reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Vegas - szalejesz z wagą :szok:, przestań się tak objadać ! :-D

Wasila - no chętnie zjem :) poproszę ze 2 , a faworki też będą ?:)

Ianka - nie wiem jakie są w końcu przeciwwskazania do sn , niby wszędzie piszą że do 2 lat lepiej cc , no a ja będę mieć 2,5 . Wybrałam taki szpital gdzie można zapłacić za cc , przynajmniej tak mówią … bo to chyba raczej nieoficjalnie . Także też nie wiem jak to będzie . Myślę że dzidziuś jest bezpieczny w brzuszku , i nic mu się nie stało , ale jak się niepokoisz to lepiej sprawdzić bo w upadkach bardziej chodzi chyba o łożysko , czy się np nie odkleiło .

reklama
Mmm pączusie, ja uwielbiam pączusie, z marmoladką i lukrem:-) Nie będę sobie jutro żałować:-) Za faworkami nie przepadam, to dla mnie zbyt suche.
Skorzystaliśmy z okazji, że Martynka była u babci, więc pojechaliśmy sobie kupić radiobudzik z rzutnikiem. Fajny, jesteśmy zadowoleni:-) A zakupy dobrze, że bez Małej bo ona nas non stop na coś naciągnie i potem kasa leci z portfela jak szalona:-p Wasze dzieci też tak naciągają maślanymi oczkami?:-D
Taki ten radiobudzik Radiobudzik-z-projektorem-elta-4517-33096-big.jpg
Teraz się objadam chrupkami ketchupowymi, tak mnie naszło:-p
No i muszę przystopować z gazowanymi napojami bo ostatnio się nie ograniczałam:zawstydzona/y: Sprite taki pyszny, no ale musi pójść w odstawkę na dłuższy czas - teraz soczki i inne;-)
Ahh w ogóle zjadłabym kapuśniak a Martynka ani J. nie lubią i co, mam sama sobie gotować?:-p Ah te moje Łobuzy.
W ogóle niebawem marzec i szwagierka będzie rodzić. Ciekawa jestem kiedy Tomcio pojawi się na świecie;-)

AMELIA nooo objadam się, że aż strach:-D A tak na poważnie to jem na co tylko mam smaka i się nie ograniczam. Może nie będę musiała:-p
IANKA miałam kiedyś podobną syt. w 1 ciąży, córa kuzynki niefortunnie na brzuch mi spadła, ale na szczęście nic się nie stało. Nie wiem, jak chcesz to sprawdź, może gin. Cię wciśnie w jakiś termin wolny:tak: Ale nie boli Cię nic?

Załączniki

• Radiobudzik-z-projektorem-elta-4517-33096-big.jpg
    Radiobudzik-z-projektorem-elta-4517-33096-big.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
U nas znowu grzało, w cieniu 11 stopni, a na placu zabaw w słońcu bosko było :)

Gabryśka a od dawna mieszkać w Niemczech? Powaznie ani słowa? Wow, ja nie wiem czy potrafiłabym się nauczyć niemieckiego, mam straszny opór i brak talentu do tego języka, za to angielski mi wchodził jak masełko :)
Vinga weź skierowanie od pediatry i idź do chirurga z Natem, ale że lekarz jeszcze tego nie zauważył?? U nas to już położna mówiła o tym wodniaczku, pediatra też.
Aniołek tak, u nas zazwyczaj najcieplej, z czego ogromnie się cieszę :) Ja też czekam na jutro żeby zjeść pączka, a pózniej idę na aerobik hehe :)
Amelia oczywiście zapytałam "czego pani się boi, przecież inne dzieci szczepione?". Baba sama zaprzecza sensowi szczepień, a raczej pokazała że nie zawsze sens mają. Sanepidy nie mogą nakładać kar, jedynie wojewodowie, w zachodniopomorskim już zaczęli. Powiem Ci ze jestem skłonna zapłacić, ale nie zaszczepię póki co.
Ja w ciąży też ekspresowo tyję więc nie jesteś sama :)
Kurczak zobaczymy z tym remontem, póki co jestem skłonna zrezygnować tym bardziej, że nie jest pewne że uda się znaleźć kogoś, kto zrobiłby nam łazienkę w czasie urlopu tesciów. Mamy u nich mieszkać w czasie remontu, a jak sie nie uda to ja nie dam rady przez 2 tygodnie z teściami mieszkać. Najwyżej pójdę sama z dziećmi do mamy i jej A. Teściowie mnie coraz bardziej wkurzają.
Vegas Ty nie jedz tyle kobieto!! Przeciez to wstyd tak tyć w ciąży ;) Nela nas nie naciąga w sklepach, a jak już to na suchą bułkę najczęściej :)
Wasila ja chcę pączka :)
ianka synkowi na pewno nic nie jest, ale jak się martwisz to może lepiej pojechać do szpitala? z sanepidem to się okaże, bo ponoć mogę mieć nawet sprawę o odebranie praw do Tomka.

Carla - z tym sądem i prawami to chyba przesada , nie słyszałam żeby komuś dziecko odebrali bo szczepione nie było , a przecież Tomek nie jest jedyny ,ktoś Was straszy niepotrzebnie , ja słyszałam że jest 500 zł mandatu ale nie wiem , może się coś zmieniło .

Vegas - no moja wczoraj weszła do sklepu i sobie kubusia sama wzięła , cwaniara , jakby mamby czy żelki leżały to pewnie też by nie pogardziła . Budzik z rzutnikiem :) pierwszy raz widzę . Moja mama robi pyszny kapuśniak, i też mi się zachciało haha . Ja pije pepsi , jakoś nie mogę się powstrzymać .

Amelia tak czytałam że sanepid czasem kieruje sprawę do sądu że rodzice źle wykonują władzę rodzicielską nad dzieckiem. Dla mnie to też chore, bo przecież właśnie ja w ten sposób chcę dziecko chronić, podobnie jak rodzice szczepiący. I w jednym i drugim przypadku chodzi o dobro dziecka. 500 zł to chyba najniższa kara, ale sanepidy nie mogą ich nakladać bo nie są właściwym organem.

Dziś przyszło krzesełko, razem z Nelą złożyłyśmy bo M. był w Czechach na desce, ma urlop od dzisiaj i będzie mnie wkurzał do końca tygodnia.

Carla - ja też nie lubie jak mój ma urlop :) tzn z jednej strony fajnie co mi co w domu pomoże, ale po kilku godzinach już mam go dość :-):-) jak jest w pracy mam świety spokój :-), krzesełko super, fajnie, że już rozłożone :)

Vegas - fajny ten budzik - przynajmniej bez problemu widać w nocy ktora godzina :)

Inaka - może faktycznie jak sie niepokoisz skonsultuj się z lekarzem, ale wydaje mi się, że dziecko jest dobrze chronione w brzuszku - wody płodowe go amortyzują.

A ja zaliczylam domowe Spa :-) włoski zafarbowane, peeling zrobiony, wykąpana, ogolona, wybalsamowana :) boziu jak ja to lubie, teraz w ciąży mniej czasy poświecam na takie zabiegi bo mi brzusio przeszkadza.... ale po ciaży wracam do rzeczywistości :D jeszcze tylko pazurki podpiluje i podmaluje :D

Ianka to i tak ładnie, trochę ćwiczeń + porządne spacerki elegancko.
A przypadkowym uderzeniem się nie martw, na pewno wszystko dobrze, tak jak piszą dziewczyny, jak będzie bolało to do gina.

Amelia - ja myślałam, że Ty z góry masz jakieś wskazanie medyczne, czyli Ty też na razie czekasz, no ale fajnie, że masz taką opcję nieoficjalną, skoro chcesz cc a może synek będzie ważył ponad 3,5 - u nas wtedy już nie pozwalają na sn po wcześniejszym cc.

Vegas ależ masz zachcianki :D

Carla no to pewnie sprawa remontu się jeszcze wyjaśni. Co do szczepień, powtarzam się - paranoja !!!!!

Odebrałam wyniki, są okey, chociaż Aniołkowi na gg już puściłam swoją teorię, ale dała mi już w pysk i jestem grzeczna.
Mam tylko jedną strzałeczkę, więc nic tylko się cieszyć :)

Po odebraniu wyników chłopina rzuciła mnie pod blok a z Córuchną pojechał wybierać strój na piątkowy bal, przyjmując że o 17 byli na miejscu to około godziny 18,20 stary zadzwonił że DOPIERO wybrali. Teraz się smykają na zakupach, a jak znam ich możliwości to jak dotrą do 19,30 to będzie sukces :))

Carla - no to musiało się coś zmienić z tym sanepidem , tak czy siak nawet jak skierują sprawę do sądu to mogą jedynie nakazać zaszczepić a nie odbierać dzieci , choć według mnie nikt nie może nas zmusić do szczepień , nawet sąd . Krzesło fajne , daj znać czy się sprawdza .

Aniołek - jej ale się dopieściłaś ;) ja kompletnie nie mam mocy na takie rzeczy :(

Kurczak - no niby mówią że drugie dziecko większe , choć nie wiem :) , dobrze że wyniki ok :)

wrzuciłam obiecane zdjęcie włosków na grupę :)
a tymczasem lecę do męża bo dostaliśmy zielone światełko :-D dobrej nocki ;**

reklama
VINGA fiu fiu, my w połogu tylko 3tyg wytrzymaliśmy bez małego co nie co:-p:-p:-p
ANIOŁEK fajne takie domowe spa, zaraz się człowiek lepiej czuje:-)
KURCZAK a kim Karolcia będzie na balu?:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry