reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Witam
u mnie tez zostanie w sumie wozek i pare drobiazdow,meble zamowie w poniedzialek,duzo ubranek na poczatek dostane od moich siostr,na poczatek wystarczy bo obydwie maja chlopakow wiec pozniejsze rzeczy kupowaly po chlopaka ale nieszkodzi body czy cos mozna przeciez ubrac.I wlasnie chcialam tez taki fotel czy do karmienia czy ogolnie tak zeby wygodnie usiasc i znalazlam 20km od nas na ebay kleinanzeigen za 60euro,skoro podobny,jasny no naprawde super,pisze do babki czy jeszcze jest a ona mi ze byl dwa miesiace w internecie ten fotel i nikt nie odzywal i w dzien kiedy ja napisalam wczesniej ktos przedemna byl i go kupil.Spusila cena na 40euro.No myslalam ze wyjde siebie jak mi to napisala

reklama
Gatto, niby to wiem, czytałam już sporo w necie na ten temat ale wiesz - trochę mam teraz bzika i robię wszystko co mogę, żeby zapewnić sobie w 100% najlepsze przygotowanie do ciąży.. Wiem dobrze, że to i tak nie pomoże - w poprzedniej też uważałam na siebie i dbałam bardzo, a to i tak nie wystarczyło. Ale jakoś lepiej się czuję ze świadomością, że staram się zapewnić sobie i dziecku jak najlepsze warunki do ciąży.

W każdym razie chyba zrobię tak, że pojadę z kotkiem do weterynarza, żeby go (albo ją - nie wiem nawet jakiej jest płci ;-) ) gruntowne zbadał i jeśli będzie ok, to się zdecyduję. Już w sumie od jakiegoś czasu myśleliśmy z K. o kociaku :)

Zapomnajko, i jak tam mały u lekarza? Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Ostatnia edycja:
Suana oczywiscie masz racje przygotowujac jak najlepiej teren :) No i faktem jest, ze trzeba bedzie sie pilnowac i dbac o kociaka :)

Hej kochane,
Ja wlasnie w odwiedzinach u rodzicow i naszych kociakow:)
Cudaki moje!!!

Szkoda tylko ze deszcz leje caly czas,przez to w domu siedzmy jak kolki! Ehh...
W ndz wracamy do wro,po drodze jedziemy podpisac umowe i zaplacic zaliczke za wesele. Zabieramy tez mame i zawozimy ja do babci na 2tyg...

Milego dnia kochane,kciuki za staranka,wizyty i za Ciebie Gatto!!!!&&&&&

Wróciliśmy od lekarza z antybiotykiem :-( Kolejny tydzień w domu :dry:

Sauna ja myślę, że nie ma co gdybać. Jeśli kotek będzie w domu i będzie miał czystą kuwetę - to raczej ryzyko, że będzie miał toxo jest niewielkie.

Suana rozumiem obawy, ale wieksze ryzyko zarazenia sie jest od surowego miesa jak od kota. Kuwete sprzata moj syn, mamy kotka cale jego zycie i cale moje zycie byly psy, chomiki szczury, papugi (nie pamietam co jeszcze) w domu i toxo nie mam i nie mialam. Pamietaj przy robieniu kotletow zawsze myc dobrze rece lacznie z paznokciami, unikaj sushi i jak kotek z domu nie wychodzi to nie powinno byc zadnych problemow :-)

Kicia drobiazgi takie jak karuzela nowe w sklepie masz 15-50 w zaleznosci co chcesz i jaka firme ;-) ja chce ze swiatelkami na sufit i koniecznie z pilotem, bo z doswiadczenia wiem, ze czesto trzeba wstawac zeby puscic od nowa melodyjke i cena jest 30, a te prostsze sa i po 15-17 nowiutkie nieuzywane

http://www.amazon.de/Fisher-Price-C...CS/ref=sr_1_13?ie=UTF8&qid=1351873220&sr=8-13

firanki czy zaslony jak dla mnie na poczatek zbedne, bo tylko kurz trzymaja... to samo baldachimy i inne glupoty, ktore nie tyle dziecku co rodzicom oczka ciesza ;-) pluszaki tez zbyt wczesnie wiec nie mam pojecia ktore dodatki Sweety miala na mysli.

Ostatnia edycja:
Myszko generalnie ja jako dodatki myslalam o przewijakach, wanienkach i reszcie rzeczy niezbednych i generalnie tez sie uzbiera troche jako wydatek, a Sweety o czym myslala, to tez nie wiem:-D
Ale to wszystko zalezy gdzie kto robi zakupy, ja do Armaniego po bodziaka nie pojde hihi:-)

Dziewczyny wyszla mi ok krzywa :-D:-D

Kicia ja piszac o komodzie mam na mysli rowniez nakladke do przewijania bez niej to komody bym niepotrzebowala;-) ale wanienki sa praktyczne rowniez w ikei od razu z gumowymi progami i koszt az 7,99.
Sterylizator kupuje do mikrofali, z podgrzewacza rezygnuje, bo lepiej chwile podgrzac w mikro jak pol dnia trzymac w podgrzewaczu zamiast tych zbednych wg mnie akcesoriow kupie sobie elektryczna dojarke ;-)
To mowisz, ze Twoja krzywa wyszla na prosta? :-) super, widzisz wszystko idzie jak najlepiej i bedzie tak dalej zobaczysz

Ostatnia edycja:
Suana ja mam 2 koty, nigdy na podwórku nie były,są typowo domowe i nie miałam toxo. Od pół roku się badam i nie ma.

P.S. Trzymajcie kochane kciuki,mam szczyt owu!

reklama
Dzien dobry

Dzisiaj mam wolne:-)piekna pogoda za oknem wiec wybieram sie na miasto troche kasy stracic:-p
Madzia mega kciukaski za boboseksy i II za 2 tyg:tak:;-):-)Zapominajko zdrowka dla synka:-)Gatto super ze wyniki wyszly ok:tak:Suana a ja nigdy nie mialam kota a toxo przechodzilam ale to pewno dlatego ze uwielbiam surowe miesko mmmmm tatar mniam mniam:-Dhmmmm temat zakupowo-urzadzeniowy ja odpadam zupelnie nie wiem co bym chciala i wogole dobrze ze mam jeszcze sporo czasu;-)milej soboty Laski

Do góry