reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dorcia - dasz rade choć ja bym sobie pewnie taxi wzięła:-) taki ze mnie kierowaca hehe , trzymam kciuki &&& . Właśnie nie jestem przekonana że to pachwina , też mi to przyszło do głowy ale sama nie wiem , może i masz rację , w sumie dobrze by było

Ianka - zobaczę jak jutro będzie , jak nic lepiej to pojadę na ip . No to fajnie że wcześniej będziesz :) , pobędziesz trochę z rodziną , może troszkę małą się zajmą i odetchniesz , też Ci ciężko przecież samej tam .

Vegas - może miała na myśli że w ogóle się nie bawił ? a nie że w ciąży ?

No ja mam nadzieję że Gabryś bez gipsu już i że wszystko jest cacy z nóżkami .

reklama
Kukam i kukam a tu nic się Vinga nie odzywa !!! Pewnie zmęczona jest ... i padła !!!
Mam cichą nadzieję że Gabryś bez gipsu już jest !!!

Vegas na pewno chodziło o zabawy przed ciążą !!!

Mój małż non stop by się bawił moimi piersiami i sutkami, przed ciążą ciągle się bawił, ale one mają naturę płaską /sutki/ i ja nie wiem czy kiedykolwiek będą inne:sorry: Jedynie jak mi zimno to mi sterczą i ot;-) Zobaczymy. Tak jak piszę, 14.04 popytam gin. o te moje suty;-) Może coś doradzi.

Amelia fajna ta sztabka, super są też te złote monety, ale to już min. 500zł a dla mnie to trochę dużo...

Vinga halo halo !!!

Hejka :) Melduje sie :D:D:D:

Ianka - super, że przebukowałaś bilety :) spedzisz więcej czasu w PL, załatwisz szybszą wizyte u gina a co za tym idzie będziesz się krócej stresować :)

Amelia - no to może mała Ci coś uciska, albo faktycznie promieniuje ból od pachwiny... ja takich bóli w ciąży, ciagłych, ciągnących, promieniujących miałam mase....

Muffi - łańcuszek z krzyżykiem to fajny pomysł, mi się te łyżeczki, smoczki nie podobają bo to takie nie praktyczne...

Dorcia - &&&&&&&&&

Vinga - Hallllooooo i jak tam...?

A ja dzisiaj jade na ostatnie odwiedziny przed porodem do Firmy, zawioze L4 i poplotkuje troche, oczywiście jak mąż da rade sie wyrwać i mnie zawieźć bo samej to mi sie nie uśmiecha za kółko wsiadać - gdzie z tym brzuchem :-):-) w nocy troche spać nie mogłam... chyba powoli sie stersuje że to coraz bliżej... hehe teraz pozostaje tylko obserwować objawy zbliżającego sie porodu :)

Pogoda za oknem cudna.... w końcu bedzie wiosna :)

Miłego dnia babeczki.

Kurczak- cieszę, że wychodzicie:) Karolek jest słodki

Amelia- też miałam podobne bóle na tym etapie ciąży co Twój. Przeszło. Jeśli się niepokoisz to lepiej skonsultuje z lekarzem.
Fajne te opłatki na tort, też się nad tym zastanawiałam ale jednak robię sama tMinie. Pochwalę się na pewno.

Vegas- tak jak pisały dziewczyny- karmienie zaczyna się w głowie i kształt, wielkość piersi nie mają nic do tego. Natura tak skonstruowała kobiety, że potrafią wykarmić swoje potomstwo. Słyszałam nawet o kobietach po adopcji, które również karmiły piersią. Przy sutkach lepiej nie kombinuj do 37tc, bo wydzielać się może oksytocyna a ta wiadomo powoduje skurcze.

Carla- oprócz ząbkowania myślę, że Tomusiowi nie podoba się nowe miejsce. W swoim otoczeniu czuje się najbezpieczniej.Duży chłopak:)

Aniołek- no więc Twoja malutka kluseczka jest w sam raz:) Moja w 38 tc wg usg wazyla 3400g a urodziła się w 40tc 3550g. Więc trzeba wziąż poprawkę na te pomiary usg:) Szyjki nie ma? Super! To tylko czekać az się zacznie rozwierać. U mnie główka wysoko była nawet na porodówce, ale to podobno normalne przy pierwszym porodzie.
No i teraz odmeldowywać się musisz codziennie:-)Pisałam Kurczakowi kiedys, że mój gin uwazał, że chłopcy mają większe główki a dziewczynki dłuższe nóżki. Potwierdza się.Kiedy masz KTG?
Składasz przed porodem podanie o urlop?

Dorcia- taki prezent w zupełności wystarczy. Trzymam kciuki

Muffi- dziewczyny już napisały co dać na chrzest. Ostatecznie możesz dać pieniądze. Ale mam w rodzinie męża przypadek, że rodzice dziecku nic za te pieniądze nie kupili (pieniądze daliśmy na roczek) i ja sama osobiście nie dam koperty, od tego czasu jestem za bonami podarunkowe np do Smyka albo salonu jubilerskiego.

Ianka- to Ty już zaraz ruszam do Polski:)dobry pomysł z ta niespodzianką. Ale się rodzina ucieszy,

Vinga odezwij się

Wczoraj do północy czułam ucisk na klatkę piersiową. A nóżkami naciskała na pęcherz i szyjkę. Już nie wiedziałam gdzie bardziej boli-na dole czy u góry:) A pamiętam, jak w 1 ciąży narzekałam na kopniaki w żebra.Dziś czuję się bardzo dobrze i oby tak zostało.

Dziewczętadziś ostatni dzień zimy!!!!!!!!!

Ja mam 175, maż 192 i jest to różnica idealna. Pewnie moje dzieci tez będą wysokie.

Wasila - na KTG jestem umówiona z położną na 31 marca, jeśli oczywiście do tego czasu nie urodze :) Ja tą wage z USG póki co traktuje z przymrózeniem oka... Fajnie, że samopoczucie ok, to rozpychanie się maluszków w brzuchu nie należy do przyjemnych zwłaszcza teraz :) hehe no ale trzeba przeżyć, mi cały czas ta zgaga dokucza... ale ile moge sie tym rennie faszerować... no i cały czas trzymam kciuki, żeby mała sie przekręciła...

Wracając jeszcze do wzrostu to mój mąż jest tylk 8 cm wyzszy o de mnie, więc o obcasach nie ma mowy :D ubieram od świeta :)

hej ja tam na chwilkę. poczytam Was jak starszak pójdzie spać
młody bez gipsu już na szczęście. :-)
sorki że wczoraj nie weszłam na bb ale po szpitalu pojechaliśmy do mieszkania i kładliśmy wykładzinę w pokoju dzieciarni a potem już nie miałam mocy kompa włączyć

reklama
Hej, mnie dalej boli ale może rzeczywiście to pachwina skoro tylko przy chodzeniu ?

Vinga - no super :-), no ale mów co i jak z nóżkami

Muffi - wiadomo moneta większa :)

Vegas - nie nawiedzę jak mi ktoś majstruje przy sutkach :)

Aniołek - idealny masz termin porodu , teraz jak się już cieplutko robi można chodzić na spacerki . Przypomniałaś mi że l4 muszę zawieźć.

Wasila - koniecznie się pochwal :) a robisz z kremu czy tej masy lukrowej ?

Jeśli już jesteśmy przy tematach prezentowych to ile się daje teraz na wesele ??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry