka rodzilam, szycie bylo o wiele, wiele dluzsze od porodu. Kazdej zycze dokladnie takiego samego :-)

cena wozka stanela na 226... tja jak dla mnie duzo za duzo za uzywke ;-) za te pieniadze kupie nowke z gwarancja :-D nio to tyle gdyby mi sie jeszcze aukcji uzywek zachcialo... prosze mi przypomniec :-D

Danutaski zgadzam sie z Toba odnosnie tych Okien... ale jak wszystko co dobre wladze beda pieprzyc... to juz chyba zaczyna sie robic normalne w pl... bedzie wiecej "mamus" jak ta os Madzi i kolejne jej nastepczynie... te dzieci sie same na ten swiat nie prosily, ok rozumiem bledy nastolatek ale to juz nie sa pojedyncze przypadki to sie robi jak plaga... prawo jest zbyt poblazliwe za takie rzeczy... za psa mozna dostac do 8 lat, a za dziecko?? depresja poporodowa i po 3 miesiacach w psychiatryku (przy dobrych wiatrach, bo nie zawsze zamykaja na oddzialach) na wolnosci i to tyle...

Ostatnia edycja:
Danutaski wlasnie gdzies czytalam juz jakis czas temu, ze bardzo malo kobiet zostawilo tam swoje dzieci. Jasne jak sa takie inteligentne i wola na smietnik wyrzucic. Ech.... Ja mysle, ze kuleje edukacja w szkole dotyczaca tego typu problemow (czy to na religii czy etyce)

Myszka daj sobie spokoj w takim razie z uzywkami, zawsze nowy to nowy, uzywasz ty, jak sie skiepsci dajesz do reklamacji i ci daja w zamian inny n aczas naprawy i w ogole masz serwis. A nie musisz miec super ekstra wypasionego wozka z nie wiadomo czym bo w koncu mieszkasz w miescie i bedziesz walczyc tylko z kraweznikami :))

Ostatnia edycja:
reklama
ja spacerówke mam
chicco ct 04 model hawai z pełnym wyposażeniem ( nawet duży śpiwór ocieplany polarem jest ) Wózek Chicco Multiway CT04 - Hawaii - Sprzedajemy.pl tutaj znalazłam ten co mam, powiedziałam że za chiny go nie sprzedam bardzo duże koła jak na spacerówke , więc dla mnie liczy się tylko duża stylowa gondola hihihi ale mam jeszcze dużo czasu na myślenie, my obydwoje z mężem jesteśmy wysocy ja 175 mąż ponad 180 więc ten wózek by mi odpowiadał ma wysoko gondole a u mnie będzie nieszczęsna cesarka, więc jakiekolwiek schylanie się nie jest miłe, pamiętam z Oliwią brrrr

Do góry