reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzięki Kobietki, wiem, że jesteście dobre Duszyczki..
na pewno będę zaglądać co jakiś czas, żeby zobaczyć co u Was, ale ..przez pewną sytuację forumową, nad którą oczywiście nie chcę się rozwodzić od jakiegoś czasu ciągle jakoś ciężko było mi się zebrać, żeby coś napisać.. no i same wiecie jak to jest :)

Absolutnie nie chcę tutaj czegoś wywlekać, bo uważam, że jesteście świetne i równie świetnie dogadujecie się miedzy sobą i obchodzi Was los drugiej, a to chyba najważniejsze w takim miejscu :)

Także jeszcze raz dziękuję za przyjęcie i życzę wszyyystkim samych wspaniałości :-)

reklama
Hejka dziewczynki, no chyba tragedii nie ma najważniejsze, że szyjka zamknięta.... mam nadzieje, że jakoś wytrwam do końca, on mi mówił, o tych całych krążkach, szwach itp., ale czekamy do kolejnej wizyty.... Jeszcze szyjka jest w normie 27 mm, no ale jakby nie było to dopiero 22 tydzień...

Carla -Biedny Tomuś - oby się pupcia szybko zagoiła....
Fuma - dobrze, że z tatą już lepiej, no i że HSG masz za sobą, też słyszałam, że do przyjemnych badań nie należy, ale dałaś rade :) najważniejsze, że jajowody drożne.
Vinga - Ja też teraz mam etap, że spałabym całymi dniami, rano wstaje ok 9 potem kawka, śniadanko a o 11 już znowu chce mi się spac.... u mnie z tą różnica, że nie mam dzieci... więc mogę sobie na to pozwolić... Ale odpoczywaj jak najwięcej...
Amelia - Jak tam.... trzymam nadal kciuki....
Dorcia - Dobrze, że z córcią już lepiej, ty też wypędzaj choróbsko jak najszybciej...
Venna - Zostań z nami, a jeżeli już faktycznie się zdecydowałaś nas opuścić to daj chociaż czasem znać co u Ciebie....
Samosia - Ja też czekam na fotki :) pokazuj Wasze gniazdko :)

A my mieliśmy w piątek jechać oglądać wózek fotelik i łóżeczko, no i teraz sama nie wiem co mam zrobić.... jestem w kropce...
Miłego dnia.

Dziewczyny jestem, pisałam że mam awarię laptopa. Postaram sie odp z telefonu i z góry przepraszam jeśli kogoś pomine bądź coś pokrece o błędach nie wspominajac hehe

Aniolek dużo odpoczywaj a szew nie będzie potrzebny. Mnie wtedy lekarz zalecił lezenie 20-22 godz na dobę i sztuka już nie drgnela przez miesiąc, więc spędzaj sporo czasu w pozycji leżącej. Myślę, że wózek możesz obejrzeć. Zazdroszczę, że możesz pospać w dzień. U mnie pobudka 6.30 codziennie

Fuma- biedaku, mnie to aż zabolalo jak pisalas o tym badaniu. Kurcz e my kobiety to musimy cierpieć!

Muffi gratulacje kochana!kiedy opijemy na bb?

Samosia czekam na zdjęcia i oficjalne rozpoczęcie staranek

Dorcia dziękuję, że o mnie pamiętasz, dużo zdrowia życzę

Amelia cały czas trzymam kciuki a moja brzuchata intuicja podpowiada, że będzie dobrze

Vinga doskonale Cię rozumiem, ją mam troszkę starsze dziecko i mniejszy brzuch a czasami mam dość

Carla ją uzywalam od urodzenia linomag profilaktycznie i do 13 miesiąca nie było u nas odparzenia. Ostatnio musiałam z jej pupa iść do lekarza i dostała specjalną masc po której przeszło w dwa dni bo sudocrem i inne cuda nie działały

Venna zostań, pisz czasem co u Ciebie

Kurczak powodzenia na wizycie

Potem napisze co u mnie bo dziecko smaruje kremem telewizor. Miłego dnia

Wasila...telewizor pewnie się odparzył i został potraktowany kremikiem ? Czyż nie ? Ma Kornelcia pomysły ... słodzinka :-D

Muffi moje gratulację, teraz już wakacje !! super
Dorcia zdrówka dla Ciebie
Fuma wrr ale nieprzyjemne takie badania, to teraz już możecie normalnie działać? czy musicie coś odczekać?
Venna ale lukaj do nas czasem :)
Carla też zachwalam linomag, z reguły używam sudocremu ale też nie miałam wielkich pupkowych problemów, jak tylko coś zaczyna się czerwienić używam nivea na odparzenia jest gęsty dość ale ja sobie chwalę.
Aniołek co do wózków nie pomogę, bo miałam stary używany od siostry. odpoczywaj dużo, i naprawdę śpi i bycz się ile tylko możesz bo to się po porodzie szybko nie powtórzy
kurczak jak po wizycie?
Amelia ja dalej trzymam kciuki
Vinga jak tam kwestia mieszkaniowa? co z tymi prądami?
Wasila haha no to miała mała pomysł

moja siostra już dziś jedzie (a miała 8 grudnia) bo dzwonili do niej o staż już od grudnia prawdopodobnie, o i musi jechać :( a tak fajnie było jak była, a że z dnia na dzień bilety na samolot drogie to pakuje ją w busa :) młoda jest przeżyje te 16 godz.
A ja na usg nie byłam bo wypadło nam parę nieplanowanych wydatków, o i czekam na piątek do wypłaty i w sobotę mam nadzieję że już wszystko się wyjaśni. W 8 tygodniu to usg dalej dopochwowo? no nie ?

Hej laseczki, tesknilyscie ?? ;)

nadaje z lozka, rozlozylo mnie chorobsko, dzis sie obudzilam po 12 dobrze ze moj maz wszystko ogarnal, tzn. Mlodego do przedszkola wyszykowal bo ja mam niemoc ogolna, podejrzewam zatoki ale dzis juz nie zdaze do lekarza bo w srode do 12 maja otwarte praxis.

Tesiak- pytalas o dentyste, Alex byl pierwszy raz jakos krotko po 2 urodzinach, chce go oswajac aby te wizyty traktowal jako normalna kolej rzeczy, a nie zeby pozniej mial stresa jak ja ;)

Dorcia- zdrowka dla Ciebie

Fuma- ciesze sie, ze juz po hsg, teraz odczekac troche po badaniu i do dzialania marsz ;) dobrze ze u Tw. Taty lepiej

Kurczak- kciuki za wizytacje

Aniolek- lez kochana, bedzie wszystko git, tylko oszczedzaj sie, ksiazka w lapke i kanapa twoja

Muffi- gratulacje za obrone!!!

Venna- zagladnij od czasu do czasu i daj znac co u Ciebie, wszystkiego dobrego, spokojnej ciazy przede wszystkim!!

Wasila- hehe smarowanie kremem roznych sprzetow przez dzieciaki to juz chyba klasyk;)

Vinga, Carla- dobrze, ze znalazlyscie specyfik, ktory dziala u Was na odparzenia, u nas sudocrem tez nie zdal egzaminu, za to weleda calendula pomagala

Ianka- szkoda ze siostra juz musi wyjezdzac. Aw 8 tyg. To usg dopochwowo

Vegas- co u Ciebie?

Amelia- &&&

Heloł!!!

Dorcia będę zaglądać w miarę możliwości :*

Venna zostań ;(

Aniołek rzeczy dla Julci możecie kupić przez internet, albo zdaj się na męża.

Wasila no chętnie bym Was zaprosiła na drineczka/soczek :D Zabawna ta twoja mała… ale miała pomysł :p

Ianka niestety od dnia po obronie już pracuję :( więc wakacji brak :( Szkoda, że siostra już wyjeżdza...

Amelia where r u ???

Fuma to starajcie się teraz intensywnie !!! Słyszałam, że zaraz po HSG szybko zachodzi się w ciążę ;) 3mam kciuki !!!

FumaFoch cieszę się, że badanie jakoś przeżyłaś i okazało się, że wszystko tam w porządku.

Wasila córa słodka, smarować telewizor kremem - no coś mu ewidentnie dolegało noo :D

Ianka fajnie że wizyta siostry udana, szkoda, że musi się wcześniej zwijać. Tak w 8tc dopochwowo.

Gabryśka zdrówka !!!

Laski dzięki za wsparcie od razu jakoś lżej się na wizytę idzie, wiedząc że tyle osób Cię wspiera, wirtualnie bo wirtualnie ale też działa.

Po wizycie dobrze, wyniki dobre, szyjka zamknięta, ma ponad 5 cm - mięśniaka mi nawet nie mierzył bo nie wiele jest większy od wizyty miesiąc temu, poszedł gdzieś z macicą do góry, więc na razie mam od niego chwilę spokoju. Te bóle, które mam tłumaczy tym, że przy kolejnych ciążach często się tak zdarza, że bardziej boli rosnąca macica itd. i może dawać się we znaki. Muszę chyba wrzucić na luz :( Synuś waży ponad 400 gram, więc nie ma co, waga ogromna :D

Najlepsze było to, że jak przyszłam to zarówno w rejestracji jak i Pan Doktor Gin najpierw zapytali o moją Córuchnę wrrrrrr - chodzę tam tyle czasu i nie pamiętaj mnie tak jak moje Dziecie po jednej wizycie :/

Naprawdę dziękuję Wam laseczki i Aniołkowi bo Ona dodatkowo słucha jeszcze na gg :(

Wasila - pomysłowa ta Twoja córcia :) swoją drogą co te dzieci tak lubią w tych kremach :)
gabryska - kuruj się, zdrówka życzę....
Ianka - szkoda, że siostra już musiała wracać do domu.... trzymam kciuki za sobotnie USG, dowcipne rzecz jasna... będzie wszystko w porządku :)
Muffi - Sęk w tym, że mieliśmy jechać do siostry znajomego mojego A bo ona ma na sprzedaż wózek, fotelik i łóżeczko, no i wczoraj z nią rozmawiałam to się wstępnie na piątek umówiłyśmy... a teraz nie wiem czy jechać.... a okazja fajna i szkoda, żeby mi uciekła sprzed nosa.
Kurczak - jeszcze raz gratuluję udanej wizyty :) no i zazdroszczę długości szyjki, boziu jak to brzmi heheh :) a z córci faktycznie musi być niezła artystka skoro tak im utkwiła w pamięci.

mnie już dupa i kręgosłup boli od tego leżenie.... cały dzień gnije pod kocem, wstaje tylko na siku i ew. po prowiant z lodówki i pić :)
miłego wieczorku.

reklama
Witam , nie jestem na bieżąco i chyba ominęła mnie pewna tajemnicza sprawa …i nie mogę się do niej dogrzebać : /
Dziękuję za kciuki :) , na razie nie robię testu , zobaczymy co będzie .U mnie ostatnio nie najlepiej , wszystko mi się sypie i mam wrażenie że wszystkie problemy świata się na mnie zwaliły , ogólnie do dupy :(

Muffi - Gratulację :) , dobrze że znalazłaś pracę , powodzenia :) , nie ! co ja tu czytam , u dentysty byłaś ? nie wierzę :)

Fuma - biedna :( , dobrze że już to masz za sobą i jest wszystko ok , to teraz do dzieła :)

Venna - eee nie mam pojęcia o co chodzi ?, zaglądaj do nas ...

Carla - nam pomagała tylko mąka ziemniaczana

Vinga - ja już bym dawno oszalała będąc na Twoim miejscu :) szacun , naprawdę :)

Aniołek
- o jej , leż kochana , na pewno wszystko będzie dobrze ! , a co do wózka to w sumie nie będzie to maraton sklepowy więc chyba bym pojechała …

Dorcia - nie chcę smęcić , dlatego nie wpadam , a Ty jak , lepiej coś się czujesz ?

Wasila - pomysłowa córa :) , moja ostatnio wrzuciła kaczkę gumową do kibelka …. nie mam pojęcia dlaczego

Ianka - szkoda że siostra musi już jechać. Usg to chyba dopochwowo , tak mi się wydaje ..

Gabryska - zdrówka życzę , zatoki - masakra !! współczuje .

Kurczak - cieszę się że wizyta udana :)

Tesiak - a Ty gdzie ?

Vegas - to szybko córcia przestała sypiać w dzień , moja ostatnio parę dni w dzień nie spała i myślałam że to koniec , ale całe szczęście zlitowała się nad matką i dalej śpi :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry