reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kurczak czekamy na Was !!!

Amelia Wasila Carla widzę, że Wasze maluszki Was nie oszczędzają ;) Mam nadzieje, że samopoczucie szybko się poprawi !!!

Aniołek wow!!! To poród może się zacząć w każdej chwili :) Ale emocje !!!

Vegas drażniąc sutki możesz wywołać skurcze, tak jak napisała Dorcia

Dorcia ja w takich kwestiach ludźmi się nie przejmuje… Kupuje prezenty takie, na które mnie stać ;]

A propos prezentów, mój M. w maju będzie ojcem chrzestnym, co się kupuje na chrzest? Bo my nie doświadczeni jesteśmy… Chętnie przyjmę linki do jakiś fajnych rzeczy :D

reklama
Amelia-ja mam 168 cm ale przy moim mezu tez kurdupel jestem :p ile wzrostu ma Twoj mąż?mój 194cm.
Mam nadzieje,ze samopoczucie Ci sie polepszy :*
Dorcia-moim zdaniem taki prezent bedzie ok :) dziewczynki w tym wieku chyba uwielbiają Dorę :)
Kurczak-czekamy na Ciebie niecierpliwie :):)
Aniołek-jak Julcia takie dłuugie nogi ma to moze jakas modelka nam sie kroi ?: :D

Dorcia - mi się wydaje, że taki prezent w zupełności wystarczy i że 3 latka będzie zadowolona :)

Samosia - taaaaa modelka :) jeszcze mi powiedz po kim?? Ja mam tyle wzrostu co Ty a mój brat tyle co Twoj mąż - i dziewnie sie czuje stojąc przy nim :-):-)

Muffi - a to ma być prezent dla chlopca czy dziewczynki?? Ja chrześnicy kupiłam złote kolczyki, jakoś nie byłam za dawaniem koperty, ale wiem, że dużo ludzi daje pieniążki.

Muffi mój M jako chrzestny kupował świecę
ŚWIECA, DO CHRZTU HAFT IMIENNY PERSONALIZACJA (4016507937) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Kupiliśmy złote kolczyki i daliśmy kasiorę do koperty !!!

Ja za dwa lata mam komunię mojej chrześnicy ( ta trzylatka to chrześnica mojego chłopa ) to mnie dopiero skrobnie po kieszeni !!! SZOK !!!

Idę spać kochanieńkie...padam na twarz !!! Jutro przed południem jadę ...wiecie gdzie....trzymacie kciuki ??? Odezwę się jak wrócę !!!

Spokojnej nocki !!!

To dla chłopczyka. Myślicie, że złoty łańcuszek i krzyżyk będzie ok?

Co do wzrostu to ja mam 172, a mój M. 176. I się wkurzam zawsze, bo on mnie gania za obcasy :[ Chciałabym, żeby miał min. 185 :[

Muffi oczywiście że tak !!! Można kupić też taką srebrną łyżeczkę ...albo buciki. Ale praktyczniejszy łańcuszek !!!

Wzrost ja mam 175 a mój 190 ( ale chyba się kurczy pomału ) :sorry:

Carla - ja mam chustę taką za 50 zł , dużo osób ją wtedy polecało , nie kupiłabym jakiejś drogiej bo nie wiedziałam czy będę tego używać i w sumie dobrze zrobiłam bo to nie moja bajka . Nosidło mam takie BabyBjorn Active ale wiadomo to raczej nie na co dzień , tylko jakieś wypady żeby dziecka nie męczyć . Opinie są podzielone , teraz mówią że lepsze takie gdzie dziecko jest w pozycji żabki np Tula nosidło ergonomiczne, model Groovy Guitars Lydialand
Vegas - zostaw cyce w spokoju teraz !! dziwny sprzęt Dorcia wkleiła ale może rzeczywiście pomoże ?

Aniołek - no kawał babki z Julci :) czyli co ? w każdej chwili może się zacząć ?. Nie mam zatwardzeń , to chyba nie to :(

Dorcia - tak po prawej strona na samiuskim dole , jak tylko nogą ruszę to wyje z bólu , nie wiem co robić , wzięłam naspę ale nic nie dała . Ja zawsze jak idę do sklepu to parę stów zostawiam a potem stwierdzam że nic takiego nie kupiłam : / Jeśli chodzi o prezent dla chrześnicy to najważniejsze żeby się dziecku podobało , nie ważne lie się wyda , ja mojej zawsze kupuję ubrania i ew jakieś słodycze do tego bo jej mama nie chce zabawek i zazwyczaj koło stówki wydaje nie więcej także jak najbardziej ok !! Dorcia do tego onkologa jedziesz ???

Samosia - mój ma 190 :) no to sama wiesz jak to jest haha , miałam kiedyś chłopaka koszykarza 202cm to dopiero było :-)

Muffi - a chłopczyk czy dziewczynka ? aaa ok :) maja od chrzestnej dostała kolczyki złote a do chrzestnego srebrną monetę i leżaczek , jeśli chodzi o świece i te inne gadżety to ja sama kupowałam . Złoty łańcuszek z krzyżykiem to taki standard dla chłopca , ja jako bezbożnik wolałabym sztabkę złota :) Sztabka złota 1 g | Złoto \ Złote sztabki | MENNICA SKARBOWA oczywiście im większe tym droższe :) albo np zamiast krzyżyka jakąś blaszkę z grawerem czy coś , no ale krzyżyka jest najbardziej bezpieczną wersją :) , nie podobają mi się natomiast te smoczki łyżeczki święte obrazki itp .

Dorcia - no na komunie to co się teraz kupuje ? ifony , notebooki ?

Wasila taki opłatek jak pokazała Amelia to fajny pomysł, ja zamawiałam torta na pierwsze ur niuni i niech sobie teściowa myśli co chce, teraz już jakiegoś zrobię, ale napewno będzie mniejszy bo to jednak może 3-4 wujków będzie i 1 ciocia więc nie za dużo. Czekamy na foteczki torta i z imprezki :) Nigdy mnie mała nie naciskała na tyle żeby trudno było złapać oddech, jestem niemal pewna że teraz mnie to nie ominie.
Amelia mam nadzieję że już się lepiej czujesz ?!! ale Cię męczy ta ciąża:( a niby drugi trymestr jest naj naj. ja totalny niziołek 160 :( i wiem jak wygląda twoje samopoczucie, mam to samo, lustro omijam ogromnym łukiem.
Carla no pokazał chłopak że ładnie umie spać, to teraz nadrabia, ale wszystko może mieć wpływ zmiana miejsca, ząbki a nawet ten skok nieszczęsny rozwojowy. A teściowie nie mieli gdzieś wyjeżdżać? A ja właśnie nie dużo robię, ogarniam przede wszystkim małą, szybkie sprzątanie i obiad jak śpi, nawet muszę powiedzieć że odkąd chodzimy bez wózka na podwórko to się zdecydowanie mniej męczę na spacerach, bo to ślimaczym tempem chodzimy. no nic byle do wizyty
Vegas chyba normalne że już się siara może pojawić, u mnie brak i się nie spodziewam że przed czasem się pojawi (a bym chciała), z Roksanką dobre 5 tygodni była walka tylko o karmienie, przeszłam i poranione brodawki i karmienie przez te nakładki, też mi sutki nie stały, w nocy ja odciągałam mój karmił flachą bo nie udawało nam się dostawianie, ehh ile łez wylałam ale potem było pół roku pięknego karmienia (oprócz buntu małej w ok 3-4 msc) tak że warto powalczyć. Ale muszę powiedzieć że tu już w szpitalu przychodzą pielęgniarki które pomagają przy cyckowaniu, potem do domu przychodzi pielęgniarka tak często jak to jest konieczne. Ale też się boję jak to będzie teraz
Aniołek to teraz jak nam znikniesz na dzień to będziemy się już stresować, więc napisz codziennie cokolwiek ale pisz:)
Dorcia no szastasz kasą jak nie wiem !!!:) ale niestety czasem w jednej reklamówce jest parę stów, a w środku niemal nic nie ma. Fajny ten ślimaczek i nie drogi jak na fishera . Co do prezentu ur dla chrześnicy - zdecydowanie wystarczy taki prezent! ja zawsze mówię że wolałabym zamiast prezentów to , żeby się goście wybawili z małą, a nie przede wszystkim zasiadali za stołem i objadali. &&& za jutrzejszą wizytę
Muffi tradycyjne są właśnie łańcuszki, kolczyki i ja też przy tym staję.
Samosia Ty już pożegnałaś ostatnią @ ? kiedy startujecie ze starankami?
Vinga jak tam mały?

a ja dziś przebukowałam bilet z 6 kwietnia na 30 marca, nie wysiedzę tu, od razu zmieniłam gina też na tydzień wcześniej (2 kwiecień), a mój ma też sporo pracy na budowie, trochę stracimy finansowo, ale jak pomyślę już jak niunia się będzie radować tak od razu przestaje żałować. Potem się przyzwyczaimy ze łzami będziemy wracały obie ehhh . Nie uprzedzam nikogo zrobimy niespodziankę:) kolega po nas wyjedzie

Amelia może zadzwoń do swojego gina? kurde myślałam że już przeszło za tyle godzin :(

Amelia ...kucze babooo..pachwina Cię boli !!! Wiesz gdybym wiedziała że masz kamienie w nerkach...postawiłabym diagnozę bez lekarza ... ale w takiej sytuacji...ja już nie wiem !!!
Nerwoból mi tylko do głowy przychodzi...skoro nie jelita !!!
Tak...jadę na Kopernika ...obczaiłam już całą trasę bo stresuje się czy i jak dojadę !!!
Dam radę !!!

Jak tylko uzbieram troszkę kaski kupuję sobie zestaw Fimo...modelina itp. !!! Będę szaleć i robić kolczyki, wisiorki itp. !!! Tak coś mnie wzięło !!!

reklama
Ja mam 160cm a mój małż 182:-p, więc taki ze mnie Krasnalek mały:-p No ale co tam, szpilki czy koturny i jakoś się wygląda:-p:-p Oczywiście nie teraz, po ciąży:-p

Z tortami u nas w rodzinie nie ma problemu - od tortów jest mój mąż i teściowa. Nasze talenty rodzinne dwa;-)

Tak myślałam o tym maltretowaniu sutków, że to może skurcze wywołać, stąd moje pytanie - bo nie odważyłabym się cosik przy nich majstrować, nie w tym tc. Tylko zastanawiam się co miała na myśli położna mówiąc mi po porodzie z Martynką, że cosik się mąż za mało sutkami bawił skoro takie płaskie:-p:confused2: No nic, poczekam i 14.04 zapytam mojej gin. co o tym myśli.

U mnie za rok bratankowie idą do Komunii;-)

DORCIA w zupełności taki prezent wystarczy na urodziny 3latki:tak: małe dzieci nie znają się na cenach, na szczęście:-p Ma się jej podobać a z pewnością się jej spodoba:tak: && za wizytę jutro;-)
ANIOŁEK woooow, super, teraz to już z góreczki:-D Ślicznie Julcia waży:tak: Moja przy porodzie miała 2860g, urodziłam w 38tc;-)
AMELIA kurcze dziwny ten Twój ból. Pewnie Maluch uciska bo nic innego mi do głowy nie przychodzi. Byleby to wreszcie dało Ci spokój.
VINGA jak Maluch po ściągnięciu gipsu?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry