reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Vegas - szalejesz z wagą :szok:, przestań się tak objadać ! :-D

Wasila - no chętnie zjem :) poproszę ze 2 , a faworki też będą ?:)

Ianka - nie wiem jakie są w końcu przeciwwskazania do sn , niby wszędzie piszą że do 2 lat lepiej cc , no a ja będę mieć 2,5 . Wybrałam taki szpital gdzie można zapłacić za cc , przynajmniej tak mówią … bo to chyba raczej nieoficjalnie . Także też nie wiem jak to będzie . Myślę że dzidziuś jest bezpieczny w brzuszku , i nic mu się nie stało , ale jak się niepokoisz to lepiej sprawdzić bo w upadkach bardziej chodzi chyba o łożysko , czy się np nie odkleiło .

reklama
Mmm pączusie, ja uwielbiam pączusie, z marmoladką i lukrem:-) Nie będę sobie jutro żałować:-) Za faworkami nie przepadam, to dla mnie zbyt suche.
Skorzystaliśmy z okazji, że Martynka była u babci, więc pojechaliśmy sobie kupić radiobudzik z rzutnikiem. Fajny, jesteśmy zadowoleni:-) A zakupy dobrze, że bez Małej bo ona nas non stop na coś naciągnie i potem kasa leci z portfela jak szalona:-p Wasze dzieci też tak naciągają maślanymi oczkami?:-D
Taki ten radiobudzik Radiobudzik-z-projektorem-elta-4517-33096-big.jpg
Teraz się objadam chrupkami ketchupowymi, tak mnie naszło:-p
No i muszę przystopować z gazowanymi napojami bo ostatnio się nie ograniczałam:zawstydzona/y: Sprite taki pyszny, no ale musi pójść w odstawkę na dłuższy czas - teraz soczki i inne;-)
Ahh w ogóle zjadłabym kapuśniak a Martynka ani J. nie lubią i co, mam sama sobie gotować?:-p Ah te moje Łobuzy.
W ogóle niebawem marzec i szwagierka będzie rodzić. Ciekawa jestem kiedy Tomcio pojawi się na świecie;-)

AMELIA nooo objadam się, że aż strach:-D A tak na poważnie to jem na co tylko mam smaka i się nie ograniczam. Może nie będę musiała:-p
IANKA miałam kiedyś podobną syt. w 1 ciąży, córa kuzynki niefortunnie na brzuch mi spadła, ale na szczęście nic się nie stało. Nie wiem, jak chcesz to sprawdź, może gin. Cię wciśnie w jakiś termin wolny:tak: Ale nie boli Cię nic?

Załączniki

• Radiobudzik-z-projektorem-elta-4517-33096-big.jpg
    Radiobudzik-z-projektorem-elta-4517-33096-big.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
U nas znowu grzało, w cieniu 11 stopni, a na placu zabaw w słońcu bosko było :)

Gabryśka a od dawna mieszkać w Niemczech? Powaznie ani słowa? Wow, ja nie wiem czy potrafiłabym się nauczyć niemieckiego, mam straszny opór i brak talentu do tego języka, za to angielski mi wchodził jak masełko :)
Vinga weź skierowanie od pediatry i idź do chirurga z Natem, ale że lekarz jeszcze tego nie zauważył?? U nas to już położna mówiła o tym wodniaczku, pediatra też.
Aniołek tak, u nas zazwyczaj najcieplej, z czego ogromnie się cieszę :) Ja też czekam na jutro żeby zjeść pączka, a pózniej idę na aerobik hehe :)
Amelia oczywiście zapytałam "czego pani się boi, przecież inne dzieci szczepione?". Baba sama zaprzecza sensowi szczepień, a raczej pokazała że nie zawsze sens mają. Sanepidy nie mogą nakładać kar, jedynie wojewodowie, w zachodniopomorskim już zaczęli. Powiem Ci ze jestem skłonna zapłacić, ale nie zaszczepię póki co.
Ja w ciąży też ekspresowo tyję więc nie jesteś sama :)
Kurczak zobaczymy z tym remontem, póki co jestem skłonna zrezygnować tym bardziej, że nie jest pewne że uda się znaleźć kogoś, kto zrobiłby nam łazienkę w czasie urlopu tesciów. Mamy u nich mieszkać w czasie remontu, a jak sie nie uda to ja nie dam rady przez 2 tygodnie z teściami mieszkać. Najwyżej pójdę sama z dziećmi do mamy i jej A. Teściowie mnie coraz bardziej wkurzają.
Vegas Ty nie jedz tyle kobieto!! Przeciez to wstyd tak tyć w ciąży ;) Nela nas nie naciąga w sklepach, a jak już to na suchą bułkę najczęściej :)
Wasila ja chcę pączka :)
ianka synkowi na pewno nic nie jest, ale jak się martwisz to może lepiej pojechać do szpitala? z sanepidem to się okaże, bo ponoć mogę mieć nawet sprawę o odebranie praw do Tomka.

Carla - z tym sądem i prawami to chyba przesada , nie słyszałam żeby komuś dziecko odebrali bo szczepione nie było , a przecież Tomek nie jest jedyny ,ktoś Was straszy niepotrzebnie , ja słyszałam że jest 500 zł mandatu ale nie wiem , może się coś zmieniło .

Vegas - no moja wczoraj weszła do sklepu i sobie kubusia sama wzięła , cwaniara , jakby mamby czy żelki leżały to pewnie też by nie pogardziła . Budzik z rzutnikiem :) pierwszy raz widzę . Moja mama robi pyszny kapuśniak, i też mi się zachciało haha . Ja pije pepsi , jakoś nie mogę się powstrzymać .

Amelia tak czytałam że sanepid czasem kieruje sprawę do sądu że rodzice źle wykonują władzę rodzicielską nad dzieckiem. Dla mnie to też chore, bo przecież właśnie ja w ten sposób chcę dziecko chronić, podobnie jak rodzice szczepiący. I w jednym i drugim przypadku chodzi o dobro dziecka. 500 zł to chyba najniższa kara, ale sanepidy nie mogą ich nakladać bo nie są właściwym organem.

Dziś przyszło krzesełko, razem z Nelą złożyłyśmy bo M. był w Czechach na desce, ma urlop od dzisiaj i będzie mnie wkurzał do końca tygodnia.

Carla - ja też nie lubie jak mój ma urlop :) tzn z jednej strony fajnie co mi co w domu pomoże, ale po kilku godzinach już mam go dość :-):-) jak jest w pracy mam świety spokój :-), krzesełko super, fajnie, że już rozłożone :)

Vegas - fajny ten budzik - przynajmniej bez problemu widać w nocy ktora godzina :)

Inaka - może faktycznie jak sie niepokoisz skonsultuj się z lekarzem, ale wydaje mi się, że dziecko jest dobrze chronione w brzuszku - wody płodowe go amortyzują.

A ja zaliczylam domowe Spa :-) włoski zafarbowane, peeling zrobiony, wykąpana, ogolona, wybalsamowana :) boziu jak ja to lubie, teraz w ciąży mniej czasy poświecam na takie zabiegi bo mi brzusio przeszkadza.... ale po ciaży wracam do rzeczywistości :D jeszcze tylko pazurki podpiluje i podmaluje :D

Ianka to i tak ładnie, trochę ćwiczeń + porządne spacerki elegancko.
A przypadkowym uderzeniem się nie martw, na pewno wszystko dobrze, tak jak piszą dziewczyny, jak będzie bolało to do gina.

Amelia - ja myślałam, że Ty z góry masz jakieś wskazanie medyczne, czyli Ty też na razie czekasz, no ale fajnie, że masz taką opcję nieoficjalną, skoro chcesz cc a może synek będzie ważył ponad 3,5 - u nas wtedy już nie pozwalają na sn po wcześniejszym cc.

Vegas ależ masz zachcianki :D

Carla no to pewnie sprawa remontu się jeszcze wyjaśni. Co do szczepień, powtarzam się - paranoja !!!!!

Odebrałam wyniki, są okey, chociaż Aniołkowi na gg już puściłam swoją teorię, ale dała mi już w pysk i jestem grzeczna.
Mam tylko jedną strzałeczkę, więc nic tylko się cieszyć :)

Po odebraniu wyników chłopina rzuciła mnie pod blok a z Córuchną pojechał wybierać strój na piątkowy bal, przyjmując że o 17 byli na miejscu to około godziny 18,20 stary zadzwonił że DOPIERO wybrali. Teraz się smykają na zakupach, a jak znam ich możliwości to jak dotrą do 19,30 to będzie sukces :))

Carla - no to musiało się coś zmienić z tym sanepidem , tak czy siak nawet jak skierują sprawę do sądu to mogą jedynie nakazać zaszczepić a nie odbierać dzieci , choć według mnie nikt nie może nas zmusić do szczepień , nawet sąd . Krzesło fajne , daj znać czy się sprawdza .

Aniołek - jej ale się dopieściłaś ;) ja kompletnie nie mam mocy na takie rzeczy :(

Kurczak - no niby mówią że drugie dziecko większe , choć nie wiem :) , dobrze że wyniki ok :)

wrzuciłam obiecane zdjęcie włosków na grupę :)
a tymczasem lecę do męża bo dostaliśmy zielone światełko :-D dobrej nocki ;**

reklama
VINGA fiu fiu, my w połogu tylko 3tyg wytrzymaliśmy bez małego co nie co:-p:-p:-p
ANIOŁEK fajne takie domowe spa, zaraz się człowiek lepiej czuje:-)
KURCZAK a kim Karolcia będzie na balu?:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry