reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kurczak moje ogromne gratulację, no przetrzymałaś nas :) my tu już od zmysłów odchodziłyśmy:) Teraz szybkiego powrotu do domu i do nas. Długi chłopiec 52, moja miała tyle a była przenoszona o 11 dni :)
Wasila no tylko na 2 tygodnie :( od razu po świętach mam tutaj wizytę u lekarza, badanie cukru, rozmowę o porodzie itd. tak że jestem ograniczona czasowo, a z chęcią bym posiedziała trochę dłużej, żeby moja niunia się nacieszyła babciami, kuzynami
Amelia jak mówiłam moja miała w tyłku filecika, ale zjadła makaron z dżemem, a potem jaja niespodzianki od "nowej cioci" ,oby Twojej apetyt wrócił zaraz, a ona pije jeszcze flachę w ogóle za dnia? to wstępnie jesteśmy umówione na 12.04 :) chyba że mi gin w Polsce coś niedobrego powie, ja w Krakowie turystycznie ostatnio byłam w podstawówce:) ale mi tam bez różnicy co będziemy robić, byle by my się nagadały
Vinga, Amelia zdrówka dla dzieciaczków

reklama
Kurczak MOJE WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! CIESZĘ SIĘ, ŻE KAROLEK JEST NA ŚWIECIE. DUŻE ZDRÓWKA DLA WAS I CAŁUJĘ MOCNO:*
Te konowały Cię przetrzymały, niepotrzebnie męczyłaś się całą noc biedaku. Najważniejsze, ze wszystko zakończyło się dobrze.

Kolejny chłopiec na świecie. To teraz czas na dziewczynki:-)

Hej laseczki!

Na początek, KURCZAK GRATULACJE KOCHANA :*:*:*:*:* Pamiętacie, jak kombinowałyśmy, że nie mamy marcowego maluszka? JEDNAK JEST :D

Carla30.10.2013chłopiecTomasz
Vinga8909.01.2014chłopiecGabriel
Tesiak13.02.2014dziewczynkaAnia
Kurczak!15.03.2014chłopiecKarol
1.AniołekBB08.04.2014dziewczynkaJulia
2.Wasila09.05.2014dziewczynkaZosia
3.Venna15.06.2014
4.Vegas20.06.2014dziewczynkaZosia
5.Ianka14.07.2014chłopiec
6.Amelia.02.08.2014chłopiecAdaś

Kochane, przepraszam, że Was zaniedbałam ostatnio :(( Ale byłam mega zabiegana. OBIECUJĘ POPRAWĘ :D !!! Dziękuję za pamięć. Przeczytałam Was pobieżnie, więc mniej więcej wiem co u Was :) BUZIAKI dla Każdej z osobna :*

Ianka - no jajka rządzą hehe , ja nie wiem co w nich dzieci widzą ?? pewnie mojej by weszło gdyby dostała . Co ma Ci niedobrego gin powiedzieć ?? hmm ?

Vinga - no właśnie może o te płucka chodziło , nic, pewnie niedługo Kurczak opowie :)

Aniołek - jak to jest być pierwsza na liście :-)?

Hej,
Kurczak dziękuje za wszystkie gratulacje i miłe słowa,

Ja już na nogach na 8 jadę do ortopedy, Ostatnie 3 noce nawet ok, bo mimo iż często wstaje na siku to udaje mi się szybko zasnąć.
Od wczoraj boli mnie brzuch z prawej strony, ale to na pewno nie skurcze... nie wiem co... mam nadzieje, że przejdzie a jak nie to do środy musze wytrzymać bo wtedy mam wizyte u Gina....

Nie wiem czy sie mam cieszyć, że teraz moja kolej :-) im bliżej tym bardziej się boje... i ten poród przeżyć... masakra... nie dam rady.....

Nadrobie Was po południu jak wróce do domku. Miłego dnia i zfrówka dla wszystkich chorowitków i uśmiechu dla wszystkich smutasów :)

Aniołek to udanej wizytki życzę ... jak chcesz to ja mogę za Ciebie urodzić ... a kiedyś Ty za mnie ciążę ponosisz ??? Co Ty na to? Wiesz mnie się wydaje że strach przed porodem jest rzeczą całkowicie naturalną ... każda kobieta boi się bólu,nieprzewidzianych sytuacji i wielu wielu innych rzeczy ! Teraz jest masa środków przeciwbólowych a po "aferach w telewizji" lekarze chodzą jak w zegarku !
Niedługo będziesz tulić Julcię !A brzuszek opadł już ? A ten bolący bok...to może Julcia sobie ugniata jakiś nerw ... albo masz nerwoból !?

Amelia ... dziękuje za smska !!! Jak dzisiaj Mała się ma !!??

Aniołek-powodzenia na wizycie u ortopedy. Dasz radę kochana. Nie Ty pierwsza, nie ostatnia;-) Już tak niewiele Cię dzieli do powitania malutkiej. Ja też się boję, to chyba normalne a z drugiej nie mogę się doczekać.

Dorcia- jesteś taką fanką porodu? Zazdroszczę. Ja cały czas zastanawiam się nad znieczuleniem zewnątrzoponowym. Może wtedy też moje wspomnienia na temat porodu byłyby lepsze. Jestem z tych, co wolą chodzić w ciąży niż rodzić wiec z chęcią bym się wymieniła....gdyby było można:-)

Muffi- dawaj znać co u Ciebie kochana! I zaglądaj częściej.

Mam dylemat. Zastanawiam czy wrócić z Nelką do żłobka. Odchodząc nie wypowiadałam umowy, zostawiłam sobie otwartą furtkę powrotu na wiosnę w razie gdybym była taka potrzeba. Dzwonili do mnie czy wracamy. Ciągnie małą do dzieci , więc się zastanawiam. Byłyby to 4-5h dziennie, ale nie wiem czy nie robię też tego dla własnej wygody, żeby potem było mi lżej po porodzie. Mąż jest za, ja się waham. Mam się zastanowić do końca tygodnia.

Wasila kochana ja rodziłam ze znieczuleniem zewnątrzoponowym ... dlatego taka cwaniara jestem !!!
Chcesz znać moje zdanie...ja bym posłała Kornelke do żłobka...jest więcej "za" niż "przeciw"
Sama Mała chce iść do dzieci i będzie Ci lżej po porodzie...więc ja jestem "ZA" !!!

No lekarz załatwiony :) potem zakupy i inne pierdoły no i zeszło 3,5 h.... ale teraz leże bo wszystko mnie boli...

Wasila - ja też bym posłała małą do żłobka, bo faktycznie będzie Ci lżej, Ty troszke odsapniesz przez te kilka godzin, a i córcia się wybawi, więc może warto spróbować :)

Sorki dziewczynki ale nie nadrobie już tych zaległych postów :)

Trzymajcie się ciepło...

reklama
Aniołek - dasz radę :) , a będziesz chciała brać znieczulenie ?

Dorcia - trochę lepiej , zjadła samą bułkę dziś , sukces :) , ale kaszle i katar dalej ma , pewnie ten tydzień w domu posiedzimy jeszcze.

Wasila - ja nawet bym się nie zastanawiałabym na znieczuleniem :) ale ja to cykor jestem . A co do żłobka , to ja się modle żeby moja chciała chodzić , zawsze to jakieś odciążenie , tym bardziej jak pojawią się maluchy na świecie , myślę że korzyści będą po obu stronach , mała będzie mieć kontakt z rówieśnikami a my czas dla siebie , mam nadzieję że moja się ogarnie !!

Ja po wizycie i wiecie co mam leżeć hehe dobre co ? ciekawe jak !!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry