reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
tak mnie boli brzuch na dole po prawej stronie że zwariuję , najgorzej jak chodzę masakra , nie wiem od czego to ? do tego już dwa razy wymiotowałam dziś , płakać mi się chce nad tą moją niedołężnością :-(

Carla
-wszystko na raz się nałożyło, za dużo trochę tego jak na tak małego człowieka , dlatego pewnie marudzi . A nie masz chusty by go wsadzić? by sobie posiedział bez szkody dla Twego kręgosłupa ?

Aniołek - hehe przy moim mężu to kurdupel jestem :p ja mam z 166- 7 , dla mnie za mało by czuć się wysoką :)

Vegas - nie za wcześnie na siarę , mi już ze dwa razy poleciała :) , ale to masz cały czas ?

reklama
Amelia faktycznie musisz się beznadziejnie czuć, nie dość że boli to jeszcze te wymioty...Trzymam kciuki żeby ból szybko odpuścił, a wymioty nie wracały.
Chusty nie mam, ale przez Ciebie zaczęłam o tym myśleć :) Tomek jest ciężki, waży z 8,5 kg, a w takiej chuście byłoby mi lżej, nawet do sklepu można by wyjść bez problemu.
Tylko teraz się zastanawiam czy nosidło czy chusta, no i jakie??

CARLA tylko miesiąc Martynka piła z piersi. Dlatego martwię się co to będzie teraz bo przy Martynce miałam liche mleko, Młoda się nie najadała, do tego za płaskie sutki i musiałam karmić przez nakładki, które dodatkowo denerwowały Martynkę.. Normalnie na samą myśl o tym karmieniu Zosi mam słabość:sorry: Ten start z Martynką mnie w pewnym sensie źle nakręca. Jednak bardzo bym chciała karmić i będę się starała jak najdłużej.. Nie wiem czy jak się wyciąga sutki w czasie cięży, czy to może coś złego narobić, czy mogę już wyciągać te sutki by były sterczące? Czy to w ogóle pomoże? Bo mi po porodzie położna powiedziała, że chyba się mąż mało sutkami bawił bo są płaskie i będą problemy z karmieniem. No i się sprawdziło..:sorry:

AMELIA w lewej piersi mam, ale tylko jak nacisnę, samo nie wylatuje;-)

Też mam siare od około misiaca, karmienie piersią zakonczylam 9mcy temu, w 1 szej ciąży nic mi nie lecialo do samego porodu.

Mała uciska mi przepone, od godziny czuje powracajace klucia w klatce i duszności. Nie sądziłam, że to tak może bolec:/

Aniołek kciuki trzymam

Vegas nie ma czegoś takiego jak liche mleko, ja też tak myślałam ale później uświadomiłam sobie, że dziecko ssie pierś nie tylko z głodu, ale z pragnienia no i dla zaspokojenia bliskości :) Jak Tomek miał z 2-3 tygodnie to byłam bliska zrezygnowania bo przecież się nie najadał, ale cieszę się że nie odpuściłam. Teraz wiem, że mój mały ssak po prostu lubi possać dla relaksu, a mi to przestało przeszkadzać :) Mleko tworzy się w głowie, jak się będziesz źle nastawiać to nie będziesz karmić. Nie wiem jak to jest z płaskimi sutkami i wyciąganiem ich, ja np. jestem płaska jak deska, sutków jakoś bardzo sterczących nie mam i daję radę.
W szpitalach niestety nikt nie pomaga w tym temacie, pamiętam jak było z Nelą- mam karmić i już, położne nic nie pokazywały a ja siedziałam i myślałam co by tu zrobić, by ona zaczęła ssać. Początki są najgorsze, później już leci jakoś :)
Wasila duszności... Pamiętam i cholernie się cieszę że mogę już oddychać bez problemow :)

CARLA dlatego teraz się zaprę. Byle nie trafiły mi się w szpitalu 'mądre' pielęgniarki co właśnie tylko każą a nie pomogą.

Hejka - Melduje sie po wizycie... Moja Kluska waży ok 2900 ale najlepsze jest to, że pomiary z USG pokazywały wielkość glówki, i brzuszka na poziomie 35-36 tydzień, lekarz powiedział że przystopowała ze wzrostem... noga była najdłuższa :D No i wiadomośc najważniejsza.... Szyjki już nie ma :szok::szok::szok: leki odstawione :-):-) ale glówka poki co wysoko... Niunia dalej w takiej pozycji w jakiej była więc buzinki nie pokazała :)

Vegas - ja siary jeszcze nie mam.... wiec nie wiem od czego to zależy, może faktycznie w drugiej ciaży szybciej mamuśki dostają...

Amelia - boziu Ciebie te wymioty to chyba nigdy nie opuszczą...

Wasila - wspołczuje tych duszności. mi sie czasem też cieżko oddycha, ale największym moim utrapieniem jest Zgaga.... licze na to, że jak brzuszek sie obniży to troszke ustąpi...

Kurczaki w szpitalu zostają do jutra mimo iż Karolek ładnie przybiera na wadze to pokorzysta jeszcze z darmowego solarium :D

milego wieczorku....

Vegas nic przy sutkach nie majstruj w ciąży...dopiero jak urodzisz...bo nie daj Boże wywołasz skurcze i co będzie !? Jest takie cudo jak Avent Niplette 1szt Nakładka na Brodawki 152/01 FV (3993309846) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i tym można skutecznie wyciągnąć sutki !!!
Dasz radę...a nóż uda się karmić długo bez "cudowania" ...może Mała sama wyciągnie sutki ?
Tak jak Amelia pisze...nie ma czegoś takiego jak "kiepskie mleczko" ... wszystko z czasem samo się pięknie normuje.

Carla może to zębolki dają Tomusiowi w kość ??? Jutro będzie lepszy dzień !!! A może zmiana otoczenia tak na niego wpływa ? A i pogoda do bani...mnie się beczeć chce a co dopiero takiemu maluszkowi !!!

Kurczaku czekamy na Ciebie z niecierpliwością !!!

Aniołek szyjki nie ma :szok: sprzedałaś czy co ??? Żartuję ... super kochana !!! teraz trzymamy kciuki za szybki, w miarę bezbolesny poród !!! Jejusiu już niedługo Juleczka będzie z nami !!! Zapukaj tam do brzusia... buziaki dla Malutkiej z tej strony brzusia !!!
Taniec odtańczony ???

Wasila główką Oleńka naciska .... ałłłłłłłłłłłłłłłłła pamiętam ten ból ....naprawdę !!!
Cały czas trzymam kciuki za "odwrót" Oluni !!!

Amelia bidulko...może Adaś uciska gdzieś tam w środku....a to prawa strona ??? Jezusie nie chcę Cię straszyć ....ale po której stronie jest wyrostek ? Ja myślę ża Mały może uciskać gdzieś tam w środeczku i stąd takie dolegliwości !!??

Dziewczyny w sklepach Auchan są fajne ślimaczki Fisher Price za 27 zł ... kupiłam dla córki mojej psiapsiółki ... chyba fajna cena ?
** FISHER PRICE TĘCZOWY ŚLIMAK ŚLIMACZEK W 9841 ** (4050334855) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Dzisiaj zrobiłam trochę zakupów chemiczno - spożywczych i ...poszło pięć stów !!! Jestem załamana ... tyle kasy a nic wiele nie kupiłam !!!

Ostatnia edycja:
Amelia - mnie tak bolało w prawym boku od niedzieli do wczoraj.... dzisiaj już nie boli... podejrzewam znowu jelitka, ze mi niunia na nie uciskała... dzisiaj się pozbyłam chyba większość ich zawartości :-):-) a masz problemy z wypróżnianiem albo coś??

Dorcia - taniec odtanczony z samego rana :) o wydawaniu kasy mi nawet nie mów.... idzie ostatnio jak woda, a jeszcze dużo wydatkow miałam w tym miesiącu, ubezp za dom itp. wiec sie tego nazbierało.

reklama
Dziewczyny mam pytanie.... w kwietniu lub maju mamy trzecie urodzinki chrześnicy...kupiłam jej ubranko ( tuniczka+legginsy Disney z Roszpunką 30 zł ) i do tego myślę dokupić maskotkę Dory ( około 50 zł)
Czy uważacie że taki prezent ( cena ) jest wystarczający ??? Ja wiem że różni ludzie różnie na to patrzą..ale chciałabym znać Wasze zdanie ???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry