reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Amelia - a czemu kazał Ci leżeć??

co do znieczulenie to u nas w szpitalu w którym chce rodzić nie dają w tym drugim zresztą chyba tez nie....

reklama
Amelia to lekarz/lekarka chyba nie wie że masz córcię w domku ??? Fajnie że Mała cokolwiek zjadła...może będzie pomału wracać jej apetyt !!! Za co trzymam &&&&
Miałaś usg...podglądnęłaś Małego?

Aniołek a to teraz nie ma we wszystkich szpitalach znieczulenia...mnie się wydaje że wszędzie jest...tylko niektóre placówki mają może odpłatnie ??? U nas jest taki maleńki szpital a są do wyboru cztery metody uśmierzania bólu,min gaz i ZOP .

hej :)
dziś już po wizycie u lekarza i wiecie co... ja się chyba załamię :( Gabryś ma przepuklinę brzuszną :( jak się nie poprawi to operacja. mamy jak najwięcej leżeć na brzuchu, a że młody tego nie lubi, to wymyśliłam, że będzie spać na brzuchu.

Amelia co się dzieje, że leżeć musisz?
Wasila ja bym puściła Nelę do żłobka. zobaczysz, jak maleństwo się pojawi, to te kilka godzin będzie wybawieniem dla ciebie.

może któraś z was używała monitora oddechu? zastanawiam się czy nie kupić, skoro młody musi na brzuchu spać. nie będę przecież w nocy wisieć nad nim i patrzeć czy oddycha :(

Vinga - Ja pierdziele.... ale Fatum nad Wami ciazy... najpierw te nóżki, teraz przepuklina.... normalnie chwili wytchnienia człowiek nie ma... Dużo zdrówka dla Gabrysia....

Aniołek ja myślałam, że z małym Natanielem miałam dużo problemów ale teraz to już załamana siedzę. jak będzie źle to młodego czekają 2 operacje w ciągu pierwszego roku życia, na nogi i ta przepuklina :(
najgorsze, że mój mąż to wszystko tak lekko traktuje... tylko ja się zamartwiam

Dziękuje dziewczyny za rady, pomyślimy jeszcze,

Amelia- no właśnie co jest z tym leżeniem? Szyjka? Współczuje. Ja sobie leżenia nie wyobrażam teraz, nawet ciężko godzinę mi znaleźć żeby posiedzieć na tyłku.Dobrze, ze małą zaczęła jeść a jeśli chodzi o nowe miejsce to się przyzwyczai.

Vinga- I Tobie też współczuje. Myśle, że leżenie na brzuszku pomoże małemu. Nie używałam monitora oddechu. Moja spała też na brzuszku ale tylko w dzień.Ile godzin na dobę musicie leżeć na brzuszku? I samo spanie wystarczy? Unosząc głowkę dziecko chyba też pracuje mięśniami brzuszka więc i w dzień kładź nie tylko do spania. On jest biedaczek bo z gipsem mu ciężko ale na pewno sobie da rade.

Aniołek- współczuje, ze nie ma zzo. Ja nie korzystałam wiec da się przeżyć bez ale lepiej mieć wybór. Jest inne nastawienie psychiczne.

Vinga - kurcze biedny Gabryś , się wszystko na raz zwala :( , miejmy nadzieje że przepuklina sama zniknie , jak byłam mała podobno też miałam obyło się bez operacji , wytrwałości Kochana życzę bo pewnie masz dość . Ja mam monitor Angelcare Monitor Oddechu AC300 polska dystrybucja - Sklep 3Kropki.pl cena 355,05 zł kup tanio.

Aniołek
- mam leżeć bo mi się spina napina twardnieje i boli brzuch , szyjka niby ok i dzięki Bogu bo kłaść się nie zamierzam .

Dorcia - tylko szyjkę sprawdziła bo dziś mam połówkowe .

jak najdłużej na brzuchu, nie powiedziała konkretnie ile. podobno w miarę rośnięcia, jelita mogą jakoś się "naprawić".

Amelia a lekarz nie dał ci np. luteiny? mnie przez pół ciąży bóle męczyły i gdyby nie luteina to chyba bym ciągle leżała

reklama
Vinga - też łatwo powiedzieć na brzuchu ma leżeć ale z tym gipsem to pewnie też nie łatwe , bidulek :( , Mam luteinę dopochwowo , dopiero co miałam przestać a tu znów , nie lubię jej bo mam upławy po niej , no ale co zrobić ..

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry