reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
KURCZAK no moja ma wszelkie bale przed sobą dopiero, ale nie będę jej bronić jak powie, że chce być Księżniczką:-) A niech sobie jest:-) Lepsza taka księżniczka niż Świnka Peppa - jak zobaczyłam takie stroje na necie to się przeraziłam jak to wygląda:-p Niby nie mam nic do Peppy, ale ni w ząb mi się nie podoba:-p:-p
WASILA a ja wolę seks po porodzie:-p W ciąży a już przy 30tc brzuch lubi twardnieć, albo ja tylko tak miałam(?), ale bardzo niemiło to wspominam. A do 18tc zanim ruchy czułam to się schizowałam czy aby nie za mocno, czy aby na pewno z dzidzią będzie OK. Ojj zdecydowanie lepszy seksik po urodzeniu dziecka i ten szał na całego a nie ograniczanie się co by nie było za mocno, za szybko;-)

Ojjj napisałam małżowi eska, że mam smaka na kebaba z frytkami i sałatką, ciekawa jestem czy na obiadek przywiezie z restauracji:-p

reklama
Vegas kebab....ale bym zjadła...mniammmmm. Oj mam cykora przed jutrem ...mam. Mało że sama jadę ponad 120 km to jeszcze ten zabieg...boję się bólu. Ale najprawdopodobniej spotkam się z jedną z BB koleżanek ( z wątku o planowaniu płci ) i to jedyny wielki pozytyw jutrzejszej wyprawy na Śląsk !

Kurczak moja wczoraj miała imprezkę w szkole. Wydawało by się że mnie problem ubrania dziecka na imprezkę już omija...a tu proszę ....nie te getry,nie ta bluzka, nie taki kolor cieni !!!
W końcu poszła w legginsach haribo i swoich ukochanych butach na koturnie....a oko zrobiłam jej takie że sama byłam zachwycona ( i oczywiście zapomniałam jej fotę strzelić )

Wiecie jakie jajca...u mnie przed chwilka wyszło słoneczko ....ale przyjemnie...aż żyć się chce !!!

Amelia po tym jak napisałaś o tym łożysku to kurde za dużo czytałam w sieci i faktycznie odklejające się jest bardzo niebezpieczne, ale mnie nic nie boli, nic nie plamię, czuje kopniaki więc myślę że jest dobrze. Kurdę nie mam nawet jak podjechać do szpitala, auta nie ma, mój wraca po 18 ma napięty plan w tym tygodniu o i tak sama nie wiem. Jakbym tylko coś gorzej się czuła to napewno by wziął wolne a ja bym pojechała,
Vegas uwielbiam kapuśniak, jak mój kupi w sklepie kapustę kiszoną (bo to w polskim tak że nie mam jak sama kupić) to robię kapuśniak albo bigos bo tak za mną chodzi że szok. Moja mała dopóki siedzi w wózku to zakupy są udane, ale tyklo raz wypuściliśmy ją (i to w dodatku w dziecięcym sklepie) z wózka i latała pół godz, cieszyła się bawiła ale zabrać ją stamtąd!! koszmar no ale cóż się dziwić
Carla hehe sucha bułka to chyba to standard u dzieci bo moja też jak tylko wchodzimy to mówi "bula, bula"
Aniołek ja założyłam parę dni temu maskę na buźkę a czułam się po tym jakbym ze spa wyszła ,a to tylko maska była hehe, małe rzeczy a cieszą :)'
Wasila to podrzuć parę dla mojego :) bo powiedziałam mu że jak ma chcicę na pączka to niech podjedzie do lidla bo chyba tylko tam kupi, ja nie chcę żadnego w domu widzieć, bo na szczęście wielką fanką ich nie jestem ale i tak z paskudztwa bym zjadła. Za to jestem odwieczną fanką czekolady
Dorcia bo to jutro zabieg no tak, trzyma się tam, i będziemy trzymać kciuki
Kurczak hehe czarownica fajnie :) jejku zacznie się kiedyś.
U mnie zdecydowanie z sexem lepiej po porodzie, może dlatego że skoczyło się na cc nie wiem, ale teraz to jest bym powiedziała mniamuśnie :)
idę do obiadku bo sama się nie zrobi kulinarna zachcianka

Moja córa też lubi suche bułki:-) Ale ja jako mała dziewczynka też tak miałam:tak: Aż mi się smaczek zrobił, mam 3 bułeczki świeże, ale najpierw poczekam i zobaczę czy małżowski się spisze na medal z kebabem:-p Jak nie to rozwód murowany:-p:-p:-p

DORCIA o to na pewno super wyglądała Twoja córcia:-) W ogóle super ma te buty, widziałam ostatnio takie w sklepie - bardzo mi się podobają, za to mojemu J. w ogóle:-p Chłopina i te jego gusta:-p
Będzie dobrze jutro, trzymamy kciuki:-) I miłego spotkania z koleżanką:-)

A ja się ostatnio zastanawiałam czy czuć, że się szyjka skraca, no ale niestety w necie wszędzie jest napisane, że nie objawia się w żaden odczuwalny sposób. W tym tyg. co ja jestem urodziła moja szwagierka wcześniaczka i wolałabym już mieć za sobą 2 z przodu a zacząć 3 /31tc. itd/.

Wasila - dla nas jeszcze pączusie uskutecznij ;-)

Dorcia - nic się nie bój jesteśmy z Tobą, pamiętaj o tym :*
No w końcu Córuchnami to trochę jak z nami, niezależnie od ich wieku czy 4 czy 10 - niech więc wybierają a co.

Ianka - myślę, że nie masz się czym martwić, jak do tej pory nic Cię nie boli, nie plamisz itd. a w razie w zorganizujecie jakiś wypad do szpitala.

Nio z maluszkowych tematów na ten moment wszystko wyprasowane a torba spakowana - więc chociaż tyle jestem do przodu.
Teraz pozostaje wybrać się do sklepu i zakupić butlę, smoczek, pościel, kocyk, ręczniki, jakieś wkładki laktacyjne i kilka mniejszych drobiazgów - reszta jest - mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że gorsza połowa za mną :D

KURCZAK dla mnie gorsza połowa to te butelki, smoczki:-p Ciuszki za to dla Maluszka mogłabym oglądać i dotykać non stop:-) Nawet prasować. Bo to takie malusie, że aż się chce:-p Fajnie, działaj dalej to potem nie zostawisz na ostatni moment:tak:

Jeju, w końcu mam brwi jak człowiek! Pojechałam z Nelą do mojej koleżanki kosmetolożki i zrobiła mi regulację i hennę, nareszcie. Chciałam Neli jakieś buty kupić i nie mam pojęcia gdzie i jakie jej na teraz wziąć? Zawsze miała adidasy Nike, ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej kupić dwóch par żeby były takie do pisaku i jedne na wyjścia (do tej pory nie musieliśmy jej kupować bo zawsze jakieś butki na dwór miała).

Ja zjadłam dwa pączki i źle mi, a wyrzuty sumienia mam jak stąd do Ameryki.

Mój M. wyszedł z Tomkiem na spacer w tym czasie co nas nie było, oczywiscie ubrał mu body z długiom rekawem i czapkę, na szczęście cieniuteńką! Ważne że chociaż się ruszył, bo rano już jazda była że hrabiemu się tyłka ruszyć nie chciało...

Aniołekto się wylaszczyłaś jednym słowem :) Ja nie lubię maseczek, pillingów itp., chociaż po takich zabiegach od razu ma się lepsze samopoczucie :)
Kurczak ja mojej nie pozwoliłam być księżniczką :) Wkręciłam jej, że kowboje są super i poszła przebrana za kowbojkę :) Była jedyna na milion wróżek i księżniczek.
Wynikami się nie przejmuj, na pewno wszystko jest w porządku. I super że jesteś bliżej niż dalej, chociaz tempo masz żółwie w porównaniu do mnie, ja to wytrzymać nie mogłam i szybko wszystko kompletowałam.
Amelia ja mam nadzieję że to się tylko karą skończy od wojewody i tyle. Nie wiem jak z pitem, najlepiej zadzwoń do US i zapytaj. Ja na szczęście już wszystkich rozliczyłam i czekam na swój zwrot, będzie na szoping :)
Vinga powiem Ci że u mnie też lipa z tymi sprawami... Miałam już jakiś czas temu pisać, ale nie chciałam dziewczyn straszyć... U mnie ciasno, ale za to boli mnie miejsce po nacięciu i w środku coś boli. W zalezności od pozycji to boli mniej lub bardziej, ale ogólnie przyjemności zero :( Ostatnim razem mój M. przestał, bo czuł że ja cała się spinam, a ja tylko myslałam zeby mnie już nie bolało :( Masakra jakaś...
Vegas wow, ze mnie się lało prawie 6 tygodni więc wcześniej nie było szans. No i teraz to ja ochoty nie mam wcale, chociaż za pierwszym razem było fajnie, teraz już niestety nie... To ja wezmę za Ciebie to co w cycki powinno pójść :)
Świnki Pepy też nie lubię, a zwłaszcza tego chrumkania :/ Straszna bajka, ale Nela lubi, a babcia jej kupiła spódnicę i rajstopy z tą wieprzowiną :/
Dorcia oby poszło w cycki :) A słonko ode mnie do Ciebie przyszło :) &&& za jutro, będzie dobrze :*
Wasila u mnie pięknie, więc bierz te pączki i zapraszam w Karkonosze :)
ianka czekolada, mmmm kocham. Dzisiaj też trochę zżarłam, dobrze że mam dziś trening to wypocę się w mojej nowej koszulce :) Heheh mąż mi zakupił, taki oczojebny róż że szok :)

Ale naskrobałyscie, przeczytałam pobieżnie bo padam na pysk, Najpierw firma, potem zdjęcia z siostrą, potem ją odwiozłam do domu i chwile posiedziałam u mamy i przed chwilką weszłam do domu, pewnie było by inaczej gdyby nocka była przespana.... na moim koncie 4 pączki :-):-).... jak się ogarnę to wrzuce na grupę efekty dzisiejszych zdjęc - niezła amatorszczyzna, ale będe miała przynajmniej pamiątke.

Wybaczcie, że nie odpisze każdej z osobna.... postaram się jutro nadrobić zalegości....

Ok wrzuciłam kilka zdjec - tylko sie ze mnie nie smiejcie....

Ostatnia edycja:
Ianka - kurcze nie chciałam cię przestraszyć , jak się nic nie dzieje to spoko , tak to pewnie bolałby Cię brzuch , czy jakieś krwawienie byś miała , ja się też raz wystraszyłam bo majka mi tak zakopała z całej siły podczas zabawy że myślałam że już koniec .

Dorcia - trzymam kciuki :) , mam nadzieję że nie będzie boleć i pójdzie gładko :*

Kurczak - no brawo :) już bliżej niż dalej z przygotowaniami :) Cyknij fotkę czarownicy :)

Carla - ja mojej parę dni temu kupiłam półbuty, bliżej wiosny zakupie jeszcze adidasy . To chrumkanie pepy do szału mnie doprowadza :-), moja też lubi , na helo kitty też mam uczulenie..
Ja wsunęłam 2 pączusie :zawstydzona/y: i mi ciężko coś.

Ostatnia edycja:
reklama
Ciao

Zjadlam dzisiaj juz dwa paczki,jeden u rodzicow a drugi u tesciow.W kuchni jeszcze leza bo tesciowa nam zapakowala na wynos.Wlasnie sie zastanawiam czy zjesc jeszcze jednego.

DORCIA-trzymam kciuki,zeby jutro wszystko bylo dobrze&&&&&&&&&&&.Dasz rade.

CARLA- no nie moge,ale masz glupia lekarke.To jaki jest sens szczepien jak ona sie boi,ze Tomek inne dzieci pozaraza.Ale sie usmialam.Jakby co to powiedz,ze za granica nie ma obowiazku szczepien i jakos tam ludzie nie padaja jak muchy.Moja kuzynka mieszka w Norwegii i dopiero po pol roku od urodzenia jej synek mial pierwsze szczepienie.Nie wiem czy tam szczepia dopiero w tym wieku czy sama przekladala ale w kazdym razie nikt jej nie scigal.

VEGAS- masz w suwaczku moj ulubiony obrazek,ten pierwszy, z maluszkiem trzymajacym palez w buzi.Pewnie jutro sie zmieni na inny.

ANIOLKU-zycze ddobrej,przespanej nocki.Ja tez cos dzisiaj nie moglam spac.Wiercilam sie do drugiej a potem poszlam spac do innego pokoju.Moj jak sie rano obudzil to zapytal" dlaczego mnie opuscilas? Zostawilas mnie samego z jedna koldra".On sie lubi zawijac w dwie a tu niespodzianka

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry