reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

dzień dobry :-)

ja tu widzę już poważne zakupy robicie... mi jakoś trudno jeszcze kupować... oglądam, przeglądam, zaglądam ale żeby się zdecydować to jakoś nie umiem... w TKMax teraz całe zatrzęsienie ślicznych rzeczy dla maluchów w całkiem dobrych cenach...

Gatto gratuluje dobrej krzywej...
Zapominajko zdrówka dla maleństwa...
​Myszko Mała Księżniczka urocza...

a ja dziś walczę z katarem i bólem głowy... właściwie to boli mnie wszystko - paskudne uczucie... wygląda na to że dopadło mnie przeziębienie więc piję herbaty i leniu****ę pod kocem z książką...
a wracając do zakupów dla Malutka i cen... nie wydaje wam się absurdalne że łóżeczko na dwa lata (bardzo fajne i praktyczne swoja drogą) kosztuje 1500 zł??? czasem mam wrażenie że producenci zdają sobie sprawę z tego że i tak zapłacimy - bo przecież chodzi o dobro dziecka i windują ceny...
miłego popołudnia :-D

reklama
Anila dokladnie mam te same odczucia, dlatego u nas bedzie normalne, standartowe, drewniane lozeczko z mozliwoscia wyjmowania szczebli ;-)
Jak przegladam ceny ciuchow dla malutka i porownuje z ciuchami dla mnie to (w de) ceny dla dzieci sa nizsze, (w pl) wyzsze... absurdalne, co?

Myszko z kaszlem 2 tydzień walczymy. Teraz już z antybiotykiem. A testy kiedyś wcześniej robiliśmy i wtedy nic nie pokazało. Zobaczymy co z tego wyniknie. Jak nie przejdzie to pewnie pomyślimy o testach.
A jeśli chodzi o przeziębienia i katarek, no a potem kaszel to w przedszkolu u małego mają taką taktykę, że wietrzą. Niby nic to, ale wiecie dzieciaki biegają, bawią się. Pocą no i gotowe.

Księżniczka jest przesłodka. No i te minki kapitalne.

Już myslałam, że się tych fotek nie doczekam :-D

Jeśli chodzi o ciuszki dziecięce w Pl, to wszystko zależy gdzie. W h&m ceny sa podobne do ciuchów dla dorosłych. Ale w takich sklepach typu Pepco( z chińszczyzną) ceny są bardzo niskie.

A łóżeczko za 1500 zł to faktycznie masakra. I niestety ze względu na tę cenę się waham.
Ale nie ukrywam, że takie za 150 zł też można kupić. A z wyjmowanymi szczebelkami, lub zdejmowanym bokiem za 250 zł nowe.
Więc jakiejś tragedii nie ma.

Zapominajko moze i tragedii nie ma, ale mimo wszystko w pl jest drogo jak cholera (w porownaniu do zarobkow oczywiscie) u nas to samo lozko zwykle drewniane z wyjmowanymi szczeblami kosztuje 49... po przeliczeniu tyle co w pl, ale wg zarobkow tutejszych jest 4 razy taniej niz w pl...
Juz pisalam, ze politycy ceny doprowadzili do unijnych, ale o zarobkach zapomnieli...

hejka

Gatto gratuluje dobrego wyniku, mnie to czeka wkrótce.
Myszko Mała słodka.
Anila ceny niektórych wózków czy łózeczek sa masakryczne przynajmniej dla mnie. Ja nie mam jeszcze nic ze sprzetów dla maluszka jeszcze mam czas. Moja kumpela w 6 miesiacu miala juz wszystko. Dobrze ze to nie PRL hehe i wszystko jest na wyciągnięcie rękę.

milego dnia

Zapominajko moze i tragedii nie ma, ale mimo wszystko w pl jest drogo jak cholera (w porownaniu do zarobkow oczywiscie) u nas to samo lozko zwykle drewniane z wyjmowanymi szczeblami kosztuje 49... po przeliczeniu tyle co w pl, ale wg zarobkow tutejszych jest 4 razy taniej niz w pl...
Juz pisalam, ze politycy ceny doprowadzili do unijnych, ale o zarobkach zapomnieli...

No niestety...
A miałam jeszcze napisać, że zawsze marzyłam o tym, żeby mnie delfin opryskał i dał mi buziaka.
Tak wiem sweet focia z delfinkiem tandeta, ale marzy mi się i kropka!

Ja już wcześniej pisałam, że muszę zakupy rozkładać, bo nie zamierzam finansowego samobójstwa popełniać ;-)

Hej kochane,ja na momment przywitac sie:)jutro powrot do wro,po drodze jedziemy wessele zaklepac i jeszcze do babci-mame zawiezc i nna kolacje.... milego wieczorka!

Nanu hejka wszystko co dobre szybko sie konczy czas na powrot do rzeczywistosci;-)daj linka do tego Waszego lokalu weselnego to sobie popatrzym gdzie nasza Nanu bedzie swietowac;-)

dobry wieczór...
i wylądowałam w wyrku z temperaturą... ale przynajmniej przestała rosnąć (zatrzymała się na 37.8) teraz niech spada :-D
a taka byłam dumna że się opieram wszelkim infekcjom...
Zapominajko - ja jak wyliczyłam budżet to też się wystraszyłam... ale już odkładam... i nie nastawiam się na najdroższe rzeczy...
w zeszłym tygodniu zakupiliśmy fotel - będzie jak znalazł gdy młode się zjawi i gdzieś trzeba będzie spędzić razem trochę czasu np na karmieniu... jest piękny i wygodny. niby mało związane to z dzieckiem ale przyśpieszyło zakup...
i jeszcze czekam... zobaczę też co dostanę bo kilka koleżanek obiecało trochę ciuszków po ich szkrabach co z nich właśnie wyrastają

a jak nasze staraczki? jak samopoczucie i zdrowie?

miłego wieczoru

reklama
Do góry