reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Amelia ciekawe...czyli to niejedzenie nie jest spowodowane kaszlem ??? Nie jest spowodowane żabkami ? Gardło ją nie boli ???
Hmmmmm...a może spróbuj dać jej coś co lubi ... mięsko, zupkę i zobaczysz czy zje ?

Idę dokończyć prasowanie...męczę się od 10.30 !!!

reklama
Amelia mój też kilka dni nic nie jadł ale okazało się, że ma tą anginę więc nie dziwię się wcale.

ale się wkurzyłam, wyczytałam, że ta wysypka to może być mononukleoza, zaczyna się jak angina, gorączka, dziecko apatyczne, a po antybiotyku własnie wysypują dziecko krosty... więc dziś pojechaliśmy na szpital z nim. lekarz na wstępie zaczął nas opier** po co my tu przyjechaliśmy! no dobra, to ja w tył zwrot i zaczynam Nata ubierać do wyjścia, po drodze pytając o nazwisko "miłego" pana doktora co by skargę na niego złożyć... pan doktor chyba oprzytomniał wtedy, zbadał go i .,... kazał dalej dawać ten antybiotyk... dziecko całe w czerwonych krostach a ja mam dalej mu to dawać? a kiedy skończyć? kiedy wstrząsu od alergii dostanie? takiego bęcwała to ja w życiu nie widziałam... a na odchodne mówi " bo wiecie państwo, tu różni ludzie przychodzą, dużo ich choruje teraz na gruźlicę" no i tu oczywiście myśl... skąd? przecież oni wszyscy zaszczepieni, a dziecko ponad rok temu też zaszczepione ... wniosek sam się nasuwa

Carla ja też już mam głupie myśli, tym bardziej że niefajny sen dziś miałam :(

Ostatnia edycja:
Dorcia - już wszystkiego próbowałam :( nic nie chce :(

Vinga - o kurcze , to się porobiło !! , a Nat ma biały nalot w buźce bo to chyba tak się objawia ? , i co zrobisz ? . Też myślałam że może angina znów ale za niską gorączkę miała , a dziś już nie ma wcale .

Amelia on nie daje mi do buźki zajrzeć ale lekarz patrzył i powiedział, że tylko gardełko czerwone i migdałki powiększone. więc pewnie to alergia na lek.
jutro idziemy do lekarki i niech nam zmieni antybiotyk, bo Nat dalej ma chore gardło. A może Maja faktycznie ma chore gardełko? nie koniecznie anginę ale może boli? albo ząbki?

Vinga - to rzeczywiście lekarz stuknięty że kazał brać dalej , a jak długo już dajesz ten antybiotyk ? . patrzyłam w paszcze i zęby raczej nie idą , w sumie nawet jak gardło boli to człowiek w pewnym momencie i tak głodnieje a ona kompletnie nic do ust nie chce wziąć .

Napisalam do niej rano smsa czy wszystko u niej w porzadku, odpisala "tak, zaraz napisze" no ale do tej pory nic nie napisala. Ja mam dzisiaj niemoc wiec nawet lapka nie wlaczam.

Aniołek ale chociaż napisała że ok....już mniej się denerwuję !!! Czyli nie ma czasu napisać ... nacieszy się Karolkiem to napisze ... tak myślę !!!
No nic czekamy na wieści !!!
U nas piździ nadal ... pogoda do bani !!!

Vinga co za thebill z tego lekarza ... no koszmar !!! A może to był weterynarz ? Choć nawet z kotem do takiego bym nie poszła !!!
Pewnie wystarczy zmiana antybiotyku i wysypka zniknie ... zdróweczka !!!

Amelia ... nie mam pomysłu !!!

Aniołek dobrze że napisałaś, ważne że wszystko ok, sprawdzałam tel już dziś chyba milion razy teraz mam chwilę żeby siąść.
Amelia no ja Ci nie poradzę nic, moja od tygodnia ciulowo jada, dziś zjadła 8 łyżek płatków z mlekiem rano i tyle, godz temu flachę i zapewne już nic dziś nie zje. Teraz najważniejsze żeby Twoja piła przy chorobie, apetyt miejmy nadzieję wróci za parę dni! ja nie pamiętam kiedy moja mała zjadła jakiekolwiek mięso :( jak wstanie dam jej filecika ale wiem jak się to skoczy :( Moja siostrzenica 2,5 letnia dopiero od paru miesięcy zaczęła jadać w ogóle, wcześniej taka chudzinka, siostra jej wszytko podstawiała, robiła rosół na zmianę z pomidorówką bo tego chociaż po parę łyżek zjadała,czasem parówkę zjadła, bułkę z masłem, moja jest starsza o rok a o te 0,5 kg waży więcej niż kuzynka. Teraz siostra tak się cieszy bo mała przylatuje do niej i mówi że che mięsko mięsko mięsko, naprawdę ładnie zaczęła jadać, ale fakt miesiącami nie jadała prawie nic
Vinga no tacy są lekarze w wekendy na IP, jak ja byłam z małą w grudniu to od razu dała do zrozumienia że można było do poniedziałku poczekać.A może lekarz tak powiedział o tej gruźlicy żeby przestraszyć ludzi przed IP. I co dajesz w ogóle małemu lek dalej? parodia że lekarz zalecił dalej go stosować.
idę ogarnąć mieszkanie , bo wczoraj miałam lenia a za 2 godz ma przyjść nowo poznana koleżanka z 8-letnim synkiem, taka się zakręcona wydaje no ale zobaczymy :)
Dorcia, Amelia zapowiedziałam mojemu właśnie że w pierwszą sobotę (tj 12.04) jak będziemy w Polsce siedzi na niuni bo ja robię wypad na Kraków ?!

Ianka OK !!! 12.04 .... suuuuper !!! Wpisuję do kalendarza !!! Wpadasz prosto na Krk ... czy do mnie i razem pojedziemy na Kraków ???
Kwestia miejsca jeszcze została do ustalenia !!! Amelia Ty kochana znasz jakieś fajne miejsce...koniecznie z parkingiem ( market jakiś ?)

Dziewczyny chcąc oderwać choć troszkę myśli od Kurczaka zapytam...
Czy Wy też macie na FB takie osoby które całe swoje życie "obwieszczają " na facebooku ???
Mam dziewuchę ( dosłownie ) która co kilka dni dodaje maaasę zdjęć ... byłam z dziecki tu i tu...tak kocham męża ....tak tęsknię .... była impreza !!! Nosz kur** wszystko na facebooku !!! Ciekawe dlaczego nie chwali się podbitym okiem i kochanka chłopa na którego z takim utęsknieniem czeka !!!
Co taka osoba ma w głowie ?

Ostatnia edycja:
reklama
tak napisałam sobota bo tak Amelia chyba woli (weekend) a mi niedziela nie bardzo bo to zawsze jakiś zlot rodzinny może wyskoczyć. szczegóły dogadamy bliżej kwietnia :)
A może jeszcze któraś dojedzie do Krakowa?
Dorcia no mi czasem mój pokazuje na fb jakie ludzie rzeczy umieszkają to śmiech na sali, chyba dlatego jeszcze fb nie założyłam, niedługo zaczną pisać ile razy do wc chodzą

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry