reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Powiem Ci Eluś,że jestem bardzo dobrej myśli na dalsze starania. Lekarz mnie trochę uspokoił,bo ja chciałam już ciężkie badania robić, a on dał dupka i każe działać :) Także daję sobie 3 cykle na dzidziulę. Dziękuję za &&&,ale jeszcze trochę czasu jest. To ja trzymam za Twojego bobasa kciukasy!!!! Kiedy lekarz?

reklama
Witajcie moje drogie e-koleżanki!
Codziennie obiecuję sobie, że "dzisiaj" wejdę na forum, coś podczytam i napiszę, niestety nie udaje mi się to :-( brak czasu.
U nas wszystko dobrze, Nina jest grzeczna i pozwala mi dosyć dużo zrobić w domku i we firmie, jednak gdy ma się do ogarnięcia prowadzenie firmy, dom i dziecko, a do tego odciąga mleko laktatorem no i gdy chce się choć chwilę spędzić z mężem aby nie rozwiązały się nasze więzi, to nie ma czasu na nic innego. Śpię ok 5 godzin na dobę :zawstydzona/y: nie wiem jak długo jeszcze tak pociągnę, ale na razie daję radę. Na łeb już dostaję z laktatorem - już czasami na niego patrzę z nienawiścią :-p ale jeszcze do czasu aż mam siły, odciągam to mleczko bo wiem że każdy dzień to różnica dla naszej Ninki.
Laktatorem staram się ściągać regularnie co 3 godziny, zajmuje mi to do 30 minut, a więc na dobę jest to około 4 godzin na dobę, spania 5 godzin, co razem daje 9, więc pozostaje mi tylko 15 na nakarmienie Ninki, pobawienie się z nią, spacer i pracę, oraz ogarnięcie domku. Jest co robić!!

Dużo się tu u Was na pewno pozmieniało, z pewnością pojawiły się jakieś nowe pozytywne teściki, gratuluję wszystkim świeżo-zaciążonym, a także trzymam kciuki za wszystkie ciężaróweczki i życzę nudnych 9 miesięcy!!
Za wszystkie starające się Kobietki trzymam mocno kciuki i powiem NIE TRAĆCIE NADZIEI bo przyjdzie taki czas, że będziecie tulić w ramionach te małe Bąbelki i jeszcze nie raz na nie przeklniecie :-p

Będę starała się choć trochę Was podczytywać, niestety nie wiem na ile mi się to uda. Buziaki dziewczynki :******

Danutaski wracaj do nas jak już będziesz miała więcej czasu, a teraz zajmuj się swoim Maleństwem :) Ninka jest piękna i fajnie, że grzeczna. Ostatnio zastanawiałam się co u Ciebie słychać, bo dawno Cię nie było, także dobrze, że coś napisałaś :) U mnie niestety nic, ten cykl wspomagać będę witaminkami i Dupkiem, po 3 cyklach i braku efektu będą badania, ale obecnie mam się nie martwić. Wrzuć proszę w wolnym czasie nowe foteczki Niny :)

Madzia dzieki za kciukasy...nie wiem kiedy do lekarza chyba ok przyszlego poniedzialku no zeby juz cos konkretnego mozna sie bylo dowiedziec;-)Izka witaj &&&&&&& za II:tak:Danutaski no wreszcie jakis odzew;-)dobrze ze z Ninka ok, podziwiam Cie ze ogarniasz to wszystko oby tak dalej trzymajcie sie:-)

Iza no to trzymamy jutro kciuki i dawaj znac co i jak :)

Magda, no to obie bedziemy ostro dzialas :) ja wczoraj dostalam @ i w tym cyklu zaczynam mam nadzieje (musze jeszcze skontrolowac TSH ale powinno już byc ok). Zaopatrzona w testy owu od zapominajki i madrzejsza o 1 cykl mierzenia temp i obserwacji sluzu mam ogromna nadzieje ze uda sie szybciej niz za pol roku-tyle zajelo poprzednio..

dzien dobry dziewczynki :-)

Danutaski kochanie dzielna jestes i pierwsze tygodnie, miesiace sa cholernie ciezkie dla kobiet... za to potem juz leci z gorki ;-):-)

Iza kciuki i daj znac jak poszedl test, no i wszystkiego dobrego na kolejne lata malzenstwa :-)

Elka jak chcesz kochanie isc zeby serduszko ogladnac to poradzilabym 7-8tc, wtedy juz widac serduszko i mala krewetke ;-)

Marta przykre ze dziadkowi juz pomoc nie mozna, ale taka jest niestety kolej zycia:-( a teraz dbaj przede wszystkim o siebie i Wojtusia idz do lekarza bo kaszel w ciazy jest niebezpieczny... a wlasciwie to co jest bezpieczne?? ;-)
Tak czy siak idz do doktorka i tyle :-)

Ostatnia edycja:
laski i już po testowaniu, po 5 min druga kreseczka byla tyci tyci wyraźniejsza niż wczoraj, ale po 15 min kuknełam na test jeszcze raz i wyszła duuzo grubsza tylko nie wiem czy to jeszcze wiarygodne, ale wiadomo z testami różnie bywa :) nie chcę się jeszcze cieszyć, ale mam taka cichutką nadzieję, że to jednak dzidziolek :D

ten cykl w ogóle miałam jakiś dziwny, ok w połowie cyklu robiłam testy owulacyjne i była ciągle jedna krecha więc sama nie wiem..
Jednak po poronieniu zostaje jakiś znak na psychice, bo się teraz boję jak cholera, w tamtej ciąży zaraz miałam objawy, bolące nabrzmiałe piersi a teraz nic nie widze..

same zobaczcie, to test z wczoraj: DSC_0162.jpg

a ten z dzisiaj po 15 min od zrobienia: DSC_0161.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane!
Moja laba sie skonczyla i jestem w drodze do pracy....
Kciuki za testy dzisiejsze:) czekam na wiesci:)
Danutaski,jak super ze sie odezwalas,masz przecudne zdjecie Niny w suwaku,oj jak ja juz nie moge sie doczekac naszego szkraba:)
Duzo sil Ci zycze kochana i podziwiam,ogarniasz wszystko i jeszcze wiecej jak widze!

Milego dnia dziewczyny!

Ps Suana wzielam testy dla Ciebie,wysle dzisiaj!

Izaaaa
Gratulacje! II jak nic!

Do góry